Mielen lukot: Uutta Paul Abbottia

Julkaistu torstaina 08.03.2012 6 179

Lööppijournalisti Tom Ronstadt (John Simm) jää suurkaupungissa tyhjän päälle.

TV1 lauantaisin 10. - 24.5.2014 klo 23.50 - 00.50

Yle Areenassa 14 päivää

Paul Abbottin psykologisessa trillerissä Mielen lukot (16) (Exile) toimittaja Tom Ronstadtilla (John Simm) on mennyt viime aikoina liian lujaa. Ura ja elämä Lontoossa ovat karahtaneet kiville.

Nuori, vihainen mies palaa häntä koipien välissä synnyinseudulleen, josta hän lähti teini-ikäisenä, vannoen ettei enää koskaan palaisi.

Tomin isä Sam, entinen arvostettu toimittaja, on muissa maailmoissa. Alzheimerin tauti on murtanut terävän mielen, ja Tomin sisko Nancy on uhrannut elämänsä isää hoitaen. Nähdessään isänsä ensi kertaa vuosiin Tomin mieleen nousee kipeitä muistoja heidän viimeisestä tapaamisestaan.

 

Miksi isä sulkeutui?

Miksi Tom aikanaan häipyi? Elämässään umpikujaan ajautunut poika haluaa tietää, miksi hänen ihailemansa isä muuttui toiseksi ihmiseksi.

Oliko syynä muuan aineistokansio, jonka Tom sai vahingossa käsiinsä? Mitä se piti sisällään? Tom alkaa penkoa vanhoja juttuja ja yrittää porautua isänsä lukkiutuneeseen mieleen tämän harvoina kirkkaina hetkinä.

Tom pääsee jäljille vaaralliseksi käyvästä jutusta, joka ravistelee koko yhteisöä ja sekoittaa hänen oman pakkansa perusteellisesti.

Pääosissa: John Simm, Jim Broadbent, Olivia Colman, Timothy West, Nico Mirallegro, Claire Goose, Shaun Dooley.

Käsikirjoitus: Paul Abbott ja Daniel Brocklehurst. Ohjaus: John Alexander. Tuotanto: Abbott Vision, Red Production Company, Britannia, 2011.

Minisarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran elokuussa 2013.

 

Suosittele179 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 14.03.2012

Kiinnostavaa Abbottia pukkaa.

keskiviikkona 14.03.2012

Upeaa saada nähdä tämä laatusarja. Hiukan kuitenkin arveluttaa Paul Abbottilla ratsastaminen.
Paul Abbott ei ole sarjan kirjoittaja, vaan alkuperäisidean isä - siksi sarjassa käytetään hänestä määrettä "created by", suomeksi voisi kai sanoa, että "Paul Abbottin tarinasta". Käsikirjoittaja on yksin Daniel Brocklehurst, erittäin arvostettu ja menestynyt alallaan hänkin.
Abbottin ja Brocklehurstin työnjako käy ilmi alla olevasta kertomuksesta:
http://www.bbc.co.uk/blogs/tv/2011/05/exile-more-than-a-thriller.shtml

maanantaina 26.03.2012

Erittäin hyvä ja mielenkiintoinen sarja. En ole tuota John Simmiä ainakaan muistaakseni aiemmin nähnytkään missään sarjassa/elokuvassa mutta vaikuttaa oikein hyvältä näyttelijältä (eikä ulkonäössäkään ole pahemmin valittamista;)). Ja se Tomin isä (lienee Jim Broadbent) on kyllä myös loistava näyttelijä.

Haluaisiko joku tehdä tästä sivun Facebookiin? :) Minä ainakin mielelläni tykkäisin tästä Facebookissa jos tämä vain siellä olisi...

keskiviikkona 07.08.2013

Simm on tuttu monista laatusarjoista ja tv-elokuvista. Taisi olla 90-luvun sarja Järvet (muistinkohan nimen oikein?) josta pongahti kuuluisuuteen.

keskiviikkona 07.08.2013

Juu, näin on! :)

-Tsuua
verkkotoimittaja
Yle TV1

maanantaina 19.08.2013

Lisäksi Simm on tähdittänyt tänä sekä viime kesänä YLEllä esitetyssä Doctor Who-sarjassa Mestaria (the Master)~ Kannattaa vilkaista, aika 'makee' roolisuoritus<3

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä