yle.fi


 

 

 
 

 

 
 

Mediakompassi

Mediakompassi aikuisille

Mediakompassin ilmiöt (10x15’)

Aikuisille suunnatussa vuoden 2006 Mediakompassin ilmiöt -sarjassa pureudutaan ajankohtaisiin mediamaailman ilmiöihin niin sähköisen kuin perinteisenkin median uusimmissa virtauksissa. Puheenvuoroja saavat niin median käyttäjät kuin mediailmiötä tutkivat asiantuntijatkin.
Toimittajat: Raili Löyttyniemi ja Johanna Reen

Mediakompassi kasvattajille (10x15’)

Opettajille ja vanhemmille suunnattu Mediakompassi 2005 käsittelee kysymyksiä, joiden parissa kasvattajat painivat lasten ja nuorten median käyttöä seuratessaan. Ohjelmasarjan aiheet on poimittu lasten ja nuorten media-arjesta sellaisena kuin ne meille aikuisille näyttäytyvät kotona ja koulussa.
Toimittajat: Raili Löyttyniemi ja Johanna Reen


Mediakompassi koululaisille

Mediakompassi luokille 0–3 (5x15’)

Oppilaille suunnattu vuoden 2005 Mediakompassi -ohjelmasarja oli median ymmärtämistä ja mediataitoja kehittävä Koulu-tv:n viisiosainen ohjelmasarja, joka on suunnattu erityisesti alle neljäsluokkalaisille. Sarja havainnollistaa perusasioita tarinan, kuvan ja äänen kerrontatavoista ja seuraa niiden rakentumista esimerkiksi tv-ohjelman kohtaukseksi.
Toimittaja: Tuula Rajavaara

Mediakompassin kuvakoulu luokille 4–6 (5x20’)

Mediakompassin kuvakoulu 2006 on suunnattu kaikille elävän kuvan alkeista, kuvakerronnasta ja kuvaamisesta kiinnostuneille neljäsluokkalaisille ja kaikille sitä vanhemmille. Kuvakoulussa käydään käsiksi tarinan kiemuroihin, kuvasuunnitteluun ja tutkitaan kameran ominaisuuksia - leikkausta ja ääntä unohtamatta.
Toimittaja: Tuula Rajavaara

Mediakompassin kuvakoulu luokille 7+(5x20’)

Suunnistusapua viestiviidakkoon! Uusin Mediakompassi-sarja vuodelta 2007 on suunnattu yläasteelle ja lukioon viestintä- ja mediataitojen opetukseen. Viisiosaisen ohjelmasarjan päämääränä on kehittää oppilaiden mediatajua, innostaa mediassa esiintyvien viestien arviointiin ja rohkaista omaan vaikuttamiseen median keinoin. Ohjelmasarjassa oppilaat ja asiantuntijat kertovat omia havaintojaan ja tulkintojaan kuvista ja elävän kuvan näytteistä, joihin törmäämme median maailmassa.
Toimittaja: Tuula Rajavaara

TV-OHJELMAT ON SAATAVANA DVD:NÄ OPETUSKÄYTTÖÖN

YLE TALLENNEMYYNTI
Tilaukset: puh. 0600 11 665

Tallennemyynti

Mediakompassi 2005:
10 X 15 min. opettajille ja vanhemmille
Mediakompassi 2005:
10 X 15 min. opettajille ja vanhemmille
5 X 15 min. oppilaille, luokat 0–3

Mediakompassi 2006:
Mediakompassin ilmiöt
10 X 15 min. aikuisille
Mediakompassin kuvakoulu
5 X 20 min. oppilaille, luokat 4–6

Mediakompassi 2007:
Mediakompassin viestikartta
5 X 20 min. oppilaille, luokat 7+