Maksu omantunnon mukaan

Tämä postaus sisältää kaksi kiinnostavaa ravintolavierailua. Käymme sekä tunnelmallisessa viinibaarissa että yhdessä Berliinin parhaista aamiaispaikoista. Ensin baariin!

 

 

 

Aloitetaan ensin aamupalasta ja palataan sitten baariin.

 

Morgenrotin aamupalatarjonta näytti herkulliselta, eikö? Muutaman kerran testanneena voin todeta, että aamupala todellakin on aivan uskomaton, etenkin haluan antaa kiitosta paikan kasvistahnoille. Suosittelen testaamaan!

 

Pidän ravintolan ideologiasta: herkullinen, terveellinen ja monipuolinen aamupala ei ole ainoastaan rikkaille tarkoitettua luksusta, vaan siitä voivat nauttia kaikki ammattiin ja varallisuuteen katsomatta. Vähävaraiset saavat aamiaisen neljällä eurolla ja rikkaat pulittavat kahdeksan. Juomat tulevat aamiaishinnan päälle, kuten yleensä kaikkialla muuallakin Berliinissä. Morgenrotin aamiaistee kustantaa 1,60 ja mukia saa täyttää monta kertaa.

 

Se, kuka on vähävarainen ja kuka ei, on tietenkin vain asiakkaan itsensä tiedossa. Mutta ravintolan tiedotteen mukaan vasta noin kuuden euron maksusta per asiakas, ravintola pääsee omilleen. Maksoin kahdeksan euroa erittäin mielelläni, aamupala on hieno esimerkki siitä, kuinka kasvisruoka voi olla todellista herkkua! Rasvaisia pekoneita ja munakokkeleita ei todellakaan kaipaa näiden antimien jälkeen.

 

Kaupungin aamupalakulttuuri olisi kokonaan oma postauksensa, mutta lyhyesti: Berliinissä on tapana syödä, etenkin sunnuntaisin, aamupalaa ulkona, ystävien kanssa ja nauttia Frühstückiä pitkälle iltapäivään. Melkein jokaisen ravintolan ruokalistalta löytyy aamiaisvaihtoehtoja, joiden välillä on toisinaan ihan mahdoton valita! Berliinissä kannattaa siis ehdottomasti nauttia, edes yhtenä aamuna, aamiainen ulkona.
 

Sitten viinibaariin. Videolla näkynyt Frarosa on yksi Berliinin kolmesta Weinerei-ravintoloista, joissa asiakas päättää juomansa hinnan. Mutta asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Yhdellä eurolla ei voi kittailla lasikaupalla viiniä, tietenkään.

 

Kahta euroa vastaan saa siis lasin ja illan mittaan voi juoda viiniä, mehuja ja vettä minkä verran haluaa. Lähteissä baaritiskin lasikulhoon laitetaan sen verran euroja, kuin omasta mielestä on sopivaa, mutta jos euroja laittaa kulhoon selvästi liian vähän, joutuu asiasta keskustelemaan henkilökunnan kanssa. Yleensä kuulemma yhteinen sävel on löytynyt asiakkaan ja ravintolan välillä melko helposti, ongelmia tai väärinkäsityksiä on harvoin.

 

Itse herkuttelin muutaman viinilasillisen lisäksi suklaaminttu-jälkiruoalla, joka jätti varjoonsa jopa Volksparkin apfelstrudelin! Maksoin lähtiessä 15 euroa, joka ymmärtääkseni oli ihan kohtuullinen hinta. Mutta oli kieltämättä yllättävän vaikea päättää hintaa viinilasillisilleen! Jos vaikkapa haluaa maistella monia viinilaatuja ja ottaa pieniä tilkkasia kerrallaan, mutta useaan otteeseen, voi olla hankala pysyä kuluttamansa viinimäärän perässä. Epävarmassa tilanteessa kannattaa konsultoida rohkeasti henkilökuntaa. He auttavat kyllä, vaikkei selkeitä hintoja olekaan!

 

Frarosa ei ole ainoastaan viinibaari, ravintola tarjoaa myös päivittäin vaihtuvan, neljän ruokalajin menyn, jonka hinta on 20 euroa. Paikka on niin suosittu, että vain etukäteen pöydän buukkaamalla voi olla varma istumapaikasta.

 

Näiden viikonlopputunnelmien myötä toivotan kaikille mukavaa alkavaa viikkoa, Suomessa on kuulemma hellekesä parhaimmillaan, nauttikaa ystävät, täällä helteitä vasta odotellaan!
 

 

kommentit

Mielenkiintoinen konsepti antaa kuluttajan päättää oikea hinta. Nähtävästi aina annetaan vähän yläkanttiin tai muuten ei tuollaista paikkaa olisi enää olemassa, kun kulutu olisivat enemmän kuin tuotot. -Kreikan matkaaja

>kreek Ti, 2011-05-03 23:41

lisää kommentti

12 syytä rakastua berliiniin

Noora loves eko, reilu ja luomu siirtyi yhdeksi kesäksi Berliiniin. Videoblogissa kesäkuun 2009 aikana ilmestyi 12 nautinnollista syytä rakastua Berliiniin. Lähde maailmalle!

arkisto

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä