Viime EU- vaaleissa Suomen äänestysprosentti oli 40,3. Alitimme sillä luvulla koko EU:n keskiarvon, joka oli 43,1. Mutta nouseeko äänestysvilkkaus näissä vaaleissa?
Miten puolueet ja äänestäjät reagoivat tulevissa eurovaaleissa esimerkiksi Ukrainan kriisiin? Haetaanko EU:sta ja federalisaatiosta turvaa, vai haluavatko maat lisää itsenäisyyttä ulkosuhteidensa hoitoon.
Lapsia ja koiria on näkynyt monessa EU-vaalimainoksessa ja luultavasti näkyy tänäkin vuonna. Miksei riitä, että ehdokas kertoo millaisia asioita hän haluaa ajaa?
Tänä vuonna nykyinen europarlamentti ja komissio lopettavat työnsä ja uudet aloittavat urakkansa. Mitään tyhjää välivuotta ei kuitenkaan ole odotettavissa
EU:n harjoittama jäsenmaidensa talouden ohjaus on kiristynyt. Lisäkiristykset vaatisivat perussopimuksen uudistuksen. Mutta tullaanko sellaista ehdottamaan jo ennen ensi kevään vaaleja.
Europarlamenttivaaleihin on enää reilu vuosi aikaa. Spekulaatio tulevista ehdokkaista ja vaalien pelitilanteesta onkin jo käynnissä täyttä päätä. Haastateltavana aiheesta on Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston päällikkö Pekka Nurminen
Avoin data on viimeisen vuoden aikana noussut verkkojournalismin kuumaksi kysymykseksi. Guardianin, New York Timesin, BBC:n ja vaikkapa Norjan yleisradioyhtiö NRK:n esimerkkejä on seurattu myös Ylessä kiinnostuneina.