Berliini

Ma 04.11.2013 @ 11:32Liisa Vihmanen

DDR - Nukkumatin maa

Kun DDR:n kulttuurikeskus lakkautettiin, kaikki DDR:n kulttuurikeskuksen paperit lähtivät henkilökunnan mukana – ties minne. Kansanarkistoon päätyi vain yksi pieni pahvilaatikko lastenkirjallisuusesitteitä ja muuta lähinnä nuorison kasvatukseen liittyvää ideologista materiaalia. Varsinaiseen arkistoon ei ole pääsyä. Sitä vartoi säveltäjä Kaj Chydenius.

Rikollinen vastoin tahtoaan

Berlin Alexanderplatz (1929) tavoittaa kuohuvan hetken juuri ennen katastrofia - suurta lamaa ja natsien valtaannousua. Päähenkilö Franz Biberkopf vannoo, ettei ryhdy rikoksiin - mutta rikollisena aikana, rikollisessa kaupungissa hänellä ei ole vaihtoehtoa. 10 kirjaa rikoksesta -sarjassa 6.7. klo 20.00 (TV1) vieraana psykiatrisen vankimielisairaalan johtaja Hannu Lauerma, rikollisen luonteen ja pahuuden asiantuntija.
Pe 10.07.2009 @ 19:00Iikka Vehkalahti

Berlinare ja suomalaiset

Ollaanpa mitä mieltä tahansa Berlinare eli Berliinin Elokuvafestivaali on edelleen yksi merkittävimmistä maailmassa. Sen Forum vietti juuri 40 vuotisjuhliaan mm. esittämällä vuosien varrelta 12 merkittävää elokuvaa. Berlinaren Forumin maine on syntynyt sen rohkeudesta tukea vuosien verralla nuoria, uusia ja elokuvallisia tekijöitä. Kun itse Berlinare saavuttaa ensi vuonna 60 vuoden hyvän iän, on Forum juhlinut tänä vuonna sen pikkuveljenä 40 vuotta.
Subscribe to RSS - Berliini