Mustikka-valkosuklaakakkua kesäjuhliin
To, 2009-07-16 16:44
Hittiresepti valmistujaiskakuksi on violetin sininen ja näyttävän juhlallinen mustikkakakku, jossa maistuu myös valkosuklaa. Täytteessä voi käyttää pakastemustikoita ja kesällä tietysti tuoreita mustikoita.
Kati Jaakonen tarjosi Olotilalle huippusuositun Hellapoliisi -bloginsa kakkureseptin testattavaksi. Resepti on monikäyttöinen, sillä juhlavaa kakku voi tarjota monenlaisissa juhlissa.
Kakun syntyhistoriaa
- Mustikka-valkosuklaakakun syntyi siten, että eräs aktiivinen lukijani otti yhteyttä ja sanoi syöneensä jossain konditoriassa kakkua, jossa oli mustikkainen mousse ja päällä sulaa valkosuklaata.
Hän kysyi voisinko kehitellä tästä ohjeen, koska konditoria ei sitä suostunut paljastamaan.
- Innostuin kakusta saman tien ja seuraavana päivänä saatoin jo esitellä tekeleeni. Tämä kakku oli kuulemma paljon parempaa kuin alkuperäinen kakku. Suosikkejani kakkujen väleissä on erimakuiset mousset, kertoo Kati Jaakonen.
Mustikka-valkosuklaakakun ohjeeseen
Kesäjuhlakakun blogisti kertoo
Hellapoliisin sivuille
Muut Olotilan juhlakakut
heinäkuussa 2009 YLE Olotila/Rita Trötschkes