Vesipeto muistelee

Maatuskan mitoissa: Vesipeto muistelee. Kuva: Jeanette Jenkins/ Stock

Tämä voisin olla minä nelivuotiaana. Halusin aina veteen. Jos vanhemmat eivät jaksaneet lähteä kanssani rantaan, vaadin päästä altaaseen. Meitä oli kolme vesipetoa, minä vanhimpana opin ensimmäisenä uimaan ja sitä uimista jatkui sitten koko lapsuus. Meistä lapsista ei ole montaa kuivahiuksista kesäkuvaa. Ehkä jotkut sukulaisen häät. Ei, ei sentään. Niissäkin mentiin aina uimaan.

En muista milloin aloin inhota veteen menemistä. Teininäkö vai vasta aikuisena? Aikuisena kai, naisena. Veden pitää olla hyvin lämmintä ja puhdasta. Klooritonta. Minusta on tullut liian mukavuudenhaluinen. Kohta olen kuin äitini, jonka muistan aina uineen kummallisesti. Kun äiti ui, pää kenottaa korkealla kaukana vedenpinnasta, etteivät hiukset kastu.

En halua tulla sellaiseksi naiseksi. Haluan vapauttaa sisäisen vesipetoni jälleen.kuva: seer/stock

Onneksi minulla on ystäväni Tiina. Pisamanaamainen voimanpesä. Sellainen nainen, joka EI ui hiuksia varoen. Tiina vei minut piiiiiiiiiiitkästä aikaa uimahalliin viime viikon perjantaina. Ja sunnuntaina. Eilen vietin vapaapäivää ja minuun iski halu päästä uimaan.

Minuun iski halu päästä uimaan, tajuatko?

Minuun iski HALU päästä uimaan.

MINUUN iski halu päästä uimaan.

Ja minä menin. Ja uin ja sukeltelin ja vesijuoksin 55 minuuttia. Ja se oli kivaa. Oli. Oikeasti.

Ensi tiistaina puhun radio-ohjelmassani suggestion voimasta. Ja tämä on metkaa. Olin vuosikaudet onnistuneesti suggeroinut itseni ajattelemaan, että uimahallissa käyminen on hankalaa, aikaavievää ja tylsää. Viimepäiväisten kokemuksieni mukaan se onkin hauskaa. Nyt on minusta kiinni kumpaa ajatusta alan mielessäni toistella.

kommentit

Eve,
mä oon susta niin ylpeä!!
Tänäänkin, kun kaikki harmitti aluksi, harmaus muuttui siniseksi vedeksi ja saunaksi, ja rennoksi oloksi. Kiitos siitä sulle!

>pisamanaamainen voimanpesä La, 2012-04-14 12:15

Heips
Kommentoin ihan ekaa postaustasi ja etsin sitten jälkeenpäin että mikä blogi oli kyseessä, mutten muistanut nimeäsi :)

-Taidat syödä tunteeseen, et nälkään. Ruoka on lohtu, tuttipullo, aina läsnä oleva rakastettu, turvallisuutta tuottava. Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa sinulla ei ole ollut mahdollisuutta/varaa syödä sairauden/talouden takia?
Voitko yhdistää kurnivan suoliston ja näläntunteen sellaiseen tapahtumaan, joka liittyy ikävöimiseen, pelkoon, yksinäisyyteen, pettymykseen?
Jos voit, onko mahdollista että tuon kokemuksen jälkeen pikkulapsi/teinityttö sisälläsi päätti ettei se enää ikinä koskaan "tunne" samaa ?

Nämä ovat vain arvauksia.

Vaikeinta sinulla taitaa olla sanoa "ei" ja olla erilainen kuin muut?
Vertasit itseäsi jossain kohdassa tyyppiin, joka ei kapakassa juo alkoholia.
Olen juuri sellainen. Raitistuin elokuussa 2000 ja olen paitsi raitistunut alkoholisti myös addikti. Olen vetänyt överit työstä, liikunnasta, seksistä, ruuasta, jännityksestä sun muista toiminnallisista hommeleista. Kyse on tottumuksesta ja aivokemiasta. Poisoppiminen vaatii nimenomaan omien tunteiden tiedostamista, ei niinkään menneiden syiden tonkimista.

Taistelen saman minäkuvan kanssa juuri nyt, tosin vähän eri alueella tällä kertaa. En avaa sitä sen julkisemmin tässä kuin että täydentäessäni lauseen
"I am......" ensimmäinen mieleentullut sana oli "a surviver".
En määritellyt tulevaisuuttani ja uutta itseäni menestyjäksi tai onnelliseksi, vaan selviytyjäksi. Manifestoin että minulle ikään kuin riittää se, että säilyn hengissä, rimaa hipoen.

No ei riitä. Haluan tulla näkyväksi ja pärjätä omilla ansioillani. Miten, se jää nähtäväksi.

Ota meilillä yhteyttä jos haluat. Jatkellaan muuten täällä kursorisesti.

>Nina La, 2012-04-14 23:08

Nina, laita mulle postia, jos siltä tuntuu. Mulla ei ole sun osoitetta! eve piste mantu ät yle piste fi.

>Eve Mantu Ma, 2012-04-16 15:20

lisää kommentti

maatuskan mitoissa

Eve Mantu on maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä