Yle.fi/musiikin poimintoja Elävästä arkistosta.

Elävä arkisto

 • Elävä arkisto | 12.12.2012

  Sitaristi kertoi Intian musiikin tarinaa

  Maailman tunnetuin sitaristi Ravi Shankar on kuollut. Sitar-soittimen länsimaissa tunnetuksi tehnyt muusikko teki urallaan yhteistyötä muun muassa Beatles-yhtyeen George Harrisonin kanssa. Intialaisen musiikin todellinen suurlähettiläs vieraili vuonna 1966 myös Suomessa, jossa hän esitteli perinteisiä soittimia ja kertoi Intian musiikkiperinnön tarinaa.

 • Elävä arkisto | 08.12.2012

  Rolling Stonesia turvallisesti suomeksi suomalaisen musiikin päivään

  The Rolling Stones saalisti alkuaikoinaan ensimmäiset listaykkössijoituksensa cover-versioilla. Yhtyeen 50-vuotisen menestyksen aikana monet artistit ovat lainailleet myös heiltä. Suomalaisen musiikin päivän kunniaksi katso ja kuuntele Rollareiden turvallisesti suomeksi sanoitettuja ja tulkittuja hittejä Elävässä arkistossa.

 • Elävä arkisto | 09.10.2012

  Andy McCoy: ”Mul on tääl lompakossa kolkyt tonnii”

  Andy McCoy täytti 50 vuotta torstaina 11.10.2012. Yksi kitaristin mieleenpainuvimpia tempauksia oli vuoden 1985 A-studion haastattelu, jossa hän esitteli kansalle lompakkonsa sisältöä.

Yhdistele sisältöä

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä