yle.fi

Valmentajat

Mia Lindholm

Mikaelin valmentaja Mia Lindholm on sirkuksen myöhäisherännäinen koska aloitti uransa vasta 24-vuotiaana. Lahden sirkuskoulun kasvatti oli kuitenkin ehtinyt harrastaa sitä ennen teatteria. Mian mielestä parasta sirkuksessa on tunteiden jakaminen yleisölle ja sen kanssa.  Sirkus ei jätä ketään kylmäksi, hän sanoo.
Cloudswingiä hän sanoo ”maailman ihanimmaksi asiaksi”, koska sitä tehdessä saa palata lapsuuteen ja kokea aitoa vaaran tunnetta.

Jani Hurmerinta

Eijan valmentaja, akrobaatti Jani Hurmerinta, on harrastunut sirkusta pienestä pitäen. Lapsuuden voimisteluharrastus innoitti aloittamaan liikunnanopettajaopinnot Jyväskylässä. Opiskelujen jälkeen Jani perusti Hyvinkäälle voimisteluseuran, ja v. 2003 hän osallistui Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkukseen. Siellä akrobatiavalmentaja suositteli Janille sirkuskoulua Moskovassa, johon hän sitten päätyikin. Janin mielestä haastavinta akrobatiassa on tasapainoilla kropan kestämisen rajoilla.

Rauli Kosonen

Siirin ja Reinon trampoliinivalmentaja Rauli Kosonen on pitkän linjan sirkusammattilainen. Hän aloitti sirkuksen harrastamisen jo lapsena sirkuskoulussa. Rauli jäi koukkuun esiintymiseen osallistuessaan ensimmäistä kertaa nuorisosirkusfestivaaleille. Tie johti Lahden sirkuskouluun, ja sen jälkeen yhteensä neljän vuoden sirkusopiskeluihin Ruotsissa ja Ranskassa. Raulille sirkus on elämäntapa. Hän on omien sanojensa mukaan nähnyt jo pienenä ympäristön enemmänkin paikkana liikkua ja temppuilla kuin esimerkiksi kävellä..

Taavi Vuokkovaara

Evan valmentaja Taavi Vuokkovaara on Lahden sirkuskoulun kasvatteja. Hän jatkoi koulusta työharjoitteluun Lahden kaupunginteatteriin, ja siitä tie vei Circus Helsinkiin.Taavi harrasti ennen sirkusuraansa tanssia ja teatteria, mutta ihaili aina samalla sirkusta. 18-vuotiaana sirkuksen aloittanut Taavi rakastaa ennen kaikkea treenaamista ja ihmisille näyttämistä. Taavi tekee ilma-akrobatiaa trapetsilla, kankaalla sekä köydellä. Esiintyminen pelottaa kovaa ammattilaista vieläkin, etenkin jos joissain esityksissä ei käytetä patjaa.

Jenni Kallo

Pertin klovneriavalmentaja Jenni Kallo eksyi sirkukseen tanssin puolelta. Vuonna 1995 hän pääsi töihin Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkukseen, ja jatkoi siitä Turun sirkuskouluun. Jenni on tehnyt sirkuksen puolella omien sanojensa mukaan ”vähän kaikkea” esimerkiksi ilma-akrobatiaa, mutta kokee, että klovni hänessä on kulkenut aina mukana. Jennin mukaan klovneria on hienovaraista ja vaatii esittäjältään herkkyyttä ja avoimuutta. Yleisön nauru koskettaa ja on syy miksi Jenni haluaa esiintyä.

Lähetä linkki

Esitysaika

Kakkosella lauantaisin klo 19.40. Uusinta tiistaisin klo 18.05.

> Lue lisää ohjelmasta


Elävä arkisto


Sirkusnostalgiaa Elävässä arkistossa, tähtinä itämaisia fakiireja, merileijonia, surmanhyppääjiä sekä huimapäisiä ilma-akrobaatteja.
> Elävään arkistoon