Kesäpaineet kiristävät päätä

Kesäpaineet kiristävät päätä. Kuva: kslyesmith, stock.xchng

Lomattoman stressi

Vietät suurimman osan päivästä hikisessä toimistossa. Facebook täyttyy lomahehkutuksista ja kesälomatonta potuttaa. Aivot olisivat loman tarpeessa, kun ajatukset ovat jossain muualla eikä otetta tunnu löytyvän. Kesä yllätti lomattomat.

Bikinikuntoon kesäksi 2013 ei todellakaan ehditty. Iho on kalman kalpea eikä kolhittuja sääriä kehtaa paljastaa. Paineet syntyvät viimeistään siitä, mitä ylipäätään ehtii tehdä vähäisellä vapaa-ajalla.

Töiden jälkeen on juostava kauppatorille syömään jätskiä, jonka lokki varastaa. Rannalla on loikoiltava ilta-auringossa, kun teinit rellestävät vieressä. Viikonloput täyttyvät äkkiä kaiken maailman mökkisuunnitelmista festareihin ja Tallinnan risteilyihin. Lomalliset kutsuvat sinne ja tänne. Mukaan on päästävä, jotta ei vain menetä mitään. Työt painavat päälle, olet ainoa pitämässä puljua pystyssä. Elät vain kerran, haudassa ehtii nukkua, kesä on lyhyt ja sitä rataa.

Jossain vaiheessa huomaat tarvitsevasi lomaa jo lomattomasta kesästäkin. Onneksi toimistolla voi nukkua, kun kukaan ei huomaa.

Lomallisen stressi

Työt ovat pikku hiljaa pulkassa ennen lomaa, kesälomasijainen on perehdytetty. Ihan kohta pääsee rentoutumaan. Sauna, järvi ja kärpäset häämöttävät edessä. Lomasuunnitelmat on buukattu ja pedikyyrissä käyty. Kesä täältä tullaan!

Sitten iskee lomastressi. Apua, vain neljä viikkoa lomaa! Mökille pitää heti päästä saunomaan, uimaan ja grillaamaan. Barcelonan matka on toisella viikolla. Sukulaisten luokse kylään ja samalla Lintsille. Takaisin mökille rakentamaan uutta vajaa. Serkun häät ja veljen pojan ristiäiset. Telttailemaan olisi kiva mennä. Vielä yksi viikonloppu auki, mitä tehdään?

Loma ehtii loppua ennen kuin se alkaakaan. Raahaudut takaisin töihin ryytyneenä ja kotona kuulet sohvan ja telkkarin kutsun. Loma on lusittu ja huh, seuraava on vasta jouluna. 

Suomen suvi on lyhyt ja siitä pitää saada kaikki irti. Pitää päästä bikinikuntoon ja rannalle, paljastaa varpaat ja sääret, ruskettua, grillata, uida, pyöräillä ja lukea puistossa. Pitää mökkeillä, matkailla ja festaroida. Pitää syödä jätskiä ja mansikoita ja juoda skumppaa. Pitää päästä rentoutumaan.

Toisilla on lomastressi ja toiset kärsivät lomattomasta stressistä. Oli miten oli, meillä on ihan liian lyhyt kesä. Sekaan heitetään vaihteleva sää, pieleen menneet suunnitelmat, kitisevät lapset, hyttyset ja heinänuha. Stressin ainekset ovat kasassa.

Aiheuttaako kesä paineita? Minkälainen on sinun kesästressisi?


kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä