Tuoko joulu kiloja?

Maatuskan mitoissa

Tiedän ihmisiä, jotka liikkuvat lomalla enemmän, unohtavat syödä (mikä käsittämätön asia!) ja jotenkin ihan itsestään keventävät ruokavaliotaan.

Minä lihon aina lomalla. Tämäkin veitikkainen rientää pöydän päälle. Lomalla on aikaa nauttia ruoasta.

Joululoma on pahaa pahaa aikaa painonhallintaa opettelevalle. Cointreau´lla terästetty vaalea glögi on niin hyvää. Sen mukana livahtaa helposti kymmenen piparia. Samalla voi selailla keittokirjaa ja etsiä reseptejä. Laittaisiko bataattilaatikkoa tänä jouluna?

En tiedä mistä alkaisin purkaa karseita syömätapojani. Kaikki on pielessä, paitsi rosolli. Syön järjettömiä annoksia varsinaisessa ruokapöydässä. Mätän lanttulaatikosta vuoren lautaselle, viereen pottulootatunturin ja porkkanalaatikkokukkulan. Ja monta viipaletta kinkkua. Ja silliä sen seitsemää sorttia. Ja sitten se napostelupuoli. Vihreistä kuulista se alkaa, sitten konvehtirasiat rapsahtavat auki ja lopuksi vedetään porukalla vaarin joululahjalakritsat. Ai niin, englantilainen ystävä ei petä. Hän tuo jouluksi aina vähintään 3 kiloa All sorts -karkkeja. all sorts

Ahhh miten kamalaa.

Ei se mitään, jos jouluaattona vähän mässyttää. Joojoo, mutta kun se on jo alkanut! Glögittely-piparittelu ja muu turhanpuputtaminen. Joulu on tekosyy, paras kaikista. maatuskan mitoissa

En ole koskaan onnistunut hillitsemään joulusyömistä. Miten tästä joulusta selvitään?

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

maatuskan mitoissa

Eve Mantu on maatuskan mitoissa

Repaleinen ryhdistäytymishanke alkoi, kun Eve Mantu mittasi vyötärönsä. 100 cm. Oppisikohan sitä liikkumaan ja syömään? Äläkä sinä karkkipussi huutele mitään siellä! Hys!

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä