Löytäjä saa pitää

Ma, 2009-06-15 21:26

Prenzlauerbergissä vastaan kävelee suurella todennäköisyydellä nuoria aikuisia. Kadulla törmää harvemmin vanhuksiin, ja erittäin harvoin huonekaluihin! ... Mutta näköjään sekin on mahdollista!

Löysin eilen kadulta sohvan! Se nökötti siististi jalkakäytävän sivussa ja siihen oli kiinnitetty lappu, joka kehotti ottamaan mukaansa. Sohva oli kai jäänyt joltakin ylimääräiseksi ja vanha omistaja halusi antaa siistille sohvalle vielä uuden kodin. Jollekin se on kelvannut, sillä tänään sohvaa ei enää näkynyt.

 

Berliinissä on kymmenittäin (ehkä jopa sadoittain) esimerkiksi kahviloita ja baareja, jotka on sisustettu vanhoilla huonekaluilla. Käytettyä tavaraa on paljon tarjolla ja näköjään huonekaluja ei kummemmin tarvitse edes etsiä, kun ne kävelevät jopa vastaan! Berliinissä on aivan uskomattomia käytetyn tavaran aarreaittoja ja markkinoita! Mutta missä? Tämän aiheen pariin palaan pian videon kera...


 

Noora Shingler

Kommentit

Tällainen ylimääräinen tavara kadulle ja ohikulkijat viekööön mukanaa on hyvin tavallista muuallakin saksassa. Usealla ystävälläni Frankfurt an der Oderissa oli asunto kalustettu kokonaan näillä tavaroilla, opiskelijoita kun olivat. Loistava systeemi kierrättää vanhaa! Muistan harmitelleeni Suomessa sohvani kohtaloa, kun se Ikean laatutavarana ei lopulta kelvannut kierrätyskeskuskeen, mutta kyllä siinä hyvin olisi vielä istunut ja ok-siistikin se oli.

Luulin, että kierrätyskeskukseen pitäisi kelvata kaiken, että esim. käyttökelvottomat tavarat puretaan osiin ja kierrätetään. Hm, ei taida ollakaan niin.