You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Ylikomisario Banks

Julkaistu torstaina 26.07.2012 48 193

Ylikomisario Alan Banks (Stephen Tompkinson) johtaa kiperiä murhatutkimuksia.

TV1 sunnuntaisin 12.8. - 2.9.2012 klo 22.10

Yle Areenassa 7 päivää

Peter Robinsonin suosittuun dekkarisarjaan perustuva uusi kiehtova jännityssarja herättää henkiin peräänantamattoman poliisimiehen, joka kääntää jokaisen kiven selvittääkseen kohdalle osuvan synkeän rikosjutun.
 

Pilotti ja ensimmäinen kausi saaneet hyvän vastaanoton

Ensimmäisessä jaksossa Yorkshiren kukkuloilla ja laaksoissa lymyää kasvoton kuolema, joka on napsinut uhrikseen nuoria vaaleahiuksisia naisia. Jo neljä naista on kadonnut jälkiä jättämättä, ja poliisi on neuvoton.

Samaan aikaan poliisipartio vastaa rutiininomaiseen perheväkivaltakutsuun, josta alkaa Alan Banksin ensimmäinen painajaismainen juttu televisiossa. Pidätys johtaa poliisin kuolemaan, mutta se mitä talon kellarista paljastuu, on vasta alkua synkälle psykologiselle rikostarinalle, jossa menneisyyden haamut synnyttävät nykyhetkeen ihmishirviöitä.
 

Sisäisiä ristiriitoja

Poliisipartion pidätyskeikka menee kuitenkin pieleen, ja sen seurauksena ylikomisario Alan Banksin tutkinta joutuu sisäisen tarkastuksen tarkan luupin alle. Banks on kahden tulen välissä: hän tuntee tuskaa toisaalta uhrien mutta myös alaisensa puolesta.

Jääräpäinen ylikonstaapeli Annie Cabbot ei ehkä olekaan se pilkunviilaaja, joksi sisäisessä tarkastuksessa työskentelevät kollegojen virheitä kyttäävät tyypit yleensä ovat. Hämmästyksekseen Banks huomaa saavansa ryhmäänsä tarpeellista vahvistusta.

Hyvin vastaanotetun sarjan toinen tuotantokausi on valmisteilla Britanniassa, ja meillä nähdään nyt sarjan pilotti ja ensimmäinen tuotantokausi.

Ylikomisario Banks (DCI Banks, Left Bank Pictures/ITV/BBC, 2011)
Pääosissa: Stephen Tompkinson, Andrea Lowe, Lorraine Burroghs, Jack Dean, Tom Shaw, Colin Tierney. Käsikirjoitus: Robert Murphy, Laurence Davey.

Suosittele193 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 12.08.2012

Kiitos sarjan ottamisesta YLEn ohjelmistoon. Stephen Tompkinson on hieno näyttelijä. Ei ole parempaa viihdettä kuin nämä brittisarjat. Odotan innolla sunnuntai-illan uutta poliisisarjaa.

tiistaina 06.08.2013

Kiitokset Banksista. Pelasti kesän surkean TV-tarjonnan. Ei enää koskaa Monkia brittidekkaripaikalle. Harmi, että saksalaissarjat on heivattu sunnuntai-iltaan ja kesällä tuli vain Ketun jaksojen uusinnat, joiden juonenkulku on tuoreessa muistissa.

sunnuntaina 12.08.2012

Kiitos uudesta laatusarjasta brittipoliisisarjojen joukkoon!

sunnuntaina 12.08.2012

Olen lukenut useita Peter Robinsonin rikosromaaneja, muun muassa kirjan Pinnalla ja kätkössä, josta tv-sarjan ensimmäinen osa on tehty. Harvinaisen mieleenpainuvia kirjoja. Yorkshiren maaseutu ja pikkukylien ilmapiiri on kuvattu hyvin. Odotan innokkaasti tv-sarjaa!

maanantaina 13.08.2012

Sarja on osittain raaka, mutta jännittävä, koska siinä ei ole mainoskatkoja. On vaihtelua nähdä Tompkinson poliisina viidakkoperheellisen sijaan.

tiistaina 14.08.2012

Hyvää vaihtelua loputtomiin uusintoihin, mutta missä sarjassa Stephen Tompkinson on näytellyt aikaisemmin? Kasvot ovat varsin tutut, mutta en ole seurannut poliisisarjoja juurikaan. Olisiko joku "lääkäriasemasarja"?

keskiviikkona 15.08.2012

Stephen Tompkinson on tuttu naama ainakin Viidakkoperheen Danny Trevanionina, mutta myös TV1:llä aikaa sitten esitetystä sarjasta Ballykissangelin pappi. Jos Tompkinsonin näkeminen viehättää, Viidakkoperheen muuttaessa TV2:lle, esitetään syksyllä kaikki seitsemän kautta alkaen 2.10!

Sampo Sauri

sunnuntaina 19.08.2012

Kiva kuulla, että Viidakkoperhe uusitaan. Sopii hyvin syksyn alkaessa eli ihana viettää aikaa sen lomassa Afrikassa.

maanantaina 20.08.2012

Tämä Ylikomisario Banks, on todella hyvä sarja. Kiitos tästä sarjasta. Ja tämmöistä sarjaa kaipaan myös Lauantai-iltaan. Ei uusintoja sarjoista.

keskiviikkona 22.08.2012

Kiitos tästä upeasta brittisarjasta.... näitä lisää.

lauantaina 25.08.2012

Niinpähän taas tämäkin hyvä sarja pääsi hädin tuskin alkuun, kun jo lopetettiin (jaksoja kyllä on). Niin tyypillistä Yleä. Taas saamme seurata uusintojen uusintoja. Missä on Hiljaisen todistajan, Murhan jäljet, Erikoisryhmä Stuttgart yms. sarjojen uudet jaksot? Englantilaisia ja amerikkalaisia hyviä sarjoja on olemassa, kunhan vain viitsisitte hankkia niitä.

maanantaina 27.08.2012

Nyt syksyllä näytettävät pilotti ja ensimmäisen kauden kolme puolitoistatuntista jaksoa on kaikki mitä sarjasta on tähän mennessä näytettävää – toisen kauden jaksot alkavat Briteissä vasta marras-joulukuussa. Kolmas kausi näyttää myös todennäköiseltä, sarja on saanut hyvän vastaanoton.

sunnuntaina 26.08.2012

IMDb'n mukaan kausia on julkaistu vain kaksi (2010-11)

Eka kausi sisälsi vain tuon pilottijakson ja toka kausi sisältää 3 jaksoa jotka YLE näyttää kaikki. Briteissä jaksot on vaan pätkästy kahteen 45 min jaksoon. Meillä jaksot onneksi nähdään pötköön :)
Kiitos YLE, jälleen kerran hienosta sarjasta!

maanantaina 27.08.2012

Miksi Ylikomisario Banksin sunnuntaijaksoa (26.8.12) ei ole siirretty Areenaan Sonyn Bravia televisiossa katsottavaksi?

tiistaina 28.08.2012

Voi apua miten hyvä sarja! Koukussa ollaan ja vahvasti, uusia jaksoja siis odotellessa. :)

torstaina 30.08.2012

Loistava sarja. Loistavat näyttelijät!

maanantaina 03.09.2012

staphen tomkinson on todella charmikas ja tyylikäs näyttelijä.myös annieta näyttelevä nainen osaa roolinsa.Uusia jaksoja odotellessa.

keskiviikkona 05.09.2012

Ehdottomasti hienoin poliisisarja aikoihin. Uusia jaksoja odotellessa. Uudelta Sherlockilta myös.

perjantaina 07.09.2012

Tosi hyvä sarja, mutta kun on lukenut kaikki suomennetut Robinsonin kirjat ja muistaa tarkkaan mitä niissä tapahtui, ei sarja seuraa monesti lähellekään kirjaa. Tappajakin on monesti vaihdettu!

lauantaina 08.09.2012

tahtoo lisää

sunnuntaina 09.09.2012

Mihin se hävis? Yhyy, se loppui...

DCI "Drama Queen" Banks on hauska poikkeus ärtsyihin mahahaavaisiin ylikomisarioihin, joita Briteissä suolletaan. Harmi vain, että tuo osa on varattu Emilia Foxin näköiselle tytsylle. Mikähän hänen nimensä nyt olikaan. Huomasitteko muuten, että konstaapeli Ken (Jack DeaM) ilmaantui Heartbeatin uusintoihin, ja vielä ensi viikon hänellä on kaikki hiukset tallella ja komea on kampauskin!

Pliis pliis pliis hankkikaa uudet jaksot niin pian kuin mahdollista, vaikka sitten kolme kerrallaan. Eikä sitten puolitella kaksiosaisiksi!

Olisi kiva tietää, milloin aikaisintaan on mahdollista saada uudet tuotantokaudet Suomen televisioon. Kuten aikaisemminkin on todettu, niiden olemassaoloa ei voi enää pitää nälkäisiltä katsojilta salassa.

Edelleen, voisiko joku vastata, miksi Monkin (yök) jälkeen tulee vain kaksi Scott & Baileytä? Uusia jaksoja on olemassa 8. Mikä järki on pilkkoa tuotantokaudet? Tulee aivan mieleen lapsuus, kun pieni ihminen sai vain puoli pullaa...

sunnuntaina 09.09.2012

Höh, joko Banks loppui!? Nyt sapettaa.

sunnuntaina 09.09.2012

Siinäkö ne oli? Paras sarja telkussa!

sunnuntaina 09.09.2012

Ja täällä myös Alan Banks ja Stephen Tomkinsonin fani. Muistan kyllä Ballykissangelin !
Hieno sarja ja toivottavasti saadaa lisää osia katsottavaksi !

sunnuntaina 09.09.2012

Mitä ihmettä??!! Juuri kun pääsi tutuksi Ylikomisarion kanssa niin jo loppui!!?? Todella loistavaa englantilaista poliisidraamaa! Äkkiä uusia jaksoja kanavalle ja taatusti löytyy katsojia!!

maanantaina 10.09.2012

Kyllä petyin sunnuntai-iltana, kun Banksia ei tullutkaan. Tilalla oli jotakin, jota ei viitsinyt katsoa viittä minuuttia pidempään.

torstaina 13.09.2012

Ylikomisario Banksista tulee uutta

TV1 esittää lisää uutta ylikomisario Banksia. Aikatauluja ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta tulossa on.

Monkin jälkeen alkaa lauantaina 29.9. Scott & Bailey. Sarjasta esitetään toinen, uusi kahdeksanosainen tuotantokausi. Siis todellakin enemmän kuin kaksi jaksoa.

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 13.09.2012

Ahh, kiitos, että S&B:tä tulee mahan täydeltä! Minulla taitaa olla edelleen ongelmia ymmärtää Ohjelmaopasta.

sunnuntaina 30.09.2012

Ei hätää tiistaina alkaa viidakkoperhe aivan alusta.Siitä saamme taas silmäniloa syksyyn.(I mean danny).TV.nomsa

maanantaina 01.10.2012

Viidakkoperhe TV2:lla!

Viidakkoperhe-sarja alkaa tiistaina 2.10. aivan alusta Yle TV2:lla. Sarjaa esitetään arkisin alkaen klo 18.00. Lisää tietoa osoitteessa:
http://yle.fi/ulkomaiset/

Päivi
verkkotoimittaja
Yle TV1

tiistaina 27.11.2012

Jokohan kohta saadaan uudet dci banks jaksot televisioon.

tiistaina 27.11.2012

Ylikomisario Banksin toista tuotantokautta suunnitellaan TV1:n vuoden 2013 kesäohjelmistoon. Olet saattanut netistä huomata, että Briteissä kaavaillaan sarjalle kolmattakin kautta.

Päivi
verkkotoimittaja

keskiviikkona 28.11.2012

kiitos pikaisesta vastauksesta.

tiistaina 04.12.2012

Rush on näköjään poistettu listalta, jolla kyllä on esim. täysin turhat Ruotsin hovin vuodet yms. Tarkoittaako tämä, että loistava ja toivottu Rush on kokonaan kuopattu? Jos näin on, toivottavasti kaikki ko. sarjan ystävät alkavat kirjoitella MTV3:lle ja Neloselle, että jompikumpi ostaisi koko sarjan. Sieltähän on ennenkin löytynyt ratkaisu Ylen aloittamille, mutta jonkin ajan kuluttua lopetetuille sarjoille.

maanantaina 14.01.2013

viidakkoperhe loppuu tänä iltana haikeissa merkeissä.Toivottavasti saamme pian uudet dci banksin jaksot nähtäväksi.

maanantaina 03.06.2013

jes luin ylen sivuilta että uudet dci banks jaksot saadaan tv,seen elokuussa.Kiitti siitä ylelle.

perjantaina 28.06.2013

Minäkin luulin, että alkaisi uudet jaksot, mutta ei. Uusintoja ainakin lehtitietojen mukaan eli sitä mitä Yle osaa parhaiten, uusintoja.

sunnuntaina 30.06.2013

uudet jaksot on tulossa elokuussa ja luin netistä että sarjaan ollaan tekemässä uusia jaksoja.huippu sarja.Pääosassa ihana stephen tompkinson.

lauantaina 13.07.2013

Taattua brittilaatua mutta nää lisätehosteet häiritsee ja vieraannuttaa ainakin mua...

perjantaina 26.07.2013

Voisiko pitää sarjat vakiopaikalla joka viikko; yllä mainitaan että sarjan esitysaika on 22:10 -->
Kuitenkin edellinen jakso alkoi jo 22:01. Miksi?

Digiboksin ajastaminen joka viikko erikseen käy työstä.

torstaina 01.08.2013

Aivan mahtava sarja! Vihdoinkin kunnon ohjelmaa juuri lauantai-iltaan! Kiitos Yle, tätä on kaivattu! :)

sunnuntaina 04.08.2013

Kiitos yle uusista jaksoista.Huippu sarja.Ihana ,ihanampi,stephen tompkinson.

maanantaina 05.08.2013

Luin netistä että nyt elokuussa aletaan kuvaamaan briteissä uusia dci bank jaksoja.Toivottavasti ne saadaan aikanaan ylelle. I hope maybe next year.

sunnuntaina 18.08.2013

eilen toistaiseksi viimeinen jakso. lopussa luki että sarja jää tauolle.Se ehkä tarkoittaa että uudet jaksot tulee myös aikanaan ylelle.KIITOS HUIPPU SARJA.Stephen thompkinson ihana.

lauantaina 15.03.2014

seurasin uudet jaksot netistä, andrea Lowe mukana tiimissä huippukamaa..Milloinkahan saadaan suomen teeveeseen.TV fani

perjantaina 02.05.2014

Ylikomisario Banks palaa TV1:lle ensi vuonna eli 2015. Tuolloin esitetään uusintajaksoja sekä uutta tuotantoa!

Päivi
verkkotoimittaja

keskiviikkona 30.04.2014

oisko ylellä vastausta. huippusarja saadaanko tv. seen uudet jaksot.kunnon brittikamaa.

perjantaina 02.05.2014

Hei!

Tuoretta tietoa: Ylikomisario Banks palaa TV1:lle ensi vuonna eli 2015. Tuolloin nähdään uusintajaksoja sekä uutta tuotantoa!

Päivi
verkkotoimittaja

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä