Erätulilla-kalareseptit: Kotimaista kalaa eri tavoin
Ruissipsien päällä tarjottava muikkutahna on mitä mainiointa lähiruokaa ja alkunaposteltavaa juhlavaankin tilaisuuteen.
Makoisa muikkualkupala
savumuikkua
1 prk ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria
vähän juoksevaa hunajaa
ohuita ruissipsejä
Perkaa savumuikut huolella, poista kaikki mahdolliset ruodot. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kala ja kaikki muut aineet kulhossa ja annostele lusikalla ruissipsien päälle. Koristele vielä ruohosipulisilpulla.
Äärettömän yksinkertainen ja juuri siksi niin loistava resepti! Helkaneidin muikkupata on suomalaista ruoka-aatelia.
Helkaneidin muikkupata (noin neljälle)
noin 1 kg puhkottuja muikkuja
1 pkt pekonia
2 sipulia
1 nippu ruohosipulia
jauhettua mustapippuria
suolaa
noin 3 - 4 dl kuivaa valkoviiniä
Paista pekonit rapeaksi ja kuullota sipulit. Laita padan pohjalle ohut kerros pekonia ja sipulia ja lado niiden päälle kerros muikkuja. Ripauta kalojen päälle vähän suolaa (pekonissa on suolaa
joten varo suolaamasta kaloja liikaa). Seuraavaan kerrokseen taas pekonia, sipulia ja ruohosipulia sekä pippuria. Ja taas muikkuja. Lopuksi lorauta koko paistoksen päälle valkoviini. Laita pata 130 asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi, jolloin kalojen ruodotkin pehmenevät.
Lisukkeeksi puikulaperunaa ja lasi (tai pari) kuivaa valkoviiniä.
Mikä on puhkottu muikku? Tuoreet muikut puhkotaan ottamalla muikku käteen vatsapuoli ylöspäin kalan pään osoittaessa muikun puhkojaa kohti. Toisen käden etusormen ja peukalon väliin puristetaan muikun kiduskaaren takana olevat evät ja repäistään ne irti. Tarkoituksena on saada kalasta irti edellä mainittujen evien lisäksi kalan kidukset sekä sisäelimet. Kalan vatsaa ei saa puristaa, koska muikun suoli saattaa katketa kalan kiduksia ja eviä irrotettaessa. Muikkuja puhkottaessa sen vatsaa ei varsinaisesti avata, näin kala ei valmistettaessa kuivu. Seuraava vaihe on muikkujen nopea huuhtelu juoksevan veden alla lävikössä. Lähde: Fishfood.fi
Kalassa! - Mika Soramäen kalareseptejä Erätulilla-ohjelmasta
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 219
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 15
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.