yle.fi


YLE

» Ohjelman tukijat

YLEElämä pelissä -onnellisuuden salaisuus -hanke, tv-ohjelma ja siihen liittyvä nettitesti, edustavat julkisen palvelun yleisradioyhtiön tapaa edistää suomalaisten hyvää elämää.

Ensimmäisellä kaudella kaksi vuotta sitten pohdittiin elämänpituutta. Hyvin moni ihminen mietti eliniänennusteen saatuaan, mitä on hyvä elämä. Jos elinvuosia saa lisää terveillä elintavoilla, minkälaisia lisävuodet ovat. Näistä kokemuksista sekä syksyn 2007 tapahtumista uudeksi teemaksi muotoutui onnellisuus.

"Kun päätimme pari vuotta sitten, että syksyn 2009 teemana on suomalaisten henkinen hyvinvointi, kukaan ei osannut vielä aavistaa taloudellisen laman syvyyttä. Lamankin keskellä kysymys säilyy silti samana: Miten paljon voimme itse vaikuttaa onnen tunteeseen ja tulevaisuuden uskoon ja kuinka paljon on kiinni ympäröivästä maailmasta ja perimästä?", sanoo TV1:n kanavapäällikkö Riitta Pihlajamäki.

Suomalaisten onnellisuudesta on ollut vähän tietoa mutta YLE ja Kustannus Oy Duodecim teettivät aiheesta 2035 ihmisen väestötutkimuksen. Onnellisuustesti päivittyy jatkuvasti testin tehneiden suomalaisten tuloksilla.

Tarinatalo

TarinataloVuonna 1997 perustettu Tarinatalo on Suomen johtavia tv-tuotantoyhtiöitä. Teemme ohjelmia, jotka ovat laadukkaita, viihdyttäviä ja mielekkäitä. Tänä syksynä tuotannoistamme nähdään televisiossa mm. Hullu juttu (TV2), Maria!
(Nelonen) ja Ratula (Sub).

Yhtiön vahvuuksia ovat asia- ja asiaviihdeohjelmat. Puskuri - Suomen paras nuori kuski voitti Formaatti Finlandia -palkinnon vuonna 2006 ja Elämä pelissä valittiin Kultainen tv -gaalassa vuoden 2007 parhaaksi realitysarjaksi. Tarinatalon pitkäkestoisin ohjelma on Antiikkia, antiikkia, jota on tehty yli 200 jaksoa yhtiön perustamisvuodesta alkaen. Suurin yleisömenestys koettiin toukokuussa 2007, kun yhtiön tuottamia Helsingin Euroviisujen postikortteja katsoi arviolta sata miljoonaa ihmistä.

Lisätietoa Tarinatalosta: tarinatalo.fi


Kustannus Oy Duodecim

DuodecimKustannus Oy Duodecim on pohjoismaiden suurin lääketieteellinen kustantamo. Duodecim julkaisee lääkärien ja terveydenhuollon ammattilaisten oppi- ja käsikirjoja sekä teoksia terveydestä kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Kirjoittajat ovat Suomen johtavia lääketieteen asiantuntijoita.

Duodecim edellyttää tiedon ajantasaisuutta ja tieteellistä luotettavuutta. Julkaisuilla on keskeinen rooli suomalaisten lääkärien perus- ja jatkokoulutuksessa.

Kustannus Oy Duodecimin omistaa Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Seuran yli 125-vuotinen perinne takaa luotettavan ja ymmärrettävän lääketieteellisen tiedon. Yksi Duodecimin julkaisutoiminnan perustehtävistä on lääketieteen suomen kielen ylläpitäminen ja kehittäminen. Tieto parantaa ammattitaitoa ja ymmärrystä

Duodecim tarjoaa koko työkalupakin perinteisistä oppi- ja käsikirjoista sekä käytännönläheisistä oppaista aina sähköisiin verkkotuotteisiin ja mobiilitietokantoihin.

Terveydestä ja lääketieteellisistä asioista kiinnostunutta suurta yleisöä Duodecim palvelee kustantamalla yleisiä tietokirjoja ja julkaisee terveyskirjasto.fi -palvelua, jonka Sitra ja Sosiaali- ja terveysministeriö tarjoavat kaikkien suomalaisten vapaaseen käyttöön vuoden 2009 loppuun asti. Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville.

Lisätietoa Duodecimista: duodecim.fi


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

THLTerveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva tutkimus- ja kehittämislaitos. THL aloitti toimintansa 1.1.2009, kun Kansanterveyslaitos ja Stakes yhdistyivät.

THL:n tehtävänä on

- väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
- sairauksien ja sosiaalisten ongelmien ehkäiseminen
- sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen

THL palvelee asiantuntijatiedolla niin valtionhallinnon ja kuntien päätöksentekijöitä, alan toimijoita, tiedeyhteisöä kuin kansalaisiakin. Yksi keskeinen tehtävä on tukea kuntia sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisessä. THL:n tuottaman tiedon avulla voidaan seurata ja parantaa palvelujen saatavuutta, laatua, tuottavuutta, tehokkuutta ja vaikuttavuutta.

THL:n kotipaikka on Helsinki. Sillä on yksiköt myös Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Laitoksella on noin 1 300 työntekijää. THL toimii sosiaali- ja terveysministeriön tulosohjauksessa.

Lisätietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta: thl.fi


Sarja päättynyt

Jaksokuva

Ovatko he onnellisempia? (7/7)

Ovatko päähenkilöt onnellisempia kuin ennen puolen vuoden valmennusta? Uudet testitulokset julkistettiin 22.10.


Lue tulokset!

Areena - Katsele ja kuuntele