Pukusuunnittelija Leila Jäntti jatkaa Ruudun takaa –luentosarjaa

Johtotähteni on aina ollut intohimoinen työn tekeminen, sanoo pukusuunnittelija Leila Jäntti.  Ensimmäisen oman puvustukseni tein Kiljusen herrasväki –elokuvaan vuonna 1981, silloin olin vielä opiskelijana Taideteollisessa korkeakoulussa.

Elokuva- ja teatteripuvustukset seurasivat sittemmin toinen toistaan, kunnes Jäntti siirtyi Yleisradioon. Ensimmäisiä töitä olivat mm. absurdi ooppera Grand Hotel (ohj. Arto af Hällström) ja Kiinnisidottu (ohj. Åke Lindman). 

Televisiotyön ohella hän on jatkanut puvustusten tekemistä näytelmiin ja elokuviin. Mm. Muumit kulisseissa (ohj. Birgitta Ulfsson) ja Täällä Pohjantähden alla 1-2, jonka ensimmäisen osan ensi-ilta on 4.12. 2009 (ohj. Timo Koivusalo).

Jäntti myös opettaa vuosittain Taideteollisessa korkeakoulussa.  

Tartu hetkeen on mottoni, kertoo Jäntti, inspiroidun aina siitä mitä olen tekemässä.

Keskiviikkona 14.10. hän luennoi pukusuunnittelijan työstäYLE:n Ison Pajan auditoriossa Ruudun takaa –luentosarjassa.

Luento sisältää runsaasti kuvanäytteitä ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä  YLE Areenassa klo 16.15 -18.00. Video tilaisuudesta tulee myös jälkikäteen katsottavaksi YLE Areenaan: tallenne tilaisuudesta YLE Areenassa

Verkkoselostus: Arttu Silvast ja Maarit Piippo Yle.fi -toimituksesta tekevät lennossa yhteiset muistiinpanot nettilähetyksen katsojien kanssa Qaikun Seminaarikannu-kanavalla. Twitterissä kanavatunnisteena toimii #ylety.