dokumenttiprojekti

To 10.03.2011 @ 08:36Timo Korhonen

Emotivistinen minuus

Kaikki nuo viisi määritelmää, joilla Iikka edellisessä blogissa kuvaa nuoria, tavoittavat sen miksi hyve-eetikko Alisdair MacIntyre nimeää aikamme vallitsevan filosofisen näkemyksen, emotivismin. Ja sen ilmauksena emotivistisen minuuden. Lyheysti emotivismi on filosofisen etiikan suuntaus, jonka mukaan henkilö toimii oikein, jos hän seuraa valinnoissaan tunteitaan.
To 21.10.2010 @ 13:35Iikka Vehkalahti

Tulossa sielun pelastusta kahdella elokuvalla

Mielenkiintoista, miten usein monta vuotta tehdyt dokumenttielokuvat voivat ulos tullessaan olla hyvin ajankohtaisia. Kaksi marraskuussa elokuvateattereihin tulevaa dokumenttielokuvaa kertoo sielun pelastamisesta.   Toisen, Nokia Missionin perustajasta Markku Koivistosta kertovan, elokuvan nimikin on Sielunpelastajat. Pirjo Honkasalon hienossa ITO-Seitti-Kilvoittelijan päiväkirja elokuvassa keskustellaan buddhalaisen papin johdatuksella elämän perusasioista
Su 29.08.2010 @ 12:39Iikka Vehkalahti

Suomi-Ruotsi ja Niskanen

Kaksi suomalaisuuden kokemusta. Suomi-Ruotsi maaottelu ja Mikko Niskanen. Herättivät ajtuskia siitä, mitä oikein tapahtuu ja näemmekö sen, mitä tapahtuu. Perjantia-illalla valuin poikani kanssa Töölänlahden rannalle ja ei kolahtanut tällainen Taiteiden yö. Niinpä ihan kokeillen kohti stadionia ja Suomi-Ruotsi maaottelua. Ilta oli jo niin myöhäinen, että ystävällinen porttivahti päästi ilmaiseksi siään B-katsomoon.
Ma 07.06.2010 @ 22:39Jay C/Documentary Blog

Maailman parhaat dokumentit

Maailman parhaista elokuvista tehdään koko ajan listoja. Viimeisten vuosien aikana myös maailman parhaista dokumenttielokuvista. Ja tietysti jenkkilistoilla ei näy nimiä kuten Dvortskoy, Kossakovsky tai Meidän Honkasalomme. Documentary Blogin lista on silti lukemisen arvoinen. Here it goes: 1. Gates of Heaven (Morris, 1980) 2. Salesman (Maysles, 1968) 3. Vernon, Florida (Morris, 1982) 4. Paradise Lost 2: Revelations (Berlinger – Sinsofsky, 2000) 5. Land of Silence and Darkness (Herzog, 1971)

Sivut

Subscribe to RSS - dokumenttiprojekti