Kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä. Kuva: Yle Aamu-tv

Kukkoa viinissä

1 kokonainen broileri
1 pkt  pekonia
2-3 rkl voita
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
200 g herkkusieniä
2 porkkanaa
6 oksaa tuoretta timjamia
4 dl punaviiniä
6 dl kanalientä
2 dl  demi-glacea
1 dl hienonnettua tuoretta persilja
suolaa, mustapippuria

Irrota kokonaisesta broilerista rintafileet, koivet ja siivet. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla. Hienonna pekoni. Paista pekonia hetki pannulla ja lisää broilerit. Paista broilereihin kauttaaltaan kauniinruskea pinta.

Lisää viini ja anna sen haihtua puoleen. Lisää liemi ja demi-glace ja keitä, kunnes broileri on mureaa. Kuori ja hienonna porkkanat. Hienonna myös herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Paista kasviksia ja sieniä voissa, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Lisää kasvikset liemeen ja keitä, kunnes kastike sakenee hieman.

Lisää hienonnettu persilja ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti tuoreen leivän kera.

Ohje: Olli Takanen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä