Herätyskello soi labrassa

Maatuskan mitoissa

En yllättynyt, mutta petyin. Eihän sitä lottovoiton ohimenostakaan koskaan ylläty. Tiesin, etteivät veriarvot ole nappikunnossa. Sain eilen tuoreita tuloksia. Varasin samantien ajan painonhallintaan erikoistuneelta terveydenhoitajalta.

Edellisen kerran kolesterolit tsekattiin huhtikuussa 2010 eli puolisentoista vuotta sitten. Hyvän kolesterolin määrä oli laskenut (oli 1,6 -> on 1,4) ja huonon kolesterolin määrä oli noussut (oli 3,8 -> on 4,5). Kokonaiskolesteroli oli noussut (oli 5,6 -> on 6,3). 12 tunnin paaston jälkeen verensokeri oli 5,4 eli nippa nappa hyvällä puolella.

En ole paniikissa, mutta ottaa päähän rankasti. Kokonaiskolesterolin pitäisi olla alle 5. Huonoa kolesterolia saisi olla korkeintaan 3.

Ja nyt on tärkeää, etten säntäile mihinkään äärimmäisiin suuntiin. Nyt on tärkeää ottaa HYVIN rauhallisesti. Jatkaa pienten sitkeiden muutosten linjalla. Muistaa rehut. Tuhlata askeleita. Etsiä hyviä vaihtoehtoja.

Ja ennen kaikkea: taistella jostakin sisältä kumpuavia jarruttavia voimia vastaan. "Et sä Eve ikinä laihdu, sun kohtalosi on olla pullukka. Sä et osaa syödä. Sä et lopulta kuitenkaan halua tätä. Sä tarvitset herkkuja. Sulla on oikeus herkkuihin. Miksi kiduttaisit itseäsi? Mitä sillä on väliä?"

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

maatuskan mitoissa

Eve Mantu on maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä