Lasten kanssa matkalla - Tallinnan merimuseo Lennusadam

Testiryhmässä:
Peppi, 4, Lotta, 6, Kaarlo, 12, Ilkka-isä ja Pauliina-äiti

+ Sukellusvene on hieno, mutta en mä haluaisi asua siinä, Peppi
+ Kiva kun saa koskea kaikkea, Lotta
+ Lentosimulaattori on mahtava, Ilkka-isä
- Opastustusta Kulttuurikilometri-kävelyreitillä museoon pitäisi lisätä ja selkeyttää, Pauliina-äiti

Tallinnan uusi merimuseo Lennusadam on hauskin museo, jossa olen ollut vuosikausiin. Tsaari rakennutti Lennusadamin eli lentosataman jo 1916 - 17 ja valtavat kupolit olivat aikansa betoniarkkitehtuurin taidonnäytteitä. Nyt rakennus on kunnostettu ja sen arkkitehtuuri on yhä vaikuttavaa.Monia näyttelyesineitä saa koskea ja liikutella. Kuva: Pauliina StåhlbergSukellusvene Lembit hallitsee suurta näyttelyhallia. Sukellusveneellä on pitkä ja kiinnostava historia, se teki aikoinaan salaista yhteistyötä Suomen merivoimien kanssa Suomenlahdella. Sukellusveneeseen pääsee sisään ihmettelemään. Lotta halusi laskea kuinka monta punkkaa siinä on ja käveli sukellusveneen päästä päähän laskien petejä. Peppi taas ihaili salongin punaplyyshipäällysteistä loistoa.

Alus on palautettu alkuperäiseen Britti-rakenteiseen asuunsa kunnostuksen yhteydessä, sillä Neuvostoaikaan sen sisustus oli karu ja riisuttu. Peppiä alkoi ahdistaa suljettu paikka ja kiirehdin hänen kanssaan sukellusveneen kannelle. Hän sanoi, että sukellusveneessä oli ihan hienoa, muttei kyllä haluaisi asua siinä.Kuva: K.Haagen, Lennusadam, Eesti Meremuuseum

INTERAKTIIVINEN
Museossa on paljon näyttöjä, joista vanhemmat vieraat voivat saada lisätietoja. Alakerroksessa on interaktiivista tekemistä kaikille. Isä kokeili hävittäjälentokonesimulaattorissa lentotaitojaan kolmesti. On kuulemma paljon vaikeampaa kuin miltä näyttää! Sitten isä ja tyttäret koettivat ajaa kauko-ohjattua pienoislaivaa osumatta miinoihin pienoisaltaassa.

Sekä lapsista että aikuisista oli kivaa, että Ilmatorjunta-aseita, panssarivaunuja ynnä muita saa koskea.

Museo pyörittää omaa hyvää ja edullista ravintolaa museon tiloissa. Tarjolla on kalaa, hirveä ja muita paikallisia herkkuja. Iso terassi ulkona kesäisin.

Tankin sisässä on vielä ahtaampaa kuin sukellusveneessä. Kuva: Pauliina StåhlbergLISÄKSI
Lähellä Lennusadamin museota on Kalamajan trendikäs alue, jossa on design- ja pop-up-kauppoja, kirpputori ja ravintoloita kuten F-hoone.

Merimuseoon ehtii vaikka päiväristeilyn aikana, sinne voi kävellä satamasta Kulttuurikilometriä pitkin. Yövyimme Tallink Spa & Conference Hotellissa ja kävelimme iltapäiväksi museoon. Aamupäivällä syötiin tukeva hotelliaamiainen, ja käytiin uimassa hotellin altaissa ja poreammeissa. Lotasta kivointa oli uida vastavirtaan, Peppi tykkäsi porealtaiden lämmöstä.

Lisätietoa: www.lennusadam.eu

Pauliina Ståhlberg on Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja ja neljän lapsen äiti.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä