sdp

Ke 27.10.2010 @ 15:53Heikki Ali-Hokka, A-plus

Persut ja demarit yhteen soppii

Persuja istutetaan jo kovaa vauhtia tulevaan hallitukseen. Mutta kenen kanssa? Savolaislehtien haastattelussa viime sunnuntaina Soini arveli, että SDP olisi perussuomalaisille porvaripuolueita helpompi hallituskumppani. Puolueilla on paljon yhteistä. Molemmat vastustivat Kreikan tukemista finanssikriisissä ja samansorttisia puheenparsia on kuultu maahanmuuttopolitiikasta.
Ke 13.10.2010 @ 16:14Heikki Ali-Hokka, A-plus

Varallisuusveron muisto elää

Muistatteko vielä varallisuusveron? Kateusveroksi sitä kutsuttiin - tai ainakin rikkaat kutsuivat - ja se herätti vahvoja tunteita, herättää yhä. Veron poisto oli kipeä paikka Vanhasen hallituksessa istuneille demareille. Moni rautakoura satutti sydämeensä niin, että otti ja jätti puolueen. Sitä pidetään myös osasyynä SDP:n tappioon vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.
Pe 18.06.2010 @ 14:50Jyrki Richt, ohjelmapäällikkö, YLE Ajankohtaisjournalismi

SDP pakolaismyönteisin suurista puolueista

”Maassa maan tavalla” –lausunnoista arvosteltu SDP näyttää olevan pakolaismyönteisin, kun vertaillaan kolmen suurimman puolueen asenteita. Kokoomus taas kannattaa vahvimmin työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Tiedot ilmenevät YLE Ajankohtaisjournalismin SDP:n, Kokoomuksen ja Keskustan puoluekokousedustajille tekemästä kyselystä.

Tervetuloa höynäytettäväksi

Tulee dejavu – olo – tämän olen kokenut ennenkin – kun näin puoluekokousten aikaan toukokuun lopulla 2010 kuuntelee poliittisia puheita. Vaikkapa sitä, että hyvätuloisille lisää veroja valtiontalouden pelastamiseksi. En koskaan ole saanut poliitikoilta kunnon vastausta kuka on hyvätuloinen. En siihenkään kuka on rikas….. paitsi muutamat optiomiljonäärit, joita jo uskalletaan mainita nimeltä kuten Mikael Lilius. Entäs se hyvätuloinen? Kun keskiansiot liikkuvat vähän vajaassa 3000 eurossa , niin sen ylittävät olisivat loogisesti ajatellen jo hyvätuloisia. ...
Ma 17.05.2010 @ 14:51Timo Harakka, YLE

Kuka on populisti?

Jyrki Katainen haukkui viime viikolla sosialidemokraatit vastuun pakoilijoiksi ja populisteiksi. SDP onkin herättänyt huomiota maahanmuuton rajottamisella ja nyt irrottautumalla Kreikan lainapaketista. Mutta kuvio on täysin järkeenkäypä. Suomi jakautuu kahteen leiriin. Tämä on tietysti yleistys, mutta viime aikoina on alkanut näyttää siltä, että maassa on kaksi kulttuuria – ja niiden välillä kuilu. Toinen leireistä on Kaupunki – vapaamielinen ja kansainvälinen. Toinen on Suomi – konservatiivinen ja isänmaallinen
Ke 25.11.2009 @ 18:08Ari Hakahuhta

SDP kytki itsensä työttömyyteen

SDP:n johto on kytkenut puolueen lamasta seuranneen työttömyyden hoitoon. Huolta työttömistä ja työttömyysuhan alla elävistä on kannettu ja toimenpiteitä hallitukselta vaadittu. Toinen asia on, toivooko puolue, että työttömien asialla omakin asia hoituisi eli kannatus kääntyisi nousuun. Siis työttömät kärjessä eduskuntavaaleihin 2011!

Sivut

Subscribe to RSS - sdp