Hae YLEstä:
Uutismixi
  Etusivu Juttuarkisto Taustajutut Viikon kysymys Tekijät Kysymykset ja Palaute  
 

LÄHETYS


torstaisin TV1
klo 10.15

UUSINNAT


torstaisin
TV1 klo 12.35
Teema klo 15
TV2 klo 15.55
YLE24 klo 16.20
tähti
Juttuarkisto

MISSÄ SAA OTTAA VALOKUVIA?


27.1.2005
Kamerakännykkä alkaa olla yhä useamman taskussa. Periaatteessa valokuvien ottaminen on siis mahdollista melkein missä vain. Vastaan tulevat kuitenkin yksityisyyden rajat.

Kaduilla ja toreilla saa ottaa kuvia vapaasti. Mutta heti kun ollaan jonkun ihmisen kotona, pitää olla varovaisempi. Kotirauhan piiriin kuuluvilla alueilla ei saa ottaa kuvia ilman lupaa. Pihat, olohuoneet ja rappukäytävät sekä tavaratalojen ja uimahallien vessat ja pukuhuoneet kuuluvat kotirauhan piiriin - jos siellä kuvataan salaa, se on rikos.

Kun kuvia laittaa nettiin, pitää olla tarkkana, etteivät ne loukkaa ketään. Muuten voi joutua jopa oikeuteen. Jos löytää itsestään inhottavan kuvan netistä, kannattaa ottaa yhteyttä nettisivujen ylläpitäjään ja pyytää poistamaan kuva sivuilta.


DELFIINIT


27.1.2005
Uuden-Seelannin asukkaat ovat puhuneet viime aikoina vain yhdestä asiasta: 15-vuotiaan Nickyn ja tämän ystävien pelastumisesta. Nicky oli uimassa hengenpelastaja-isänsä ja kavereidensa kanssa Uuden-Seelannin pohjoisen saaren edustalla. Yhtäkkiä heidän ympärilleen kerääntyi joukko delffiinejä.

Nickyn kaveri Matt Fleet kertoo: "Se oli outoa, ne piirittivät meidät todella tiiviisti ja läiskivät pyrstöillään." Nicky huomasi syyn nopeasti, hän huusi: "Haita!"

Isä ei vielä huomannut haita ja yritti uida kauemmas. Delfiinit olivat kuitenkin pätevämpiä hengenpelastajia - eivätkä päästäneet häntä suojastaan. Isä kertoo, että "Silloin huomasin ison harmaan hain parin metrin päässä minusta."

Delfiinit suojelevat yleensä poikasiaan kerääntymällä ryhmään - nämä pullonokat saattoivat uimarit turvallisesti rantaan.


SÄHKEITÄ

ULKOMAAN SÄHKEET
Avustuspakettien perillemeno tsunamista eniten kärsineille indonesialaisille tökkii. Syynä on se, että Indonesian armeija ja sissit jatkavat taistelujaan Acehin alueella. Sota pitäisi saada loppumaan - nyt rauhaa hieroo entinen presidenttimme Martti Ahtisaari.


KOTIMAAN SÄHKEET
Ruotsalainen yritys haluaa ostaa MTV3:n. Vaikka kanavan komento vaihtuu, maikkarin pomo lupaa että salatut elämät ei ruudusta katoa.

Kokis ja hampurilaiset maistuvat - vähän liiankin hyvin. Lihavia nuoria on Suomessa selvästi enemmän kuin vielä parikymmentä vuotta sitten. Erityisesti tytöillä ylipaino on yleistynyt.

Suomalaiset ostivat viime vuonna ennätyksellisen paljon romaaneja. Kaunokirjallisuuden myynti kasvoi yli 10 prosenttia. Vuoden myyydyimmät kirjat olivat Harry Potter ja Feeniksin kilta sekä Da Vinci -koodi.

Suomalainen räppäri Redrama on palkittu maailman suurimmassa vuosittaisessa musiikitapahtumassa Ranskassa. Redraman albumi sai palkinnon, koska se on myynyt hyvin myös kotimaan rajojen ulkopuolella.

Myös urheilussa Suomen menestys jatkuu! Lumilautailija Antti Autti voitti viime viikonloppuna Kanadassa lautailun MM-kisoissa 2 kultaa.

AIEMPIEN JUTTUJEN ARKISTO

Katso lähetys
Osallistu keskusteluun
Koostamo
 
   
Päätoimittajat | Palaute | YLE24:n online-uutiset
|YLE|24 ©2005
Tämä sivu on optimoitu 1024x768 resoluutiolle.