Karjalan vaakuna
Karjala
Luovutettu Karjala Internet-sivusto

Luovutettua Karjalaa käsittelevä Internet-sivusto esittelee luovutetun Karjalan historian ja kaikki luovutetun alueen kaupungit, kauppalat ja pitäjät kartoin, tekstein ja valokuvin. Lisäksi sivustolta löytyy linkit muille Karjala-aiheisille sivustoille.
Veneentekokurssi Hiitolassa. Kuva: Rapon kokoelma
Luovutetun Karjalan historia

Sivustolla esitellään luovutetun Karjalan historia aina Karjalan menettämiseen vuoteen 1944. Historiaosion kautta selviää esim. missä luovutettu Karjala tarkkaan ottaen sijaitsi.

Luovutetun Karjalan kaikki pitäjät, kauppalat ja kaupungit esitellään erikseen. Jokaisesta kohteesta on tarkka kirjallinen esittely ja kartta. Karttojen avulla on helppo hahmottaa kunkin pitäjän sijainti luovutetussa Karjalassa.
Heinäpellolla Impivaarassa, 1920-luku. Kuva: Seppo Rapon kokoelma.
Virtuaali-Karjala

Virtuaali-Karjalan kautta voi tutustua elämään luovutetussa Karjalassa. Virtuaali-Karjala sisältää valokuvia pitäjittäin järjesteltynä. Valokuvat ajoittuvat 1900-luvun alusta vuoteen 1944, jolloin Karjala menetettiin. Suurin osa valokuvista on kuitenkin 1930-luvulta.

Linkkiosaston kautta voi etsiä lisätietoja Karjalasta muilta sivustoilta.

Virtuaali-Karjalan kuvakokoelma kasvaa huomattavasti lähiaikoina. Sivustoa kehitetään jatkossa myös muulla tavoin.

Sivuston toteuttaja
Sivuston on laatinut harrasteenaan vaasalainen Seppo Rapo. Sivuston tekijän juuret ovat Lumivaarassa Laatokan Karjalassa. Tekijä on Vaasassa syntynyt toisen polven evakko, joka on vuosien varrella ollut monissa luottamustoimissa Karjalan Liitto ry:ssä.
»Luovutettu Karjala -sivusto
Satoja sähköisiä valokuvia luovutetusta Karjalasta pitäjittäin eriteltynä, perinne- ja historiatietoja, reseptejä yms.
»Seppo Rapon oma kotisivu: www.sepporapo.fi
Sisältö

» Luovutetun Karjalan historia
» Virtuaali-Karjala
Yle Teema