Meedioita, teiniäitejä ja tuhkimotarinoita

Ajankohtaista

Meedioita, teiniäitejä ja tuhkimotarinoita

Julkaistu maanantaina 03.09.2012

YLE Kuvapalvelu

Kun Kakkosen kanavaprofiili vuoden alussa uudistui, saimme lyhyessä ajassa enemmän pyyhkeitä kuin Viru-hotellin pesulan kautta kulkee vuodessa. Ja aiheesta, sillä mitään ei pidä ottaa annettuna.

Tosiasiassa uudistus ei kuitenkaan ollut niin radikaali kuin kärjistyneimmissä uutisoinneissa reviteltiin. Kakkosta alettiin rakentaa modernimmaksi kanavaksi jo useampi vuosi sitten.

Tavoite oli tehdä rentouttavaa, elämyksellistä, puhuttelevaa tv:tä. Päämäärä on edelleen sama, ja työ jatkuu. Ei haihatellen tai hosumalla, vaan määrätietoisesti, harkiten, käsin poimittuna.

Sivumennen sanoen palautteita ja mainittuja pyyhkeitäkin kannattaa lähettää edelleen, sillä mm. niiden perusteella on tehty ja tehdään ratkaisuja pitkin matkaa.

Mutta miltä uudistunut TV2 sitten syksyllä 2012 näyttää?

Liioittelematta ja heruttelematta voisi sanoa, että syysohjelmisto on laajasti, kaikkien genrejen osalta juuri sellaista Kakkosta, jota teille haluamme tehdä.

Jo alkaneista sarjoista huushollin talouden teini-ikäiselle kuukaudeksi antava Teinipomo ja synnyinseudulleen Pohjois-Karjalaan palanneista perheistä kertova Paluumuuttajat ovat raikasta, Ylen arvojen mukaista realitya.

Samalla rintamalla Tuhkimotarinoita (maanantaisin 24.9. >) auttaa kahtatoista naista löytämään oman tyylinsä stylisti Outi Brouxin johdolla.

Meediot (maanantaisin 5.11. >) kuvaa kahden kolmikymppisen naisen arkea ja kouluttautumista meedioiksi. Sarjan kautta on mahdollista peilata omaa maailmankuvaansa ja miettiä, mitä itse henkimaailman asioista ajattelee.

Pamela Tolan ja Jussi Vatasen tähdittämä Kimmo on puolestaan ensimmäinen uuden Kakkosen profiilille tehty draamasarja, rakkauskomedia aivan parhaasta päästä.

Kansainvälisistä huippusarjoista keskiajan Vatikaaniin sijoittuva Borgiat, maan ja taivaan valtiaat saa seuraukseen Stephen King –sovitus Havenin (torstaisin 25.10. >), Boarwalk Empiren toisen kauden (sunnuntaisin 4.11. >) ja britti-ilmiö Misfitsin, jossa kuusi yhdyskuntapalvelua suorittavaa nuorta saa supervoimia.

HulaHula on Kakkosen vastaus lauantai-illan viihdesarjaksi.

Kyseessä on gameshow, jossa kotimaiset perheet kisaavat 13.10. alkaen monenmoisissa tehtävissä, pääpalkintona matka safarille. Hieman toisella tavalla perhesuhteita puretaan sarjoissa Teiniäidit (torstaisin 11.10. >) ja Minä ja mun äiti (keskiviikkoisin 31.10. >). Edellisessä seurataan neljän teiniäidin elämää vuoden ajan, jälkimmäisessä äiti ja tytär lähtevät automatkalle, jonka aikana he kohtaavat toisensa ja tarinansa koskettavalla tavalla. Kuusiosainen Ykskaks paksuna (Pramface)  kertoo niin ikään 11.10. lähtien teiniäitiydestä brittiläisen, komediallisen version.

Vanhoista, mutta vireistä sarjoistamme Silminnäkijä katsoo edelleen todellisuutta kasvoihin sellaisena kuin se on, Pressiklubi suomustaa Ruben Stillerin johdolla viikon uutisaiheet, Hullu juttu (torstaisin 11.10. >) tuo uusia näkökulmia aikamme ilmiöihin ja Ajankohtainen kakkonen on oma itsensä; terävästi ajan hermolla.

Unohtaa ei sovi myöskään Uutta päivää, jolla on UP+:n, Facebookin ja monien muiden myötä vahva rinnakkaiselämä myös verkossa. Tartu Mikkiin jatkaa perjantaisin uuden orkesterin johdolla. Musiikkia on luvassa yhä myös Yle Liven sunnuntaipaikalla.

Maaseutudraama Pirunpellosta uusitaan ensin kaksi ensimmäistä kautta, minkä jälkeen ovat vuorossa saman tien putkeen kaksi seuraavaa uutta, aloitus 19.12. Kovasta laista nähdään syyskuussa kaikkien aikojen viimeinen jakso. Kokonaan Dick Wolfin luomuksesta ei kuitenkaan tarvitse luopua, vaan sisarsarja Erikoisyksikkö jatkaa 21.9.. Minun perheeni –brittikomedian uudet, odotetut jaksot käynnistyvät 16.9.

 YLE Kuvapalvelu

Kakkonen ei olisi tietenkään mitään ilman lastenohjelmia.

Pikku kakkonen tuo koteihin laadukkaimmat, monipuolisimmat ja turvallisimmat ohjelmat tuttujen juontajien seurassa. Viikonlopun nostalgiasarjoina nähdään toivotut Vili Vilperi, Tohtori Sykerö (sunnuntaisin 9.9. > klo 10) ja Pikkukarhun tarinoita (lauantaisin 8.9. > klo 10). Kouluikäisten Galaxi svengaa uudella ohjelmapaikalla arkisin klo 16.30.

Jokereina mainittakoon vielä jo vauhdissa oleva, suurelta osin improvisoitu Päätapaus, komedia fiktiivisestä psykoterapeutista, jonka sohvalle asettuu hersyvin tuloksin joukko monenkirjavia julkkiksia, sekä Bored to Death (sunnuntaisin 14..10. >), jossa aloitteleva kirjailija alkaa hankkia katu-uskottavuutta tekemällä keikkaa yksityisetsivänä.

Siinä syksymme. Toivottavasti tykkäätte! Moni toki miettii, mikä rooli perinteisellä televisiolla enää netin, mobiilin ja muun nykyajan puristuksessa on. Arvostetun, aiemmin elokuussa pidetyn Edinburghin tv-festivaalin mukaan paljonkin. Sieltä kuuluneen viestin mukaan yllättävänkin monet ihmiset haluavat edelleen katsoa ajatuksella koottua kanavaa.

Kakkosella uuden ohjelmiston painopisteessä ovat nuoret aikuiset tai kaikki mieleltään nuorekkaat.

Sen vuoksi Kakkoselle pestattiin keväällä kahdeksan 18-28-vuotiasta kanavakonsulttia, joiden konkreettisin työnäyte on ollut tähän mennessä Supersunnuntain 26.8. ohjelma. Siksi olemme myös järjestäneet fanitapahtumia mm. HBO-sarjoista Game of Thrones ja True Blood.

Ties vaikka vastaavia olisi edessä enemmänkin...

Miika Jalonen
TV2:n verkkotoimittaja

Kommentit

keskiviikkona 05.09.2012

Jostain syystä myös TV2 on innostunut nykyajan kyykytysohjelmiin, joissa epäonnistujat viskataan kylmästi matkan varrelle (esim. Sinkkutanssit). Se on hyvä esimerkki "kanavuudistuksesta". Eikö tällaiset formaatit tulisi jättää kaupallisille kanaville?

Asiaan. Koska seuraavien sarjojen uusinnat jatkuvat?
- Kahden keikka
- Vanha kettu
- Siska

Koska seuraavien sarjojen esitykset jatkuvat?
- Rikospaikalla
- Erikoisryhmä Stuttgart
- Epäilyksen alaisena

Onneksi mm. Bella Block on tulevassa ohjelmistossa ja TV2:n saksalaisdekkarit jatkuvat.

torstaina 06.09.2012

Hmm, olemme kyllä katsoneet aivan eri sarjaa, jos tosissaan pidät Sinkkutansseja kyykytysohjelmana.

Muitakaan moisia en ohjelmistostamme löydä, sillä olen ihan samaa mieltä siitä, etteivät sellaiset oikein istuisi Ylen pirtaan.

Mitä kanavauudistukseen - josta voi puhua ihan ilman lainausmerkkejä - tulee, osuvia esimerkkejä siitä ovat useat yo. jutussa esitellyt ohjelmat.

Pyysin ohjelmasuunnittelusta infoa mainituista saksalaissarjoista.

Miika / TV2

lauantaina 08.09.2012

Hei ihanaa Vili Vilperi. Just tämmöstä moni toivoo Yleltä. Vanhoja hyviä pirrettyjä sarjoja eikä mitään uudesti sutattuja 3D-tietokone roska versioita. Toiveena olisi saada vielä Richard Scarryn touhukas maailma ruutuun siis se alkuperäinen eikä tuo nyt pyörivä Touhulan arvoituksia vaan ihan se alkuperäinen.
Mutta hyvä suunta on teillä on kuitenkin :)

maanantaina 10.09.2012

Touhukas maailma -uusintoja ei näyttänyt olevan tällä hetkellä suunnitelmissa, mutta välitän toiveen eteenpäin.

Sain tiedon, että Kahden keikan ja Siskan uusinnat nähdään Teemalla ensi kesänä.

Vanhan Ketun uusontoja meillä ei ole tällä hetkellä sopimuksessa.

Sarjoja Rikospaikalla, Eikoisryhmä Stuttgart ja Epäilyksen alaisena ei tällä hetkellä esityssuunnitelmissa.

Miika / TV2

sunnuntaina 07.10.2012

Milloin Kakkonen lähettää jälleen katsojille Markus Kajon loistavia tv-ohjelmia?

tiistaina 09.10.2012

Ihan lähitulevaisuuteen en Markuksen ohjelmia voi luvata, mutta toki ne jossain vaiheessa mahdollisia ovat.

Oletko muuten huomannut, että Markus pitää Ajatusten miljoonalaatikko -blogia Ylen Olotilassa?

Miika / TV2

sunnuntaina 18.11.2012

Kiitos, Miika ja hyvää loppusyksyä.

keskiviikkona 28.11.2012

Onko tuo Vili Vilperi jo näytetty vai koska se oikein alkaa?

keskiviikkona 28.11.2012

26-osainen Vili Vilperi alkaa 19.12. eli tulossa vasta. Esitys sunnuntaisin klo 10.

Miika / TV2

sunnuntaina 06.01.2013

Jäikö Vili Vilperi tauolle kun ei ole moneen viikkoon tulossa vai muuttuiko esitysaika?
Entä onko keväällä tulossa uusi kausi True Bloodista?

sunnuntaina 06.01.2013

Vili Vilperin esitysaikataulu on talviurheilujen vuoksi harmillisen rikkonainen. Seuraavan kerran sarjaa nähdään 3. - 17.2. ja sitten 24. - 31.3. Jokaviikkoiseen tahtiin Vili Vilperi palaa 21. huhtikuuta.

True Bloodin viides tuotantokausi alkaa 18.4.

Miika / TV2

maanantaina 07.01.2013

Selvä juttu, kiitoksia näistä tiedoista!


Muualla Yle.fi:ssä