Kansainvälinen kotikatsomo: Kuningatar ja kardinaali

Julkaistu torstaina 28.01.2010 1 179

Kardinaali Mazarin roolissa nähdään Philippe Torreton.

TV1 torstaisin 12. - 19.1.2012 klo 23.00 - 00.45

YLE Areenassa 7 päivää

Ranska oli 1600-luvulla monien valtataistelujen näyttämönä. Kaksiosainen tv-elokuva Kuningatar ja kardinaali (16) sijoittuu Ranskan hoviin Ludvig XIII:n kuoleman jälkeiseen aikaan.

Ranskan kuninkaan yksinvaltiuden verinen arkkitehti kardinaali Richelieu oli ovelasti ja julmasti syössyt Ranskan mahtavat aatelissuvut vallasta ja varmistanut kuninkaansa, Ludwig XIII:n yksinvaltiuden. Richelieun kuoltua 1642 hänen seuraajansa Mazarin nimitettiin Ranskan ministeriksi.

Uuden kardinaalin nauttima suosio ei kuitenkaan ollut pitkäikäinen, sillä myös kuningas kuoli pian ja leskikuningatarta painostettiin erottamaan valtakunnanvehkeilijäksi leimattu Mazarin.

 

Kielletty rakkaus

Sijaishallitsijana toiminut kuningatar Anna teki kuitenkin toisin. Hovin raskaiden verhojen taakse kätkeytyi salaman lailla leimahtanut kielletty rakkaus, eikä kuningatar antanut syöstä suojattiaan vallasta.

Kantaisiko kuningattaren ja kardinaalin kiihkeä lempi halki myrskyisten vuosien, jotta Anna voisi toimia sijaishallitsijana ja aikanaan siirtää vallan pojalleen Ludvig XIV:lle. Tämä tuli myöhemmin tunnetuksi aurinkokuninkaana.

Ohjaus: Marc Rivière. Käsikirjoitus: Jacques Santamaria. Rooleissa: Philippe Torreton, Alessandra Martines, Marc Citti, Nicola Vaude, Joséphine de Meaux, Cyril Descours, Carla Buttarazzi, Audrey Fleurot, Christophe Reymond, Rudi Rosenberg.

Tuotanto: Gétévé, Rai Fiction, SFP, 2009.

Minidraama on esitetty aikaisemmin TV1:llä vuonna 2010.

 

Suosittele179 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 10.02.2010

Kardinaali Richelieun muistan myös kolmen muskettisoturin tarinasta, jossa häntä esitti Tim Curry. Tuo ohjelma on historiallinen, muttei tosiaan sovi pikkulapsille, koska siinä on myös paljasta pintaa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä