yle.fi

Tekijät

Juontaja ja taustatoimittaja Tuulianna Tola

Ennen kuvauksia teen Koiralle Koti- tuotannossa taustatöitä tapaamalla ja haastattelemalla ohjelmaan osallistuvia perheitä. Itse kuvauksissa haastattelen ohjelmassa esiintyviä ihmisiä ja koetan saada heidät puhumaan ja rentoutumaan kameran edessä. Loppuajan yritän pysyä poissa kuvista! Toisinaan toki pääsen ihan luvan kanssa itsekin esiintymään ja sitä varten kannan reissuilla mukanani aivan liian suurta vaatekassia ja olen opetellut meikkaamaan pakettiauton takapenkillä: nykyään se onnistuu jopa kuoppaisella hiekkatielläkin!

 

 

Koira-asiantuntija Tommy Wirén

Tehtäviini kuuluu käydä tutustumassa koiriin, jotka on ilmoitettu ohjelmaan. Tapaan kaikki ohjelmaan sopivat koirat omistajineen ennen kuin ne valitaan ohjelman kautta uutta kotia etsimään.

On tärkeätä tietää, miten koira suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja tilanteisiin, miten koira toimii heidän kanssaan ja minkälaiseen elämänrytmiin koira on tottunut.
Tapanani on "kysyä koiralta" mitä se osaa ja mitä mieltä se on mistäkin asiasta ja tilanteesta. Eli teen koirien kanssa kävelylenkin sekä keskittymiskykyä, kiinnostuksenkohteita ja tapoja kartoittavia testejä: ne kertovat paljon koirasta.
Toki kyselen myös omistajalta mielipidettä, miten koira on tottunut elämään ja minkälainen koti koiralle pitäisi etsiä.

Kuvauspäivänä teetän ehdokasperheillä erilaisia koiran hallintaan ja käsittelyyn liittyviä testejä. Yksinkertaisilla testeillä on tarkoitus saada selville miten koiran ja ohjaajan yhteispeli sujuu ja onko koira halukas toimimaan ohjaajan kanssa. Näitä testejä koiran omistaja näkee paljon enemmän kuin ohjelmassa nähdään.

 

 

 

Ohjaaja Jussi Korva

Toimin Koiralle Koti- sarjassa ohjaajana. Ohjaajan tehtävä on tarinan kertominen, kokonaisuuden hallinta. Kuvauksissa toimin lisäksi myös sarjan kuvaajana. Kuvaajan tehtäviin sitten kuuluukin kaikki, mihin ohjaaja ei pysty. Kuvausten jälkeen vastuullani on jälkitöiden (leikkaus & äänityöt) ohjaaminen. Koiraihmisenä tämän sarjan tekeminen on ollut antoisa kokemus, lisäksi olen oppinut paljon lisää tietoutta koirista. Niitä oppeja sovellan jokapäiväisessä elämässäni koiraani Axeliin.

 

 

Tuotantopäällikkö Susanna Lasarov

Hoidan kuvausten käytännön järjestelyt. Ennen kuvauksia suunnittelen tulevat kuvauspäivät ja sovin aikataulut. Kuvauksissa pidän kirjaa kuvatusta materiaalista sekä toimin tiimin kuskina. Toisinaan jopa majoitan koiria kuvausten välipäivinä! Parasta ohjelman teossa on mukava työryhmä ja nelijalkaiset päähenkilöt, nuo ihanat koirat!

 

 

Äänittäjä Jussi Knaapila

Tehtäväni on kuvauksissa äänittäminen, eli kannan vastuun siitä että katsojat saavat selvää ohjelmassa käytävistä keskusteluista. Myös kaikki muutkin tärkeät äänet pitää saada tallennettua, kuten esim. koira-ystäviemme haukahtelut. Sen lisäksi tehtäväksi on myös tullut seuran pitäminen koirille, joka on oikeastaan kaikkien kuvausryhmäläisten mielekkäintä puuhaa pitkillä kuvausreissuilla.
Äänittäjän karvainen mikrofoni on koirien lempilelu johon ne aina yrittävät tarrata kiinni tilaisuuden tullen.

 

 

Leikkaaja Vesa Hiekkanen

Teen töitä Helsingissä, jonne minulle toimitetaan kaikki kuvattu materiaali. Tässä pienessä hämärässä kopissa olen leikannut kaikki ohjelman jaksot. Ihanat koirat olen voinut tavata vain ruudun kautta. Kunnes eräänä päivänä Tuulianna toi vierailulle oikean koiran. Nyt sarjan koirista yksi on kaikkein lähinnä sydäntäni.

 

 

Tuottaja Kari Voutila

Tuottajana vastaan ohjelman sisällöstä ja taloudesta. Tehtäväni on luoda tiimille parhaat mahdolliset edellytykset ohjelman tekemiseen. En ole juurikaan läsnä kuvauksissa, mutta osallistun aktiivisesti sisällön suunnitteluun ja toteutukseen lähinnä leikkausvaiheessa.

Tuottaja on se taho jolle soitetaan kun kaikki menee pieleen ja kysytään: - Mitä me nyt tehdään? Muutaman kerran tässäkin tuotannossa kävi näin.

 

Tuotanto Kari Voutila, Susamuru Oy.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma esitettiin kevät-kesä 2009

Hienosti hihnassa Areenassa

YLE Areena

Hienosti hihnassa jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan