yle.fi


 

 

aikuiset
 
 

 

 
 

Aikuiset

L jazzmies

Johdanto

Aikuisille suunnatussa Mediakompassin ilmiöt -sarjassa pureudutaan ajankohtaisiin mediamaailman ilmiöihin. Puheenvuoroja saavat niin median käyttäjät kuin mediailmiötä tutkivat asiantuntijatkin.
 
 

Mediakompassin ilmiöt  

L mobitv

Telkku taskussa

Mobiili-tv:n luvataan tuovan aidon television käyttäjän taskuun ja antavan hänelle mahdollisuuden katsoa televisio-ohjelmia liikkeellä ollessaan ja haluamanaan aikana. Korvaako aina mukana kulkeva taskutelkkari kuitenkaan kotona jököttävää televisiovastaanotinta?


Pienen lehden voimaa

Pienlehdet ovat kulttuuri-, mielipide- ja tiedejulkaisuja, joita tehdään pääasiassa hyvin niukoilla resursseilla ja talkoovoimin.


Yhteisöllisyys verkossa

Internetin lukemattomat yhteisölliset palvelut tarjoavat miltei kenelle tahansa verkon käyttäjälle väylän toteuttaa omia sosiaalisia tarpeitaan.


Rakkaudesta radioon

Radiota pidetään ns. kuumana mediavälineenä, koska se välittää runsaasti informaatiota, on analyyttinen ja vaikuttaa ihmisen tapaan aistia maailmaa.


Maahanmuuttajat ja media

Millä tavoin media muokkaa näkemyksiämme muiden kulttuurien edustajista.


Pekka Lehtosaari tarinoi

Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari kertoo kuinka sarjakuva- ja leffafriikin tie vei Kolmannelta linjalta suomalaisen luonnon keskelle Röllin tarinaa rakentamaan.


Suomalainen independent-elokuva

Independent-elokuva elää vahvana Itäsuomessa. Tästä on esimerkkinä Vesuri Productions, joka tekee harrastelijaelokuvia pääsääntöisesti nettilevitykseen.


Digideitti

DIgideittailu on vakiinnuttanut asemansa seuranhakutapana ja varteenotettavana vaihtoehtona sinkkubaarien väentungokselle.


Me blogataan

Mikä saa bloggaajan tuottamaan kansalaisjournalismia? Voiko blogi olla hyödyllinen vai antaako blogosfääri vain mahdollisuuden tirkistelylle?


Mediabussin matkassa

Mediapedagogi jalkautuu kouluihin Ylen Mediabussin kyydissä ja bussipysäkeillä nykypäivän koululaiset oppivat käyttämään median keinoja.


 
 

Poimintoja  

jazzpallo

Kansalaismedia valvoo

Verkosta löytyy nettipalveluita, jonne kuka tahansa voi lähettää videoita muiden katseltavaksi. Verkkomedian mahdollistamat vapaat julkais... Lue lisää