Reklamaatio Haikaralle

Reklamaatiokirje Haikaralle. Kuva: stock.xchng, Jenny Rollo

Hyvä Herra Haikara, 

Reklamoin seuraavista asioista: 

Haluaisin takaisin hermoni, jotka olen menettänyt jatkuvien vaatetaisteluiden, nukuttamisrumban ja karkkihyllytappeluiden tähden. 

Palauttaisin kaksi makkarakerrosta vyötäröltäni, sekä tissit, jotka ovat jostain syystä vaihtuneet löysempiin. 

Vaadin takaisin myös oman rauhan wc:ssä sekä entiset reaktioni suhteessa räkätahroihin. Muistaakseni en ennen sivuuttanut toisen ihmisen räkää hihassani olan kohautuksella. En myöskään käynyt keskustelua tai pitänyt ketään sylissä istuessani pöntöllä.

Lisäksi pyydän antamaan takaisin huolettomuuden ja ottamaan vastaan vaihtokaupassa jatkuvan takakireyden ja vaarat, jotka näen iltakävelyssä ilman heijastinliiviä. 

Palautan edelleen likaiset sukat pehmolelukorista, käytetyt nenäliinat sohvatyynyjen välistä, kivet pyykkikoneesta ja ääntelevät zhuzhu-petsit sängystäni. 

Pyydän myös korvausta siivoojan muodossa sohvapöytään piirretyn omakuvan sekä eteisessä 24h vallitsevan hiekotuksen tähden. 

Valitukseni koskee myös seksielämän kiusallisia keskeytyksiä. Sopimuksessa ei kerrottu, että keskeytynyt tai aloittamaton yhdyntä on tavallisempi kuin aloitettu ja keskeytymätön.

Haluan myös mainita napaan asti ulottuvista takertujista välissämme, kun yritämme puolisoni kanssa halailla vaivihkaa lauantaiaamuna. Voisitteko selittää kuinka asentamanne "nyt vanhemmat halii vain kahden" -sensorit saadaan kytkettyä pois päältä?

Vaadin takaisin myös omaa ja puolisoni paikkaa parisängyssämme. Lisäkorvausta otan kantapäistä jotka löytävät tiensä suuhuni yö yön jälkeen.

Maksimikorvausta vaadin noin 1200 tunnista yöunia viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

Pyytäisin myös takaisin muistiani, johon ei enää mahdu kampaajakäynti tai oma hammaslääkäri, sillä se on ylikuormittunut päiväkodin lelupäivistä, onnenkiven olinpaikasta ja kouluunlähtömuistutuksista. 

Vaadin takaisin oikeuden kaukosäätimeen!

Haluaisin tiedustella, onko olemassa jokin ääretön säilytyspaikka vessapaperitolloista askarrelluille lahjoille, joita ei saa ikinä koskaan missään nimessä heittää pois? 

Ottaisin takaisin myös kaikki keskustelut, lauseet ja ajatukset, jotka keskeytyivät huutoihin "Äiti! Isi!"

Kysyn erittäin huolestuneena, minne kaikki tämän huushollin kahdeksat sakset ovat hävinneet? 

Reklamoin myös katoavista välipaloista; vaikka kyselen, kuten sopimuksessa neuvotaan, haluaako joku muu mitään ja vastaus on kieltävä, niin leivän ja mehun eteen saatuani leivältä häviää poikkeuksetta ainakin makkara ja kurkut. Toisinaan myös mehu on juotu, kun silmäni ovat sanomalehdessä.

Lopuksi haluaisin saada paremman ohjeistuksen vastatakseni seuraaviin minulle jatkuvasti esitettäviin kysymyksiin: Mitä ihmiselle tapahtuu kuoleman jälkeen? Onko vielä pitkä matka? Miksi ei, kun kaikki muutkin saa?

Pikaista vastausta odottaen
Ylikuormittunut Äiti

kommentit

Joo, onpa hauskaa. Lapsettoman on niin kiva lukea tällaista.

>akkustikki Pe, 2013-10-25 12:45

Mietin kirjoitusta lukiessani, että onhan se toisaalta "hauskasti" kirjoitettu vaan tosin yleinen eikä yhtään omaperäinen kuvaus. Mutta mahtaa lapsettomista, varsinkin niistä jotka oikeasti kovasti toivovat lasta, tuntua pahalta tällainen kirjoitus. Voihan sitä mustaa huumoria viljellä juu, eikä kaikkien tarvitse tekstistä tykätä. Mutta silti. Ja hei, eikö voisi jo vähän keksiä jotain uutta, kuin aina tämä "lapsiperheen arki on niiiiin rankkaa että.." vitsiksi väännettynä. Onhan se välillä rankkaa, mutta sitten taas niin antoisaa. Toki hyvä, jos muistaa ja jaksaa hymyillä ja nauraakin välillä kieputuksen keskellä.

>Ymmärrän Ma, 2013-10-28 08:47

Minusta ainakin on. Myönnän tuntevani hieman vahingoniloa siitä, että oma elämäni on niin antoisaa, vapaata ja huoletonta ja että kehoni ja parisuhteeni voivat hyvin. Vanhemmuus vaatii uhrauksia, mutta ne ovat täysin vapaaehtoisia.

>Lapseton Ti, 2013-12-03 17:18

Adoptiojonossa varmaan riittää paljon halukkaita, rakastavia ja vähemmän itsekkäitä vanhempia. .

>ah Pe, 2013-10-25 13:16

Adoptiojonosta lapselliseksi pääsevistä vanhemmista tuntuu myös välillä tuolta. Se on elämää. Se on rakkautta. Ja minkä viestin me tyttärillemme annamme, jos äiti jaksaa aina ja kaiken. Naisten ei tarvitse olla superihmisiä, jotka eivät koskaan väsy, jotka eivät koskaan halua rakkautta, joilla ei ole koskaan nälkä, ja jotka eivät ikinä tarvitse aikaa olla ihan yksinään.

>inhimillisyyttä kiitos Ma, 2013-10-28 09:17

Kiitos illan piristyksestä! Minä niin tiedän tuon tunteen, vaikka päivääkään en vaihtaisi pois :).

>äiti -81 Pe, 2013-10-25 17:22

Kiitti vaan, ahistaa jo valmiiksi. Ja ei, nuo "päivääkään en silti vaihtaisi pois" -laimennukset ei auta yhtään. Kieltäydyn uskomasta, että kaikki tuo on väistämätöntä. Ainakaan vessarauhastani en luovu.

>Rv 16+5 Pe, 2013-10-25 18:16

Ei elämä ole tuollaista, elleivät aikuiset sitä sellaiseksi tee. Jos lapsia ei opeteta ihmisten tavoille, voihan sitä sitten yrittää jaksaa edes "huumorin" avulla. Toinen vaihtoehto on, että kaikki ei yksinkertaisesti ole lapsillekaan mahdollista: sitä vaikka sitten huudetaan oven takana kuin äiti on pissalla sen pari minuuttia, mutta vessakäynnit ovat yksityinen asia, jota voi olla vaikea yhtäkkiä alkaa opettaa jos ensin on eletty ihan toisin.

Lapsi joka alusta asti tottuu kodin tapoihin, ei pidä niitä minään eikä edes pyri tulemaan vessaan mukaan saati piirrä pöytään kun tietää, että niin ei saa tehdä. Sellaisista lapsista myös pidetään ja heihin suhtaudutaan väistämättä myönteisemmin esim. kylässä kuin niihin lapsiin, joilla ei ole mitään rajoja. Pitäisi saada muutettua valitettavan yleinen mutta virheellinen käsitys, että lasten myötä elämästä automaattisesti tulee tuollaista. Jos aikuiset ottaisivat rohkeasti aikuisen roolin, ihan kaikilla olisi kivempaa.

>Tiainen La, 2013-10-26 17:11

Kyllä luovut.

>Iskä La, 2013-10-26 21:48

MIKSI sä olet oikein raskaana, jos tämä kaikki ahdistaa jo valmiiksi?! Kirjoittaja kuvailee normaalia perhearkea!

>Täh Su, 2013-10-27 20:37

Tykkään kahdesta ensimmäisestä kommentista!! Mitä ihmettä tämä kirjoittaja oikein miettii kirjoittaessaan tällaistä!!
Itsekin kahden pienen lapsen äitinä olen väsynyt ja se on ihan normaalia mutta pitääkö siitä tällanen hirveä valitusvirsi tehdä!! Olisi voinut jättää ne lapset tekemättä jos noin kovasti vituttaa!!

>Vihainen! Pe, 2013-10-25 19:00

Sun jos kenen pitäisi ainakin vaatia korvauksia kadotetusta huumorintajusta! Kyllä huomaa että "äiti on vähän väsynyt".

>diipadai Pe, 2013-10-25 21:15

Joo, näin viiden alakouluikäisen ja nuoremman lapsen isänä monet jutut tuntuivat tekstissä tutulta, ja siksi huvittivatkin. Toki arki on aika tiivistä, väsyttävääkin, mutta eiköhän tämä palkitse 20 vuoden päästä. Näköjään nimimerkin "Vihainen" huumorintaju on jossain ties missä, kun ymmärtää tämän valitusvirreksi!

>Maage Pe, 2013-10-25 22:52

Tällaista kutsutaan hyväntahtoiseksi sarkasmiksi. Se on yksi huumorin alalaji, jos Vihainen ei satu tietämään.

>Untuvikko La, 2013-10-26 16:42

hei sinä "vihainen" ihan oikeesti minä halusin kaikki kolme lastani, on vain pakko myöntää että kaikki tuo mikä kirjoituksessa oli mainittu on ollut etukäteen tiedossa...mutta...silti....kun kaikki kolme on yhtä aikaa kipeenä tai muuten kiukkusia on ollut haastavaa nauttia lapsista, joten sori....

>täti 64 La, 2013-10-26 18:58

Ei tietenkään kannata antaa julkisuudessa sitä kuvaa, etteikö vanhemmuus olisi aina pelkästään helppoa ja ihanaa. Minulla on ainakin paljon realistisempi kuva perhe-elämästä, kun olen saanut kuulla rehellisesti niin ne hyvät, kuin huonotkin puolet.

>Niinpäniinpäniin Su, 2013-10-27 14:54

Kukkuu kukkuu, huumori nukkuu..........

>huoh Su, 2013-10-27 21:39

Minusta tämä on juuri naulankantaan osuva, aivan ihana ja hauska kirjoitus! On niin kovin helppoa luulla, että kaikki menee juuri meillä ihan toisin, ennenkuin pikkulapsiperheen arki iskee päälle. Ja mahtavaa, että Ylikuormittunutkin äiti jaksaa haaveilla haliajasta aikuisten kesken...

>Sitä ei usko, ennenkuin kokee Pe, 2013-10-25 19:48

Väsymykseen (joka äideillä usein tulee, kun lasten tarpeet menee edelle) auttaa juuri huumori ja että tunteita ja ajatuksia voi ilmaista puhumalla tai vaikkapa kirjoittamalla :)

>Anne Pe, 2013-10-25 21:05

Huippua,illan piristys tälläselle kuuden lapsen äidille jolla on myöskin HUUMORINTAJUA,joka tuntuu eräiltä puuttuvan.....! Toivon todella että nuo aikaisemmat negatiiviset kommentit on vitsejä!! Mutta toisaalta meitähän on moneen junaan...!
Tuo kirjotus on kuin päästäni,asioita joita kaipaa aika ajoin,vessassa käynti yksin on jopa luksusta jota ei edes lapseton osaa ymmärtää! Mutta ei,en valita...tällästä elämä on nyt ja nautin siitä suunnattomasti ja uskon että niin tekee blogin kirjoittajakin <3!
Näitä lisää niin saadaa tiukkapipoille lisää arvosteltavaa ja "oisit jättäny lapses tekemättä"-kommentteja joille voi vedet silmissä sitten nauraa ja toivottaa hemmetin hyvää elämän jatkoa...!

>Suurperheen äiti joka haluaa myös reklamoida ;) Pe, 2013-10-25 21:05

Ihanaa huumoria! Ihanaa, että joku jakaa samat tunteet ja ajatukset. Tämä ei varmastikaan ole valitusta, itsekkyyttä eikä rakkaudettomuutta vaan jakamista ja vertaistukea, mistä rivien lomasta minusta näkyy nimenomaan rakkaus lapsia kohtaan. Lapset muuttavat elämää niin täysivaltaisesti. Itse olen kahden ihanan lapsen äiti, ja nautin elämästäni juurikin näine kaikkine kommelluksineen. Ymmärrän, että lapsettomien on vaikea ymmärtää. Ja ymmärrän, että hartaasti lasta toivovista tämä voi tuntua siltä kuin veistä käännettäisiin haavassa. Kaipauksen haavassa, että kumpa meilläkin olisi noin. Jaan myös sen tunteen, silloin kun hartaasti toivoin omia lapsia. Toivotan voimia ja jaksamista kaikille!

>näillä mennään Pe, 2013-10-25 22:51

Onnea vaan suurperheen äidille, kun on sen suurperheen saanut ja on varaa vielä valittaakin. Aina ei mee elämän nallekarkit ihan tasan.

>lapseton Pe, 2013-10-25 23:02

Hauskaahan tällä tarkoitettiin, eikö vaan?

Silti olen kai se huumorintajuton, joka ei ymmärrä, että miksi ihmeessä ne lapset sitten hankit?

>lapseton Pe, 2013-10-25 23:07

Täälläkin lapseton, joka kyllä ymmärtää myös huumoria.. Oli lapsia tai ei, ne tosiasiat ei katoa, etteikö lapsiperheessä olis välillä raskasta.
Tämän kirjoituksen pohjalta sai sen kuvan, että lapsiperhearki on huvittavaa kaikessa haastavuudessaan! Kateus on paha tauti.

>joopa Su, 2013-10-27 21:44

Anna lapses pois, jos et kerta niitä jaksa. On paljon perheitä/ihmisiä jotka toivomalla toivovat lasta, eivätkä niitä saa. Tiedostavat hyvin nämä äitiyden varjopuolet, mutta tuskin koskaan lähtevät sitten esittämään mitään näin epäkiitollista siitä taivaanlahjasta joka on kuulemma kaikkien oikeus.

>Lapseton Pe, 2013-10-25 23:21

Vinkki lasten vanhemmille: lukko makuuhuoneen oveen. Teidän EI tarvitse olla jälkikasvunne saatavilla 24/7, ja se kannattaa opettaa lapsille aikaisessa vaiheessa, kuten myös se, että omassa sängyssä nukutaan - vanhempien sänky on vanhempien sänky.
En tiedä, missä vaiheessa tuli muotiin ottaa lapset yhteiseen sänkyyn nukkumaan - ainakin vielä 80-luvulla me nukuimme ihan omissa pedeissämme. En muista edes kaivanneeni vanhempien makuuhuoneeseen ja näiden väliin... Oma sänky oli se oma ja paras sänky heppalakanoineen.

>Vapaaehtoisesti lapseton La, 2013-10-26 00:02

Kyllä huvitti, vaikka ihan rehellisen aidosti jonkin sanojen mukaan hihhulina, itse sanoisin uskovana, tuo kuoleman jälkeen ei omalla kohdallani ole kysymys. Ja kaikille teille, jotka ajattelette, että antaisit pois, en mistään hinnasta. Ja kyllä meillä tyttö tuli väkisinkin viereen, kun alkuun äiti oli fyysisesti niin sairas monta kuukautta, että sänkyjen välillä nosteleminen ei olisi luonnistanut. Ja teille kaikille lapsettomille, olin itsekin sitä pitkään tavallaan omasta valinnasta ja tavallaan ei, kun sitä oikeaa ei osunut kohdalle. Kaikkine vaikeuksineenkin toisten lapset olivat kipeä asia, mutta tämä oli mielestäni huumoria kylläkin tosiasioista. Ja kyllä mä lapsettomanakin pidin luonnollisena, että äideillä on, mitä kaipaavat ennen lapsia. Samalla ajattelin, että me lapsettomat kaipaamme niitä lapsia varjopuolista huolimatta. En ymmärtänyt, enkä edelleenkään ymmärrä sitä, että äidit pitävät lapsettoman elämää helpompana (silloin kun se on oikeasti sellaista puhetta, eikä tällaista huumoria) tai lapsettomat äidin osaa. Kummallakin on omat etunsa ja omat haittansa, omat ilonsa ja omat kipunsa.

>Mirkutin La, 2013-10-26 06:15

Hauska kirjoitus:) Enkä usko että kirjoitus oli tarkoitettu loukkaamaan lapsettomia ihmisiä enkä minä ainakaan äitinä kokenut tätä "valitusvirtenä". On jotenkin epäreilua että jos joku äiti ääneen erehtyy sanomaan olevansa väsynyt ja ihmeissään niin heti lapsettomat hyökkää sanoen "anna lapsesi pois, sun ei ois pitänyt saada lapsia jne. Äidit ovat myös ihmisiä, samoine tunneskaaloineen kuin te lapsettomatkin.
Mielestäni kirjoitus oli hyvin realistinen kuvaus lapsiperheen arjesta, kaiken ei tarvitse olla aina ihanaa ja täydellistä lapsiperheessäkään. Ja mielestäni sen saa sanoa ääneen vaikka onkin etuoikeutetussa asemassa kun on lapsia saanut.
Se että kaipaa omaa aikaa ja puolison seuraa lapsiarjen keskellä, on positiivista koska niin monet parisuhteet kaatuu juuri siihen että unohdetaan olevamme myös naisia, miehiä, puolisoita ei pelkästään äitejä ja isejä.
Uskon että jutun kirjoittaja on onnellinen äiti, ja varmasti rakastaa lapsiaan, mutta on ehkä väsynyt, emmekös me kaikki joskus ole?

>Kerttu La, 2013-10-26 09:09

Sitten ihmetellään miksi parisuhde kaatuu jos annetaan tenavan keskeyttää aikuisten puuhatkin.
Minä en nukkunut enää vauva-ajan jälkeen vanhempien huoneessa eikä sitä olisi hyväksyttykään.

Vaikka lapsia syntyy, olette silti vielä myös mies ja nainen, eikä pelkästään isä ja äiti. Parisuhdetta pitää myös vaalia ja vahvistaa.

Toinen mikä ärsytti oli että lapsi sylissä pytyllä? Ei herraisä.
Lapsille opetetaan että wc on yksityinen paikka minne ei ole tuloa ilman lupaa! Eri asia jos käydään pyyhkimässä lapsen pylly jne... mutta vanhempien pitää pystyä käydä yksinkin!

Lapsia ei tarvitse hemmotella pilalle. Rajat on rakkautta.

>Älytöntä! La, 2013-10-26 09:36

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä