Suora talk-show ma/ti/ke TV2 klo 20.30. Jaksoja kertyy vuoden aikana lähes 80. Ohjelmassa esitetään live-musiikkia maanantaisin ja Yle.fi/musiikki kokoaa musiikkiesitykset yhteen. Ohjelma muualla verkossa:
http://areena.yle.fi/tv/suko
http://blogit.yle.fi/suorana-kortesmaki/
https://www.facebook.com/SuoranaKortesmaki
http://www.youtube.com/suoranakortesmaki

Suorana: Kortesmäki

 • Jannika B rupesi itsensä herraksi

  Pian toisen albuminsa nimeltä Šiva julkaiseva Jannika B on oman levymerkkinsä toimitusjohtaja. "Mun bändi on antanut mulle lempinimeksi Lempeä johtaja", Jannika luonnehtii itseään pomona. Suorana: Kortesmäen lähetyksessä 24.3. laulajatar esitti kappaleen Itseni herra.

 • Erja Lyytinen teki tribuuttialbumin Elmore Jamesille

  Blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytisen vastikään julkaistu tuore albumi The Sky is Crying on tribuutti, joka kunnioittaa lähes sata vuotta sitten syntynyttä blueskitaristia Elmore Jamesia. Lyytisen mukaan Elmore Jamesilla on keskeinen sija hänen kitaristin urallaan. "Mä oon soittanut hänen biisiään keikoilla yli kymmenen vuoden ajan, joten mä halusin kunnioittaa häntä, ja nyt aika oli oikea. Hänen kuolemastaan on nyt 50 vuotta", Lyytinen kertoo. Erja Lyytinen vieraili Suorana: Kortesmäessä 17.3.

 • Happoradio tavoitteli uransa alkutaipaleella maailmanherruutta

  Tunnelmallista ja väkevää suomenkielistä rock-musiikkia soittava Happoradio aloitti musiikkiuransa mahtipontisella julistuksella. Suorana: Kortesmäessä 10.3. vieraillut bändi kertoi, että yhtyeen alkutaipaleella bändin tavoitteena oli lopettaa kaikki muut suomenkieliset rock-yhtyeet. Lähetyksessä bändi esitti akustisen version kappaleesta Kaunis ihminen.

 • Scandinavian Music Group tarttui syntikkaan

  Scandinavian Music Group on säilyttänyt paikkansa suomalaisten sydämissä ja levyhyllyssä jo reilun kymmenen vuoden ajan. Joel Melasniemi ja Terhi Kokkonen kertovat  yhtyeen tuoreesta albumista Terminal 2. Lähetyksessä Scandinavian Music Group esitti akustisen version kappaleesta Nuorukainen.

 • Uniklubi vaihtoi kaljakorit mysliin ja jugurttiin

  2011 alkanut ja vuoden mittaiseksi suunniteltu breikki venähti Uniklubilla odotettua pidemmäksi ja uutta materiaalia yhtyeeltä ilmestyi tämän vuoden alussa. Suorana: Kortesmäessä 24.2. vieraillut yhtyeen laulaja ja biisintekijä Jussi Selo kertoi lähetyksessä kaivanneensa tien päälle. Lähetyksessä Uniklubi esitti akustisen version tuoreesta sinkkulohkaisustaan Sydän janoaa.

 • Elastinen: "Elämänkokemus muokkaa"

  Elastinen sanoo olleensa 2000-luvun alussa pieni räkänokka, jolla ei ollut hajuakaan asioista, joista Elastinen vuonna 2013 puhuu. "Jos ois tehnyt Uus-kappaleen 2001, se ois ollut kornia." Hip hop -artisti esitti ohjelmassa kappaleen Iisii.

 • Stig ei usko musiikin suunnitteluun, vaan tekemiseen.

  Stig kertoi vierailessaan Suorana: Kortesmäki -showssa 18.11.2013, että hänen biisiensä sanoitukset ovat siistiytyneet luonnollisesti. Mies on kypsynyt ja myös isäksi tuleminen on vaikuttanut siihen. Stig esitti Suorana: Kortesmäessä akustisesti kappaleen Niks ja naks.

 • Luontainen rohkeus laulaa ja esiintyä

  Romanit ovat kautta vuosisatojen esiintyneet kuninkaiden ja keisarien hoveissa. Suorana: Kortesmäen vieraiksi ja esiintyjiksi saapuivat viihteen monitoimimies Santeri Alhlgren ja GG Caravan ja Deep Insight -bändeistä tuttu Tero Roininen. Gypsy Band of Finland esitti ohjelmassa kahden biisin potpurin: Murojilo / Kaisaniemi.

 • Jari Sillanpää hankki Suomen passin, koska kyllästyi "Svedupetteri" -vinoiluun

  Suorana: Kortesmäessä 4.11.2013 vieraillut Jari Sillanpää kertoi lähetyksessä syyn Suomen passin hankkimiseen. Lisäksi hän esitti ABBA-coverin When All Is Said And Done.

 • Lieminen: "On ollut helppo nauraa omille hölmöilyille"

  Kovassa nosteessa oleva Lieminen vieraili Suorana: Kortesmäessä. Musiikissa ja Mediassa 2013 Tulevaisuuden Tusinaankin valittu Lieminen kertoi olevansa otettu maininnasta, koska on julkaissut ainoastaan yhden sinkun. Lieminen feat. Davo, Vilunki ja Hercules esitti ohjelmassa hittibiisinsä Tääl on Lieminen.

Kommentit (0)

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä