Resepti: Porkkanakakku

Voita & Sokeria: Porkkanakakku. Kuva: Yle

Santeri leipoo vaikka pääsiäispöytään sopivan porkkanakakun mutta mitä ihmettä, ilman voita ja sokeria. Mehevä kakku maustetaan muskotilla, kardemummalla ja kanelilla.

Porkkanakakku (kahdeksalle)

3 luomumunaa
1 banaani
15 pehmeää taatelia, poista siemenet
6 rkl auringonkukkaöljyä
2 ½ dl täysjyväspelttijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
½ tl muskottia
½ tl kardemummaa
3 keskikokoista porkkanaa, raastettuna
1 dl kookoshiutaleita
1 dl saksanpähkinöitä, hienonnettuna
1 dl rusinoita

Kuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl hunajaa
½ limen mehu

1 dl hasselpähkinöitä

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vispaa munien rakenne rikki kulhossa. Aja sauvasekoittimella tai tehosekoittimella hienoksi banaani, taatelit sekä auringonkukkaöljy. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon siivilän läpi jauhot, leivinjauhe, kaneli, muskotti ja kardemumma. Lisää perään munat ja sekoita massa sekaisin. Lisää vielä joukkoon raastetut porkkanat, kookoshiutaleet, hienonnetut saksanpähkinät ja rusinat ja sekoita ne joukkoon huolella.

Kaada massa voideltuun, 20-senttiseen irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 40 minuuttia. Voit testata kypsyyden pistämällä keskelle kakkua hammastikulla ja jos mitään ei tartu tikkuun, niin kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita keskenään tuorejuusto, limen mehu sekä hunaja. Lisää kuorrute kakun päälle vasta, kun kakku on kunnolla jäähtynyt. Viimeistele hienonnetuilla hasselpähkinöillä. Nauti suurella intohimolla!

Ohje: Santeri Hämäläinen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa rennolla otteella lauantaiaamuisin. 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä