Komisario Montalbano

Julkaistu maanantaina 28.05.2012 19 184

Komisario Salvo Montalbano (Luca Zingaretti) selviää nokkelana miehenä kiperistäkin tilanteista.

TV1 sunnuntaisin 3. - 24.6.2012 noin klo 21.55 - 23.45

Yle Areenassa 7 päivää

Nuori Montalbano TV1 sunnuntaisin 1.12.2013 - 5.1.2014 klo 21.50 - 23.50

Aurinkoiseen Sisiliaan, kuvitteelliseen Vigatan kaupunkiin kätkeytyy synkempi puoli, joka uhkaa ihmishenkiä ja vaatii periksi antamattoman etsivän otetta selvitäkseen.

Ärhäkän omapäinen mutta terävä komisario Salvo Montalbano (7) (Commissario Montalbano) jatkaa tutkimuksiaan nyt kahdeksannen tuotantokauden uusintajaksoissa.

 

Tarkoitus pyhittää keinot

Älykkään etsivän mielestä tarkoitus pyhittää välillä keinot.

Kaikki eivät ole samoilla linjoilla, ja siksipä kiivasluonteinen etsivä joutuu ajoittain kahnauksiin esimiestensä kanssa. Nokkeluutensa ja kerkeän kielensä ansiosta hän kuitenkin selviää kiipelistä.

Jaksoissa luodataan syvältä italialaista elämänmuotoa mafioineen kaikkineen.

 

Kuka johtaa harhaan?

Ensimmäisessä jaksossa savenottopaikalta löytyy säkkiin kääritty ruumis, joka on surmattu ilmeisellä mafiatyylillä. Johtaako joku tietoisesti Montalbanoa harhaan?

Toisessa jutussa joutomaalta löytyy paloiteltu ruumis. Oliko mafian kosto tavoittanut petturin?

Kolmannessa tarinassa myrsky nousee ja Montalbano herää yöllä painajaiseen. Mitä oikein on tekeillä? Entä mihin liittyy kahden vanhuksen silmitön ampumavälikohtaus ja heidän kodistaan löytyvä kummallinen kuminukke?

Sarja perustuu suositun italialaiskirjailijan Andrea Camillerin dekkareihin, joita onmyös suomennettu. Pääosassa: Luca Zingaretti.

Tuotanto: Palomar S.p.a ja RAI Fiction, Italia, 2010.

Sarjaa on esitetty edellisen kerran marraskuussa 2011 TV2:lla.

 

Suosittele184 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 30.05.2012

Hei.
Mahtavaa, että tulee Montalbanoa. Milloin tulee uusia jaksoja?

sunnuntaina 03.06.2012

Kesä on pelastettu! Montalbano on paras!

maanantaina 04.06.2012

Ihanaa, nyt sohvalle löhöään sunnuntaiiltaisin - leipätikkuja ja vähän hyvää italiasta viiniä. Ja pohdinta päälle eli kuuluisat harmaat aivosolut. Tällä kertaa silian maisemissa.
KIITOS YLE

maanantaina 11.06.2012

Milloin lähetätte sarjan Il Giovane Montalbano - eli nuori Montalbano, eli mistä kaikki alkoi.

tiistaina 12.06.2012

Nuorta Montalbanoa ensi keväänä

Komisario Montalbanon uran alkua kuvaava sarja Il Giovane Montalbano eli nuori Montalbano on hankittu TV1:lle. Alustavasti on suunniteltu, että sarja esitettäisiin keväällä 2013.

Päivi
verkkotoimittaja

keskiviikkona 20.06.2012

Toivottavasti keväällä 2013 päätätte esittää sarjan Il Giovane Montalbano. Tämän kesän ehdoton pelastus on Sisilian maisemat, elämäntapa ja murre. Kun ei voi olla siellä, voi ainakin istua nenä ruudussa kylmästä hionnut proseccolasi kädessä ja KUVITELLA olevansa siellä. Kiitos!

sunnuntaina 24.06.2012

Hei ja kiitos näistäkin jaksoista vaikkakin ovat uusintoja! Koska tulee uusia jaksoja? Tyylikäs dekkarisarja sisiliaisten maisemien ja italialaisen ruuan ystäville, samalla charmantti komisario apulaisineen ratkoo rikoksia enemmän aivotoiminnalla kuin tylsällä jenkkityylisellä räiskinnällä. Tällaista ohjelmatarjontaa harvoin tarjolla, enemmänkin katsoisi.

maanantaina 25.06.2012

Hei!
Olemme mieheni kanssa Montalbano-faneja ja olemme seuranneet näitä uusia jaksoja. Olimme kuitenkin pettyneitä, kun viime sunnuntaina 17.6. esitettiin eräs vanha jakso. Siis se, missä vanha sisaruspari ammuskelee huoneistostaan. Se oli pettymys, koska odotimme uutta jaksoa. Missä vika?

tiistaina 26.06.2012

Montalbanolle uusintamahdollisuus

Komisario Montalbanosta ei ole TV1:lle tulossa muita jaksoja kuin nyt ulosmenneet jaksot. Esityt jaksot voidaan vielä kertaalleen uusia, mutta muuta ei varastossa ole.

Montalbanon uran alkua kuvaava sarja Il Giovane Montalbano eli nuori Montalbano on hankittu TV1:lle. Alustavasti on suunniteltu, että sarja esitettäisiin keväällä 2013.

Marja-Liisa: Montalbano on esitetty aikaisemmin TV2:lla ja nyt samat jaksot esitettiin ykkösellä.

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 26.06.2012

Hei!
Ns missasin nämä viimeisimmäksi tulleet Montalbanot. Niitä ei kai ole saatavana DVD :llä..? Toivon hartaasti, että ne tulisivat uusintoina mahdollisimman pikaisesti! yt Montalbanon ihailija

keskiviikkona 27.06.2012

Montalbanoa saa dvd:nä

Komisario Montalbanoa on saatavilla nettikaupoista dvd:nä. TV1 uusii sarjan jossain vaiheessa.

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 01.07.2012

Päivi verkkotoimittaja, kiitos vastauksista ja nuorta montalbanoa odotellen.
Olen kyllästynyt TV tarjontaan ja kohta jopa Yle-ohjelmasuunnitelmaan hakea ns. mukavia katsojia. Minulle kelpaa Montalbanot, Hercule Poirotit, Neiti Marplet (vain Joan Hickson), Morset ja Lewisit (mitäpä tulee "hiawatha apupojasta? uusi morse) jne. siis laatua peliin kuten B. Eastmanin tuotannoissa yleensä. Niinkuin munkki Cadfael (viisi jaksoa laatunäyttelijä munkkina)

Uusikaa Oliiviilehto - ranskalainen sarja ja Intohimon tuulet - ranskalainen sarja jne. vanhoja laatu juttuja katsoo mielellään vaikka muistaa juonen kulun. Lisää voin ehdottaa jos haluatte.
ps Onko D.Leonin Brunetista tehty filmiä+

pps. Toivon että näyttäisittee kotikatsomon Suuri performanssin, siis loistava kuvaus nykytaide-elämästä näin kukkenheimin ym. ollessa ajankohtaisia

maanantaina 02.07.2012

Kiitos Sirkka-Liisa palautteestasi!

Intohimon tuulet -sarjaa on esitetty aikanaan TV2:lla. Kanavalta kerrotaan, että sarjan uusinta ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa, mutta kuka tietää, vaikka joskus vielä.
Tarkoitatko Oliivilehdolla sarjaa Oliivilehdon perilliset?
Laitetaan Tapio Piiraisen ohjaama Suuri performanssi toivomuslistalle. Selvitetään uusintamahdollisuus!

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 17.07.2012

Päivi, miksi et vastannut Donna Leon kysymykseen? Saksalaiset ovat tehneet kirjoista tv-sarjan, miksi ei näytetä meillä?

keskiviikkona 18.07.2012

Eeva, tarkoitat varmaan Komisario Brunettia. Yle on esittänyt kaksi Brunetti-jaksoa vuonna 2002 FST-kanavalla. Nyt ei ole näköpiirissä lisää Brunettia. Sarjaa on saatavilla nettikaupoista DVD:nä.

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 15.11.2012

Hei Päivi,

voisitko kertoa, kuka tekee Montalbanon suomenkieliset tekstitykset?

tiistaina 23.07.2013

Keväällä on RAI1:llä esitetty neljä uutta Montalbano-episodia. Kyllä kai ne jo on hankittu YLE:lle esitettäviksi? Ei kai "Nuori Montalbano" ole päässyt meiltä vahingossa ohi? Näitä odotellessa....... voisihan sitä katsoa vaikka koko sarjan kertauksena.

torstaina 01.08.2013

Komisario Montalbanoa on hankittu Ylelle lisää ja jaksot esitetään vuoden 2014 puolella. Nuori Montalbano ei ole mennyt teiltä ohitse: sarja alkaa 1.12.2013.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 13.01.2014

Muistan hyvin varttuneemman Montalbanon. Katson sitä tallennettuna, koska en viitsi valvoa myöhään.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä