Komisario Lynley

Julkaistu tiistaina 17.08.2010 44 192

Rikosylikonstaapeli Barbara Havers (Sharon Small) ja ylikomisario Thomas Lynley (Nathaniel Parker) eivät aina tule toimeen.

Scotland Yardin sulavakäytöksisen ylikomisario Thomas Lynleyn yhteistyö tuliluonteisen työparinsa rikosylikonstaapeli Barbara Haversin kanssa tuottaa ammatillista tulosta, mutta kinaa syntyy usein arvomaailman eroavaisuuksista.

Lynley on siniveristen sukua, ja aatelisuus tuntuu velvoittavan tiettyyn annokseen aroganssia. Havers taas on ylpeä työväenluokkaisista juuristaan, ja eliitin meno herättää hänessä maailmanparantajan, joka ei kipakoita kommentteja säästele.

Myös naisasiakysymyksistä saa helposti aikaan lihavan riidan. Lynleyn avioliitto on hiljattain päättynyt, mutta hän ihastuu pian uudestaan. Haversin maailman täyttävät työkiireiden lisäksi huoli ikääntyvistä vanhemmistaan, joista hän haluaa pitää huolta.

Huolimatta ajoittaisista mielipide-eroavaisuuksistaan Havers ja Lynley oppivat pian kunnioittamaan toistensa vahvuuksia ja luottamaan työparinsa lojaalisuuteen.

FST5:llä aiemmin esitetty 24-osainen sarja perustuu amerikkalaisen dekkarikirjailijan Elizabeth Georgen luomiin hahmoihin.

Pääosissa: Nathaniel Parker, Sharon Small, Lesley Vickerage, Catherine Russell. Käsikirjoitus: mm. Lizzie Mickery, Simon Block, Valerie Windsor.
Tuotanto: BBC, WGBH Boston, 2001-08.

Suosittele192 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

sunnuntaina 22.08.2010

Saadaanko tätä ihanaa sarjaa Areenaan?

tiistaina 24.08.2010

Kyllä saadaan. Jaksot ovat katsottavissa Areenassa seitsemän päivää tv-esityksen jälkeen.

Ari Ihander / YLE

tiistaina 24.08.2010

Miltäköhän vuodelta tämä sarja on?
Olen ehkä noin vuosi sitten nähnyt joitakin sarjan myöhäisempiä jaksoja Fst5:llä.

tiistaina 24.08.2010

Ensimmäisenä nähty pilottijakso oli vuodelta 2001. Sarjaa tehtiin aina vuoteen 2008 saakka.

Ari Ihander / YLE

perjantaina 27.08.2010

Voinko katsella sarjaa täällä saksassa?

sunnuntaina 29.08.2010

Hei, systeeminne sanoi aiemmin tänään että edellisen viikon jakso on nähtävissä vielä 24 tuntia. Sittemmin sanoi että on nähtävissä pidempään. Missä ihmeessä ko jakso on nyt, voitteko ystävällisesti kertoa?

Kiitos

Petri Salven

maanantaina 30.08.2010

Jaksot ovat nähtävissä Areenassa seitsemän päivän ajan. Tässä suora linkki:
http://areena.yle.fi/ohjelma/36cf93b9808a4190cdce62cc68f12c64

perjantaina 03.09.2010

Miksi ei lähetettäviin uusintoihin voi selvästi laittaa teksti esim."UUSINTA VUODELTA 2005".

perjantaina 03.09.2010

Hei!

Yritin katsoa edellistä jaksoa Areenalta. Ohjelma vaatii kuulemma Yle-Passi-tunnuksen. Hankin sen, saan vahvistuksen s-postiini, laitan salasanan ja kirjaudun palveluun. Lynleyä en vain pääse katsomaan, kun palvelu pyytää yhtä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, että pitäisi kirjautua passitunnuksilla sisään. Ei onnistun, vaikka olen kuinka kirjautuneena sinne. Turhauttaa!

lauantaina 04.09.2010

Ongelma korjaantui. Minun hölmöyttäni, kun en tajunnut, että kyseessä on K-15-ohjelma, minkä vuoksi YLE-passiin tarvittiin Viestintäviraston tunnus. Turha turhautuminen siis.;)

maanantaina 13.09.2010

Onko ihan mahdotonta pitää kiinni ohjelmien lähetysajoista? Miksi tämänkin ohjelman esitysaika vaihtuu yhtenään? Tämä haittaa sekä digiboksille tallentajaa, että tavallista tv:n katsojaa.
Saisiko Yleltä palvelua ja luotettavuutta edes joskus kun siitä täytyy kalliisti maksaakin?

maanantaina 04.10.2010

gorgie kirjoitti ettei onnistunut katsomaan Areenasta Lynleyä.
Minun kävi samoin.Minulla on viestintävirastosta tilattu
käyttäjätunnus ja salasana ,mutta ei onnistu.
Enkö nyt ymmärrä jotain jujua

perjantaina 19.11.2010

Riittäisikin, jos näytettäisiin vain Areenalla. Näyttelijöissä voi olla potentiaalia parempaan, mutta käsikirjoituksen soveltaminen ja ohjaus ovat perin laadutonta työtä, ei mitään sijaa sarjassa Midsomerin murhat, Yorkshiren etsivät ja vastaavantasoiset. Yhdenkin jakson loppuun katseleminen edellyttää masokismia. Haloo; saiskos vähän älyllisesti haastavampaa!

lauantaina 20.11.2010

Yritin katsoa tänään nauhoittamiani sarjoja ja kas - esitysajat ovat jälleen muuttuneet, ja sarjan alku jäi nauhoittamatta. Kiitos jälleen Ylelle tyhjästä!

sunnuntaina 21.11.2010

Upeaa tämä että 21.11.2010 ei näytetty tätä ollenkaan Lynley jaksoa vaan jotain vallan muuta. Heleästi vielä kuuluttaja kehui että Yle tarjoaa... Jonkin täytteeksi tarkoitetun musiikki ohjelman.
Olen tapa tehdä asioita hyvin ja sitten näköjään YLEn tapa. Säännöllisen epäsäännöllistä.
Tällä ainakin varmistaa, että tulee katsottua muuta kanavaa !!

sunnuntaina 21.11.2010

Komisario Lynley on ainoa sarjafilmi TV:ssä, josta pidän ja jota katson. Siinä on erittäin hyvät näyttelijät. Tunnelma on hyvä eikä tarvitse katsella raakuuksia. Nykyään kaikissa poliisisarjoissa suorastaan mässäillään raakuuksilla. Ihmettelen onko se viihdettä. Toivottavasti sarja jatkuu, vaikka sitä ei tänään 21.11. jostain syystä tullutkaan. Miksi esitysajat ovat niin vaikeita?

maanantaina 22.11.2010

Komisario Lynley kuuluu sunnuntai-iltaan

Komisario Lynleyn vakiopaikka on sunnuntai-illassa.

Kanavan ohjelmakaavion laatiminen on kuin palapeliä, jossa kaikki osaset vaikuttavat toisiinsa. Ajoittain melkoista säätämistä.

Lynleyn tapauksessa syynä on edeltävä, vaihtelevan pituinen Ykkösdokumentti, joka siirtelee sarjan aloitusajankohtaa.

Sunnuntaina 21.11. Komisario Lynleytä edeltävä dokumentti päättyi niinkin myöhään kuin klo 22.45. Lynleyn kyseinen jakso olisi alkanut myöhään ja päättynyt vielä myöhempään. Yhtä esitystä ei haluttu tuhlata niin myöhäiseen ajankohtaan. Tilalle soviteltiin sitten Michael Bublén konsertti.

Nyt jo tiedoksi, että Komisario Lynley alkaa su 28.11. klo 22.30, 5.12. sarja väistyy kahden pitkän dokumentin tieltä, su 12.12. Lynley jälleen klo 22.10, 19.12. klo 22.00, ja 26.12. klo 21.50.

Päivi Suikkanen
Verkkotoimittaja
YLE TV1

tiistaina 23.11.2010

Miksei tätä sarjaa näytetä joka sunnuntai? Hienoa näyttelijätyötä ja hyviä juonenkäänteitä!!

maanantaina 29.11.2010

Tämä Lynley on ehdottomasti parasta mahdollista dekkarisarjaa, kun siinä tuodaan asioita esille myös laajemmalti eli käsikirjoittaja(t) on/ovat tuoneet mukaan roolihenkilöiden yksityiselämää ja sen vaikutusta työn suorittamiseen. Ei olla kuten TV2:n saksalaissarjoissa, joissa mekaaniset mutta kohteliaat henkilöt näyttelevät, nimenomaan näyttelevät roolihahmojaan.

tiistaina 14.12.2010

Sarjan sivulla näkyy kolmelta viikolta kolme erilaista lähetysaikaa: 22.10, 22.00 ja 21.50. Siinä on ajastajille haastetta! Miksi ei sarjaa voi lähettää samaan aikaan, jotta sen tallennus onnistuisi ilman viikoittaista lähetysajan varmistusta???

sunnuntaina 26.12.2010

Siinäpä meni joulunajalle suunnittelemani katsomiset JÄLLEEN pipariksi aikataulujen muutosten vuoksi! Miten voi olla niin vaikeaa pitää ohjelma samalla paikalla? Miksi siitä ei edes tiedoteta näkyvästi? No, eipähän ollut Teemalla tekstitystäkään kahdessa tallentamassani ohjelmassa, joten YLEn lähettämät ohjelmat jätän suosiolla tallentamatta jatkossa.

Ja tästä me maksetaan maltaita!?

tiistaina 28.12.2010

Näytetäänkö Komisario Lynleytä jotenkin omituisessa järjestyksessä? Olin pari viikkoa matkoilla, ja kun ajoista ei ollut tietoa, nauhoitustakaan ei voinut laittaa päälle.
Viimeksi näkemässäni jaksossa, taisi olla marraskuun lopulla, Havers jäi lopussa makaamaan ammuttuna maahan. Kotiin palattuani katsoin 26.12. jakson, jossa parivaljakko oli jälleen täysissä voimissa, mutta tuntui kuin tämän jakson olisin nähnyt joskus vuosia sitten.
Mitä mahtoi tapahtua tässä välissä, ja mitä aikaa nyt nähtävät jaksot ovat, kuka tietää? Ja saako joulukuun alun jaksoja nähtäväkseen mistään?
Kuten joku muukin mainitsi, tämä sarja on parhaimpia siksi, että tärkeintä ei ole seikkailla ihmisen sisuskaluissa tai laboratoriossa, vaan tehdä ajatustyötä. Sarja antaa myös mielenkiintoisen näkökulman englantilaiseen luokkayhteiskuntaan.
Kiitos hyvän sarjan lähettämisestä!

torstaina 30.12.2010

Kuten eräässä kommentissa yllä todetaan, dekkarisarjan Lynley eri jaksojen käsikirjoitukset ovat mainioita, kun niissä tuodaan esille myös henkilöiden yksityisasioita. Lisäksi jaksot ovat juoneltaan melko selkeitä ja murhiakin on yleensä vain yksi tai enintään muutama. Aikanaan Morse ja sen seuraaja (komissario Lewis?) olivat tapahtumiltaan täysin käsittämättömiä puhumattakaan "hiljaisesta todistajasta", jossa patologit ratkaisevat juttuja, jotka usein perustuvat massamurhiin, suoraan poliisien nenän edessä. YLE tekisi oikein hyvän työn esittämällä kaikki Lynleyt.

Mitä tarkoittaa useimpien kommenttien alla oleva teksti (ei varmistettu)?

maanantaina 03.01.2011

Bondilla on Aston Martin, Pyhimyksellä Volvo, Morsella Jaguar, vaan millä brittihirvityksellä ajelee Lynley ?

sunnuntaina 09.01.2011

Tallensin digiboxilla tapaninpäivän Lynleyn ja katsoin nyt - ja eikös se saaplari soikoon taas loppunut kesken niin, että loppuratkaisu jäi näkemättä. Tietysti se on jo Arenastakin poistettu. Voiko sitä jossain nähdä, vai voisko joku kertoo, löysikö Lynley ne todisteet, että se ylähuoneen lordi ja se jenkkifirman pomo oli niistä murhista vastuussa? Tää ei oo muuten eka kerta, kun näin käy. Vähän tarkkuutta yle niihin aikatauluihin!!!

tiistaina 11.01.2011

Kenen säveltämä on komisario Lynleyn musiikki? Onko sitä saatavilla levynä?

sunnuntaina 16.01.2011

Mahtava sarja! Olen katsonut kaikki jaksot. Katsoin tuossa välissä saksalaisen Syyttäjän yhden jakson boxilta. Ei kelpaa draamallisesti "kyytipojaksikaan" tälle brittituotteelle. - Toivon että näille tulee uusinnat parin vuoden päästä.
Minusta on aika turhaa rutista lähetysajoista. Jos joku kiinnostaa, niin sen tulemisen vahtii.

maanantaina 31.01.2011

mikä ihme järjestys ylellä on tässä sarjassa kun kesken kaiken aletaan näyttämään vanhoja jaksoja ,mutta ei kuitenkaan alusta asti?????????!!!!!!!!
eiks noista ihme uusinnoista ois syytä ilmoittaa ettei turhaan nauhoittele vanhoja jaksoja!

sarjaan itteensä mennäksenituo herran vaimon vaihto(näyttelijän)oli kyllä aika ihme juttu.luulin jo Lynleyn löytäneen uuden naisen ennenkuin tajusin sen olevankin Helenin.aivan eri näköinen ja ennenkaikkea eriluonteinen kuin entinen.miten ne Briteissä on tehnyt noin ihmeellisen henkilömuutoksen kesken kaiken??????
muuten kyllä tykkään sarjasta!

maanantaina 07.02.2011

musiikki ja sen tekijät kiinniostavat myös tässä Komisario Lynley-sarjassa. Kaikki lopputekstit menevät niin nopeasti, että en ehdi millään lukea/kirjoittaa sitä kohtaa musiikki.

tiistaina 08.02.2011

Lynleyn musiikki

Komisario Lynley -sarjan musiikin on säveltänyt Lockhart Robert.

Päivi Suikkanen
Verkkotoimittaja
YLE TV1

sunnuntaina 13.02.2011

Olisiko mahdollista saada koko sarja alusta asti uusintana? Tehdäänkö siihen uusia jaksoja vai oliko tässä kaikki?

maanantaina 14.02.2011

Kiitos mahtavasta sarjasta, Komisario Lynley. Yle on näyttänyt uusintoina Hiljainen todistaja. Voisitteko jatkaa niitä uusintoja loppuun asti ja jos on tullut uusia jaksoja? Hiljainen todistaja on kovasti arvostettu Englannissa.

maanantaina 14.02.2011

Eilen, 13.2. näimme viimeisen jakson Lynleystä. Onko niin, että sarja ei jatku?

maanantaina 14.02.2011

Komisario Lynley palaa kesällä

Komisario Lynleyn faneille tiedoksi, että sarja uusitaan ensi kesänä perjantain ja lauantai myöhäisillassa.

Mikä parasta: Sarja uusitaan alusta alkaen ja TV1:llä nähdään kaikki Lynleystä tehdyt 24 jaksoa.

Hiljaisen todistajan uudet jaksot tullevat ruutuun loppuvuodesta.

Päivi Suikkanen
Verkkotoimittaja
YLE TV1

maanantaina 14.02.2011

Kai Lynleyn tilalle tulee joku muu brittisarja, eikä pysyvästi mitään ruotsalaista höttöä?

tiistaina 15.02.2011

Laskiaissunnuntaina 6.3. Komisario Lynleyn ohjelmapaikalla aloittaa toinen brittisarja Komisario Frost (Touch of Frost).

Sarjasta nähdään ensin kolme uusintajuttua, ja niiden päätteeksi Komisario Frost huipentuu uuteen kaksiosaiseen tarinaan, joka päättää vuonna 1992 alkaneen sarjan. Uusi kaksiosainen tarina esitetään 27.3. ja 3.4.

Päivi Suikkanen
Verkkotoimittaja
YLE TV1

tiistaina 22.02.2011

Komisario Lynley oli kerrassaan mainio brittisarja, kiitos siitä! Onko luvassa uusia jaksoja lähitulevaisuudessa Suomeen?

perjantaina 08.07.2011

Hieno sarja ja sopivat lähetysajat. Hyvin olen saanut katseltua tunnuksilla YLE areenassa. Taitaa olla omissa tietokoneen asetuksissa jotain säätöa jos ei näy??? Ja sitten tuo alkamisajankohta: olen ollut hyvin tarkkana seuraamassa areenalta milloin on jakso esitetty ja seitsemän päivää aikaa katsoa uusinta ,. Eiköhän siinä pitäisi löytyä sopiva ilta itse kullekkin, vai pitäisköhän saada ostaa dvd-Boksina kuten muutkin laatusarjat( Sex in the City ja Frendit). Heh Heh.
Valitellaan lisää, kyllä Lynley ja Havers hoitaa homman kotiin. Kiitoksia YLE!

maanantaina 01.08.2011

Kiitos kovasti Lynleysta. Katson uusintoja mielelläni, vaikka ne tulevatkin vähän myöhään. Tosi namupala on tämä Nat Parker. Löysin myös hänen kotisivut ja oon niitä selannut ja katsonut yuo tubista myös. Parkerhan on ollut elokuvarooleissa, onko niitä mahdollisuus nähdä Suomessa. Olisinpa kovasti kiitollinen.

keskiviikkona 03.08.2011

Kaikki jaksot esitetään

Komisario Lynleytä on uusittu koko kesä TV1:llä.

Kanavalla uusitaan 3.6. – 20.8.2011 välisenä aikana alusta alkaen kaikki Lynleystä tehdyt kuusi tuotantokautta eli 24 jaksoa. Jaksoja esitetään perjantain ja lauantai myöhäisillassa.

BBC:n jännityssarjaa esitettiin aikaisemmin TV1:ssä elokuusta 2010 helmikuuhun 2011.

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ulkomainen-draama/komisario-lynley-0

Päivi
Verkkotoimittaja

lauantaina 06.08.2011

Vastausta ihmettelyyn millä autolla Lynley ajaa !

Kyseessä on brittiläisen autotehtaan Bristol, kyseinen mallimerkintä on 410, valm 1967-1969, näitä on tehty harvaan ja valituille,noin 104 kpl vuosivauhdilla ja nekin käsityönä eli lähinnä brittiaatelille.

sunnuntaina 14.08.2011

(... niin ja fst esitti sarjaa jo muutama vuosi sitten, mutta hyvin menee näin kolmannenkin kerran. ja vaikka neljännen, lievittää morse-ikävää ;)

perjantaina 26.08.2011

Sarja loppui, tuleeko jaksoja lisää. Loistava sarja, jonka löysin tänä kesänä. Lisää tätä, kiitos

sunnuntaina 28.08.2011

voi pahus, kun jäi katsomatta noi elokuun jaksot..voiskoniitä millään saada uudelleen?? please..5 näkisin ne niin mielellään..kiitti.
ylen sarjat yleensakin kovin viihdyttäviä.kiitos!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä