Erja Lyytinen teki tribuuttialbumin Elmore Jamesille

Erja Lyytinen teki tribuuttialbumin Elmore Jamesille

18.03.2014

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytisen vastikään julkaistu tuore albumi The Sky is Crying on tribuutti, joka kunnioittaa lähes sata vuotta sitten syntynyttä blueskitaristia Elmore Jamesia. Lyytisen mukaan Elmore Jamesilla on keskeinen sija hänen kitaristin urallaan. "Mä oon soittanut hänen biisiään keikoilla yli kymmenen vuoden ajan, joten mä halusin kunnioittaa häntä, ja nyt aika oli oikea. Hänen kuolemastaan on nyt 50 vuotta", Lyytinen kertoo. Erja Lyytinen vieraili Suorana: Kortesmäessä 17.3.
 
- Elmorella on keskeinen sija mun kitaristin uralla. Mä kuulin häntä ekan kerran joskus 90-luvun lopulla ja jotenkin se kolahti muhun. Mä oon soittanut hänen biisiään keikoilla yli kymmenen vuoden ajan, joten mä halusin kunnioittaa häntä, ja nyt aika oli oikea. Hänen kuolemastaan on nyt 50 vuotta, Lyytinen kertoo.
 
Vuoden alussa äidiksi tullut Lyytinen aloittaa maaliskuun lopullla mittavan Suomen kiertueen, joka käsittää 19 paikkakuntaa vain reilussa kuukaudessa. Kiertueella mukana kiertää koko karavaani: kitaristimies, kaksospojat, lastenvahdit ja isovanhemmat. Lavan reunalta saattaa löytyä myös tuttipulloja.
 
- Jos tuttipullot olisivat lasia, niillähän voisi vetää slide-soolon, Lyytinen nauraa.
 
Lähetyksessä Erja Lyytinen ja kitaristi Davide Floreno esittivät kappaleen King of the Slide Guitar, joka kertoo Elmore Jamesista.
 

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Kommentit (0)

Artistikortit

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä