Millaisiin kuviin sinä haluaisit paeta?

Olen ryhtymässä pakomatkaoppaaksi täällä Olotilassa.

Suunnittelen pieniä rentouttavia pakomatkoja.

Sellaiselle sinäkin voisit päästä, ihan siitä oman ruutusi ääreltä. Millaisessa kuvassa sinä lepäät? Kuva: Clearly Ambiguous/flickrOlotilan pakomatkalla voi katsoa sarjan kuvia ja kuunnella - - jotakin virkistävää, arjesta irrottavaa, mieltä hellivää, hengähdystauon tarjoavaa.

Mitä sinä toivoisit? Millaiset kuvat tekevät sinulle hyvää?Millaisessa kuvassa sinä lepäät?Kerroin tästä rentouttamisideasta ystävälleni. Hän parahti heti: Eihän sinne ainakaan tule niitä iänikuisia lootuskukkia ja Buddhapatsaita?

Hän kertoi, että hänelle silmäkarkkia ovat kuvat suurkaupunkien vilinästä.Millaisessa kuvassa sinä lepäät? Kuva:OiMax/flickrToinen ystäväni virkistäytyy katselemalla söpöjä eläimiä, kolmas hellii itseään vintagemuotikuvilla.

MIllaiselle pienelle pakomatkalle sinä haluaisit lähteä?Millaisessa kuvassa sinä lepäät? Kuva:robertpaulyoung/flickr Millaisessa kuvassa sinä lepäät? Kuva:Vanessapr/flickr

kommentit

Mielenkiintoiset, persoonalliset kuvat puhuttelevat aina. Kuvan aihe ei ole tärkeä, vaan toteutus. Ainakaan minua ei yhtään kiinnosta tavanomainen kuva kastepisaroista lehdillä tai otos etelän valkohiekkaisilta rannoilta. Tylsää!

Ja sitten vielä vihje kirjoittajalle: silmäkarkki-sana pitäisi kieltää! Se on kömpelö väännös englannin kielestä. Taas yksi turhake lisää suomen kieleen.

>Kolmas silmä Ma, 2013-08-12 00:32

Minä katselen mieluiten kalojen, lintujen ja muiden eläinten menoa. Pidän varsinkin suomalaisista eläimistä. Vaaramaisemat ovat hienoimpia kuvia.

>kala Ma, 2013-08-12 00:54

kuva 1: -ahdistaa hiukan, ankean sadepäivän tunnelma
kuva 2: -omituinen, ei miellyttäviä mielleyhtymiä
kuva 3: -tuolla en haluaisi olla
kuva 4: -kaunis maisema, liikaa ihmisiä
kuva 5: -taivaan kirkas sini on hyvä, muuten ei kuva miellytä
Hyviä elementtejä kuviin, joihin haluaa paeta: Poutapilvet, tyyni vesi, kukkaketo, kaukana siintävät vaarat...

>tuulia Ma, 2013-08-12 09:14

Kuvat ovat pysähtyneitä, ehkä teknisesti laadukkaita, mutta missä on elämä? Tapahtumat joissa on sanomaa tai ainutkertaisia tilanteita, niihin kuvaaja herää vasta kun tilanne on ohi. Mutta vikkelä liipasinsormi kerkiää ennen kuin tapahtuma arvataan, siinä on se juju. Sellaisia kaipaan.

>Biscateiro Ma, 2013-08-12 12:13

Kiitos kommenteista! Suunnitelmissa on ryhmitellä muutama erilainen kooste, erilaiset maailmat.
Näistä teidän ajatuksistanne on paljon hyötyä.

>Eve Mantu Ma, 2013-08-12 12:46

- apilakuva: virkistävä, vie pois tietokoneelta ja sisätiloista. Rajaisin kuvaa lisää.
- kukat: surullinen kuva, nuukahtaneita kukkia
- pilvenpiirtäjät: ahtaan paikan tunne, kaide edessä häiritsee
- rantakuva: Liikaa väkeä. Luonnonmaisema on rentouttava, kun siinä ei ole ihmisiä. Ihmisten tavarat hiekalla möykkyjä kuvassa. Varjo liian voimakas. Pidän puusta enemmän kuin rannasta. Mielummin mökkiranta!
- maailmanpyörä: miksi maailmanpyörässä ei ole ketään? Kaupunkitilassa kuuluu olla ihmisiä. Kuvakulmasta tulee niska kipeäksi. Pelkkä taivas olisi parempi.

Ongelma näissä kuvissa on se, että niissä ei ole mitään omaa. Tuo juuri on rasittavaa vaikkapa tietokoneen mukana tulevissa näytönsäästäjäkuvissa. Ne ovat liian anonyymejä. Niihin ei liity omia tunteita ja kokemuksia. Siksi eivät ole rentouttavia. Tilalle tarvitaan jotain omaa tai tuttua.

Tykkään seuraavista:
- ruudullinen pöytäliina, mökki, polku, mustikat (turvallisia)
- kuvat, joissa on eläinten ilmeitä (kommunikoivat)
- puun karhea pinta, hedelmien värit, perhosen siiven värit, soittimet (aisteille tekemistä):
- naistaiteilijoiden omakuvat (toimivat peileinä, kannustavat)

>kala Pe, 2013-08-23 11:21

Syrjintä ei kuulu aiheeseen, mutta sitä on olemassa.

Tosin isäänikin syrjittiin siskojensa sairauksien vuoksi nuorena, hän kesti ja eteni urallaan hyvin.Tosin varmaan osittain myös äidin jämäkkyyden ansiosta.

Uskon, että se joka ottaa lapsen vastaan ei jää leivättä, vaan pärjää paremmin kuin lapsettomat.

Syrjintä johtuu muiden ihmisten idioottimaisuudesta.

>Anna K. Su, 2013-09-01 20:12

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä