Yksi paratiisi omenapiirakalla, kiitos!

Ke, 2009-06-17 21:06

Aurinkoinen puisto, viltti ja apfelstrudel tekevät kesäpäivän. Volkspark Friedrichsheinissa voi nauttia leppoisasta sunnuntaiolosta keskellä viikkoa. Hyvällä tuurilla voi myös nähdä haikaran tai joutua keskelle muotikuvauksia!

Berliiinin vanhin puisto, Volkspark Friedrichshein, on kuin paikallinen Central Park. Puisto on ihana! Siellä täällä on piknik-porukoita, alasti kirmaavia pikkulapsia, mummoja syöttämässä lintuja, rakastavaisia, perheitä, koiria...

 

Get the Flash Player to see this player.

 

Toivottavasti Helsingin puisto-osasto katsoo kolmannen videoklipin! Ja videoon numero kaksi liittyen: mikä lintu videoklipissä onkaan? Tiedätkö sinä? Jos osaat kertoa tälle urbaanille henkilölle, mikä lintu videossa kökkii (linnusta on kuva myös kuvagalleriassani) laitapa palautetta tulemaan tämän lomakkeen kautta! Bongasin kyseisen mysteerilinnun lisäksi myös haikaran! En ehtinyt tosin tallentaa kamerallani, olin liian äimistynyt.

 

Suurin osa ihmisistä on puistossa rentoutumassa, eivät ihan kaikki kuitenkaan! Jotkut näppäilevät nurmikolla läppäreitäänkin ja bongasinpa myös kuvausryhmän, joka otti puistossa muotikuvia. Volksparkissa voi myös lounastaa tai nauttia makeita herkkuja. Itse testasin puiston keskellä sijaitsevan ravintola Schönbrunnin version klassisesta saksalaisesta omenaherkusta: sain kerrassaan mainiota apfelstrudelia! Se oli juuri oikeaoppisen suuri, lehtevä ja mehukas, rusinainen ja upotettu vaniljakastikkeeseen. Tajusin vaan hiukan liian myöhään, että minun olisi tietenkin pitänyt kuvata iso ja ihana strudel teillekin! Täältä voit kuitenkin katsastaa, mitä tarkalleen ottaen tarkoitan oikeaoppisella...

 

Hiukan vielä Volkspark Friedrichsheinin historiaakin: puiston leppoisan tunnelman lisäksi puitteet ovat todella uskomattomat. Jylhä, 52 hehtaarin kokoinen puisto on perustettu vuonna 1848, ja juuri sen ikä ja historia tekevät siitä harvinaisen moniulotteisen. Koripallokenttien, skeittiramppien, ulkoilmateatterin ja ravintoloiden rinnalla on koukeroisia ja salaperäisen oloisia mukulakivipolkuja, 1843 vallankumouksessa kaatuneitten hautausmaa sekä muita historiallisia monumentteja. Kaikki tämä historian havina ja puiston salaperäiset sopet tekevät siitä paljon mystisemmän ja jännittävämmän, kuin esimerkiksi alussa mainitsemaniesimerkiksi vertailukohtansa, New Yorkin Central Park.

 

Kuinka nautinkaan tämän ihanan puiston aurinkoisesta sylistä! Ja se apfelstrudel, se testataan vielä toistamiseen!

 

Hyvää juhannusta kaikille!

 


 

Noora

Lisää kommentti

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

7 plus 9 =
Suorita mainittu laskutoimitus ja syötä vastaus kenttään. Esimerkiksi 1+3 = 4
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Kommentit

Lintuhan on fasaanin, silkkiuikun ja sorsan risteytys : )

En ole mikään lintubongari, mutta sanoisin että kuvassa on vähän räytynyt (kenties hulivilielämää Berliinissä viettänyt) mandariinisorsa. Älä ota esimerkkiä.

Mandariinisorsa it is!

Pilkunviilaaja ilmoittautuu: kaupunginosan nimi on Friedrichshain.

Videoklipissäsi palloileva sorsalintu on ilmeisesti mandariinisorsauros.
Tarkempaa tietoa http://en.wikipedia.org/wiki/Mandarin_duck

Mukava paikka juoksijalle poiketa Karl-Marx Alleelta.

[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Mandarin_duck]Mandarin Duck[/url]