Pe 19.02.2010 @ 09:12Leila Koivuaho

Ammattijärjestäjän työssä ei ole "ongelmia" vaan asioita, jotka ratkaistaan.

Ruudun takaa –seminaarisarjassa on vuorossa puhetta TV-ohjelmien järjestelyistä ja Suomen upeimmasta rekvisiitasta. Niistä tulee kertomaan TV-järjestäjä Marita Pirttimaa.

”Järjestäjän ammatti on Yleisradiossa mielenkiintoinen ammatti. Perustyö toistuu tuotannosta toiseen samansuuntaisena, mutta ohjelmien aiheiden ja kuvauspaikkojen kirjo sekä TV-tuotantoryhmän kokoonpano että näyttelijät ja avustajat tuovat jokaiseen tuotantoon monenlaisia haasteita.”

Pirttimaa on opiskellut Kuopion koti- ja taideteollisuusoppilaitoksessa erityistekniikoiden linjalla, josta hän valmistui kotiteollisuusohjaajaksi vuonna 1986. Käsityötausta antaa hyvän pohjan järjestäjän ammatissa toimimiseen, sillä usein on ”iskettävä kädet saveen” ja tehtävä itse sitä mitä ei ole saatavilla tai jos jotain olemassa olevaa on muokattava uuteen muotoon.

”Työssä on niin paljon muuttuvia elementtejä, että koskaan ei ole toista samanlaista päivää ja siksi ei työhön kyllästy.”

YLE:n useat järjestelytoiminnan tehtävät ovat tuttuja Pirttimaalle ja 20-vuotis mitalikin on jo plakkarissa. Kiinnostuksen kohteita ovat mm. kulttuuri, taiteet ja puutarhanhoito.  Työn myötä tutuksi ovat tulleet myös monet ammatit, joihin tuskin muutoin olisi törmännyt. Esimerkiksi yhteistyö poliisien, kiinteistövirkailijoiden tai haudankaivajien kanssa on ollut antoisaa kertoo Pirttimaa. Tällä hetkellä hän toimii järjestelytoiminnan työvuorobuukkarina ja Puoli Seitsemän –ohjelman järjestäjänä.

”Luonteeni on sopivan levoton järjestäjän ammattiin. Jokainen uusi tuotanto on uusi haaste!”

Lisää Marita Pirttimaan ajatuksia ammattijärjestäjän työstä kuulemme seminaarisarjassa Ruudun takaa YLE Tuotanto esittää: järjestelyt ja rekvisiitta Ison Pajan auditoriossa keskiviikkona 3.3. klo 16.15.-18.00. Tervetuloa!

Esitystä voi seurata suorana lähetyksenä YLE Areenassa.

Tilaisuuden taltio siirretään katsottavaksi YLE Areenaan.
 

3 kommenttia

Kiinnostava ammatti. Mistä tuommosen keksitkään?
Hyvää jatkoa!

Anonyymi kirjoitti:

Kiinnostava ammatti. Mistä tuommosen keksitkään?
Hyvää jatkoa!

...jotenkin tieni kulki tälle polulle. Ammattini on todella haastava ja mielenkiintoinen. Olen saanut tehdä monia mukavia ohjelmia ja samalla saanut tutustua moniin elämän aloihin ja erilaisiin ihmisiin. Jokainen uusi ohjelma tuo uuden tiimin ja uuden näkökulman asioihin. Mukavinta on koko ajan oppia jotakin uutta. Huonekalujen ja rekvisiitan roudaus sujuu jo rutiinilla, mutta ohjelmien aiheet, kuvauspaikat ja henkilöt tuovat aina mukanaan jotain uutta, josta jaksaa viehättyä.