Ti 15.09.2009 @ 15:53Kimmo Turunen

Seuraavia luentoja innolla odottaen

Ensimmäinen luento Ruudun Takaa sarjasta on nyt sitten pidetty.

Kiitos käytännön järjestelyistä kaikille osallisille - erityisesti Leilalle koko ”junan” vetämisestä. Ja kiitos yleisölle - salissa olleille sekä heille, jotka seurasivat tilaisuutta kauempaa jonkin muun median välityksellä.

Hyviä kysymyksiä tuli, läheltä ja kaukaa.Tuo juuri olikin minulle aivan uusi tilanne – että voi kommunikoida kahdensuuntaisesti livenä erilaisten teknologioiden kautta. Ainakin silloin kun uusi teknologia valjastetaan ihmisten välisen yhteyden lisäämiseen, se todellakin näyttää parhaat puolensa.

Pohdin luentoa hieman jälkeenpäin ja huomasin, että itselleni tärkeimmäksi jäi kaksi asiaa:

  • Ensiksikin tahdoin kertoa kuinka tosissaan ja paneutuen TV-ohjelmia tehdään. Ruudun taakse mahtuu sekä luovaa suunnittelua että vuosien kokemuksen mukanaan tuomaa rautaista ammattitaitoa. TV on monen tietoisesti valitsema elämän ura. 
  • Toinen tärkeä seikka on, että aika ajoin parjattukin TV, voi parhaimmillaan olla ihmisten yhteisen – miksei myös yksityisen - kokemisen ainutlaatuinen väline. Se voi saavuttaa sellaisia näkökulmia maailmaan, joihin muut mediat ja välineet eivät pysty tai taivu.
     

 

Asiasanat: