Sinisimpukat merimiehen tapaan

Sinisimpukat merimiehen tapaan. Kuva: Yle

Simpukat merimiehen tapaan

1kg tuoreita sinisimpukoita
2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öljyä
2 dl kalalientä
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 oksaa tuoretta timjamia
1 pnt tuoretta persiljaa
1 pieni pala punaista chiliä
mustapippuria
suolaa

Poista simpukoista "parrat" ja pese huolella kylmän veden alla. Poista hajonneet simpukat joukosta. Hienonna sipulit ja chili ja kuullota hetki kattilassa. Lisää kalaliemi, viini ja timjamin oksat. Lisää pippuri ja suola. Kiehauta ja laita sekaan simpukat. Peitä kattila kannella. Keitä simpukoita muutama minuutti välillä kattilaa ravistellen. Nosta avautuneet simpukat syvälle lautaselle. Lisää keitinliemeen hakattu persilja keitä vielä hetkisen. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Kaada kiehuva liemi simpukoiden päälle. Nauti lohkoperunoiden ja aiolin kanssa.

Yrttilohkoperunat

4 Rosamunda-perunaa
2 rkl rypsiöljyä
tuoreita yrttejä maun mukaan
(esim. timjamia, rosmariinia)
suolaa

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele ja kuivaa. Laita perunat uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy ja yrtit. Mausta suolalla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat saavat kauniin ruskean värin. Tarjoile simpukoiden ja aiolin kanssa.

Aioli

2 keltuaista
2 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunan mehua
suolaa

Laita keltuaiset, sitruunan mehu ja murskatut valkosipulit kulhoon ja sekoita kevyesti. Kaada öljyt ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.

Ohje: Juha Turtiainen

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä