Kakku kahvikupissa: Suklaa-maapähkinävoikakku

Kakku kahvikupissa: Suklaa-maapähkinävoikakku. Kuva: Siiri HuttunenMikroaaltouunikakku on nopea ja herkullinen jälkiruoka. Uunissa valmistettua kakkua mikroaaltouunikakku ei voita, mutta yllättävään makeanhimoon se sopii vallan mainiosti. Kokeilin suklaa-maapähkinävoikakkua ja sehän toimi!

Suklaa-maapähkinävoikakun salaisuus on klassinen makumaailma: suklaan ja maapähkinän liitto on suussa sulavan herkullinen. Reseptin pohjana on perinteinen suklaakakku, joten kakkua voi varioida omien makumieltymysten mukaan. Maapähkinän voi jättää pois ja sekaan voi lisätä vaikka suklaahippuja ja minttua. Miksei myös marjoja. 

Suklaa-maapähkinävoikakku kahvikupissa

2 rkl voita
2 rkl maapähkinävoita
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 rkl sokeria
2 rkl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 ml suolaa
1/2 ml leivinjauhetta
3 rkl suklaahippuja

Sulata voi pienessä kulhossa. Lisää maapähkinävoi ja sekoita hyvin. Sekoita vanilja, muna ja sokeri keskenään kahvikupissa/mukissa. Yhdistä jauhot, kaakao, suola ja leivinjauhe ja lisää mukiin. Kaada joukkoon voi-maapähkinävoiseos ja sekoita hyvin. Voit myös sekoittaa mukaan suklaahiput. Laita mikroaaltouuniin noin 1−2 minuutiksi riippuen mikron tehosta.

Kakku kahvikupissa: Suklaa-maapähkinävoikakku. Kuva: Siiri HuttunenMikroaaltouunikakut eli mukikakut ovat nopeita tehdä, mutta niissä on myös helppo epäonnistua. Kypsennysaikaan vaikuttaa mikroaaltouunien yksilölliset tehot. Mikrolla valmistaessa on hyvä muistaa, että se kypsentää sisältä ulospäin. Uunissa kakku kypsyy ensin reunoista, jolloin sisusta jää pehmeämmäksi. Mikroaaltouunissa kakulle ei saa myöskään rapeaa pintaa. Kakun koostumus on silti kakkumaisen kuohkea.

Suklaa-maapähkinävoikakku on täyteläinen ja tuhti, joten yhdestä mukista riittää hyvin jopa kahdelle. Mikroaaltouunikypsennys kannattaa aloittaa varovaisesti, ettei kakusta tule liian kuiva. Höyryävän kuuman suklaakakun kruunaa kylmä vaniljajäätelö.

Alkuperäinen resepti: Chocolate Peanut Butter Mug Cake

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä