Apinatasavalta

Julkaistu keskiviikkona 14.12.2011 22 189

Animaatiosarjan pääosissa ovat apinat.

TV1 lauantaisin 7.1. - 28.4.2012 klo 21.15 - 21.30

YLE Areenassa 30 päivää

Apinatasavalta on 17-osainen poliittinen satiiri Suomesta ja meistä suomalaisista apinoista.

Tasavalta sijaitsee metsälehvästön yläosissa. Jokainen kaupunki muodostaa oman puunsa juurtuneena tukevasti Suomi-neidon maaperään. Helsinki on Suomi-metsän suurin puu.

Vaikka sarja tapahtuu animaatiomaailmassa, niin aikuisten luomat tarinat on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille. Tarinoiden sisällöt perustuvat todellisuuteen.

 

Kaikki alkaa apinoista

"Apinatasavallassa ei suinkaan ajattelu, vaan vauhti on kaiken a ja o”, toteaa käsikirjoittaja Kalle Määttä. Hän siteeraa sarjan Olavi-hahmoa: ”Apinoista kaikki alkaa ja toisiin apinoihin kaikki päättyy.”

”Poliittisen satiirin ilmapiirissä seikkailevat kädelliset ystävämme vapauttavat kerrontaa, ja mahdollistavat liioittelun”, kertoo Anima Vitaen luova johtaja Mikko Pitkänen.

Mutta miksi juuri apinoita, tuottaja Petteri Pasanen?

“Aluksi ajateltiin tehdä sarja puussa asuvista poroista, mutta Suomen leijonasta mallia ottaen päädyimme toiseen trooppiseen eläimeen, joka tuo mielestämme vahvasti esiin suomalaisuuden ydinpiirteitä.”

”Apinatasavallassa kaikki vaan riistäytyy käsistä”, Pasanen tiivistää.

 

Mitä on vantaalaisuus?

Ensimmäisen osan aiheena ovat kuntaliitokset ja mitä voi tapahtua kun pakkoavioliitto uhkaa.

Esiin nousevat suuret kysymykset ja vahvat tunteet, kuten mitä on suomalaisuus ja vielä suurempana mitä on vantaalaisuus?

 

Muualla netissä:

Apinatasavalta

 

Suosittele189 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 06.01.2012

Tämä on vihapuhetta, johon on puututtava! Odotan presidenttiehdokas numero kahdeksalta voimakasta kannanottoa asiaan.

lauantaina 07.01.2012

Höpö, höpö! Tätä tätikin räppää. Tekemisen meininkiä ja niin totta.

lauantaina 07.01.2012

Kunnallisvaaleja varten tilattua propagandaohjelmaa, joka ei ole tasapuolista. Kuten eivät aikaisemmatkaan vaali "satiiriojelmat" olleet. Kas kummaa tämäkin sarja loppuu vaalien jälkeen...

lauantaina 07.01.2012

Toivottavasti on yhtä hyvä kuin aikoinaan oli Itsevaltiaat, satiiri jota vieläkin jään kaipaamaan

lauantaina 07.01.2012

ketä kiinnostaa etelän vetelien hommat

lauantaina 07.01.2012

Surkeaa pääkaupunkiseudun sisäpiiriherjaa! Alta kaiken arvostelun. YLEleaks ja sen edeltäjät olivat ihan huippua tähän verrattuna. Säälittävän surkeaa....

lauantaina 07.01.2012

Olipahan elämäni pisimmät 15 min telkun ääressä. Suomi on sitten virallisesti Hki, Vantaa, Espoo? Voi hyvä tavaton, tätäkö niillä kaikilla rahoilla saadaan.

Tämäkö on YLEssä käsitys Suomesta?

lauantaina 07.01.2012

Ei haloo, nyt on kyllä kaikki mahdolliset alarajat alitettu! Onhan aivan kamala ohjelma tää apinahommeli. Kyllä on kivaa, että ohjelmia saadaan halvalla tai lähes ilmaseksi,mutta kyllä jokin taso sentään. En voi ymmärtää yhteiskunnallista satiiria,josta sitä ei löydy!
Yle Leaks ja se Taneli Mäkelän kokostajat oli sentään toista maata + melkeen kaikki tossa ennen Uutisvuotoa tulleet. Voi hyvänen aika,kyllä yhteiskunnallisen satiirin pitää vähän pistävää ja arvostelevaa ollakin, eihän siinä muuten ole mitään vitsiä. Kyllä Ylen pitää riskiä sen verran ottaa vapaassa maassa, että hyvän satiirin kestää. Nyt en kyllä ollenkaan ymmärä tätä Ylen ”uudistusta” taas jälleen kerran, kun kaikki terä on mennyt ohjelmista pois.
Kyllä Ylen pitää olla myös yhteiskunnallisesti hereillä ja kritiikki kuuluu myös siihen.
En ymmärrä minkä ikäisille tämä apinahomma on tehty, ehkä 10- 13 ja voin kertoa, että sen ikäsiä
tämä ojelma ei varmasti kiinnosta (jos nyt ketään). Ihmettelen,jollei palautuspuhelimet pirise!!

Harmittaa,kun katson vain ykköstä ja kakkosta ja yleensä ohjelmat ovat laadukkaita,mutta nyt....
Voi hyvä tavaton-onko nyt pohja löydetty?
Ylen palttinen ystävä
Hanna

lauantaina 07.01.2012

Eipä taida tämä hupiohjelma rikkoa katsojalukuennätyksiä. Sääliksi käy melko nimekästä puhetaiteilijajoukkoa, joka oli äänensä moiseen moskaan joutunut antamaan. Tuskainen vartti.

sunnuntaina 08.01.2012

En katsele paljon hupiohjelmia muuten kuin siksi, että tiedän niiden tason. Eilen illalla oli TV1:ssä klo 21.15 "Apinatasavalta". Varmaankin kallis ohjelma ja ihan järkyttävän kehno ja turhanpäiväinen. Radio Suomessa oli klo 22 jälkeen järjetön ohjelma - on toki muulloinkin, mutta nämä olivat uusia.

maanantaina 09.01.2012

Vai että poliittinen satiiri. Ja vielä aikuisille?
Todella huono ohjelma jonka kohderyhmä on mennyt todella vinksalleen. Sarja tuntuu enemmän lastenohjelmalta, koska satiiria en siitä löytänyt ja huumorikin kaikin puolin tylsää. Lastenohjelmaksikaan apinatasavalta tuskin kävisi, sillä niin tappavan tylsiä aiheet.

Apinatasavalta: Särmätön ohjelma persoonattomalla animaatiolla ja rasittavalla ääninäyttelyllä.

lauantaina 14.01.2012

Kyllä munkin nyt täytyy sanoa, ettei oikein kolahda tämä Apinatasavalta. En tiedä oliko niin loukkaava, mutta aika tylsä. Kyllä Kakkosen Pasila voittaa ihan ylivoimaisesti Apinatasavallan paremmilla hahmoillaan ja jutuillaan.

lauantaina 14.01.2012

Joo, eipä tästä ohjelmasta juuri mitään positiivista voi sanoa.
Se olematon satiirin/yhteiskuntakritiikin häivähdys, joka ohjelmasta vaivalloisesti irtosi, oli niin mautonta ja hajutonta, että alkoi itkettää.
Tosin 3,5 -vuotias tyttäreni tykkäsi söpöistä apinoista, ettei ihan metsään mennyt tämäkään ohjelmatuotanto ;)

Nyt se YleLeaks takaisin, siinä oli pitkästä aikaa pistävä ja kärkäs satiiri.

torstaina 19.01.2012

Kyllä apinaohjelma on oikea pohjanoteeraus! Ohjelmassa höpötetään jostakin Vantaasta? Mitä se meitä muualla asuvia liikuttaa? Täysin turha ja tyhjänpäiväinen ohjelma lauantai-illalle!!

lauantaina 21.01.2012

Hirveää huutoa! Kuka jaksaa kuunnella. Sori vaan. Paljon nähty vaivaa, mutta ei valitettavasti toimi.

lauantaina 04.02.2012

Ehkä huonoin lauantain primetime-ohjelma todella pitkään aikaan. Oikea lähetysaika ja -paikka olisi sunnuntai aamun muiden lastenohjelmien loppuun maikkarille tai subille.

Yleleaks oli loistavaa hyvin toimitettua satiiria, apinatasavallassa ei ole muuta hyvää kuin typerästi kovennetut volyymit, niin voi vaihtaa kanavaa vartiksi. ikävä on myös presidentin kansliaa ja ihmisten puoluetta.

Tämän huutavan apinoinnin takia meillä jää myös itsensä toistaja uutisvuoto nykyään katsomatta.

lauantaina 11.02.2012

Apinatasavalta ei sytytä. Huonoin formaatti tähän ohjelma-aikaan pariinkymmeneen vuoteen. Siis floppi.

lauantaina 11.02.2012

Harvinaisen hajuton, mauton ja epä-älyllinen ohjelma. Ohjelmasta puuttuu terävänäköisyys ja poliittinen satiiri, vaikka se on olevinaan poliittista satiiria. YLE-Leaks takaisin. Onko YLE:ssä siirrytty kritiikittömän valtaapitävien tukemiseen Kokoomuslainen YLE:n johtaja, kokoomuslainen pääministeri ja kohta kokoomuslainen presidentti. Siinäpä se.

lauantaina 11.02.2012

Minkä täätisen takia YLE ajaa tätä APINAOHJELMAA niin suurella äänenpaineella että korvat särkyy ? Laittakaa hyvät insinöörit äänentasot alemmas - samalle tasolle kun Uutisissa.
- Suuresti kiittäen

lauantaina 18.02.2012

Kyllä on huonoin "viihdeohjelma" parhaaseen katseluaikaan miesmuistiin. Pakko vaihtaa kanavaa, nyt herätys YLE, ei tämä naurata ketään ja ns. satiiri täysin ala-arvoista vs. Presitentin kanslia, Yle leaks. Pois ja pian , olemme ansainneet parempaa.

lauantaina 25.02.2012

Yle miksi alennuitte tälläiseen?

maanantaina 27.02.2012

Tämä Apinatasavalta on kyllä huono ohjelma, ottakaa sen paikalle esimerksi uusia jaksoja Ihmisten puolueesta, Presidentinkansliasta, YLE Leaksista, Miitta-tädistä tai mieluiten kaikista näistä. Ehdotus YLE tv1:n lauantai-iltaan:
21.15 Ihmisten puolue
21.30 Uutisvuoto
22.00 YLE Leaks
22.15 Miitta-täti
22.45 Presidentin kanslia

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä