Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
18.10.2007
 

Muistatko kun liikenteeseen ilmestyi mopot

Moni viisikymppinen mies muistaa kaiholla vanhoja kunnon mopoaikoja. Naiset taas saattavat muistella ihania hetkiä mopon tarakalla kesäisillä ajoretkillä kylän komeimman hurmurin kyyditettävänä.

 

Aikuisena kirjailijaksi

Säännöllisestä työstä vapaaksi kirjailijaksi. Tulot muuttuvat epävarmemmiksi, mutta tilalla saa muuta. Kolme kirjailijaa kertoo, miltä tuntui ryhtyä kokopäiväiseksi kirjailijaksi kypsällä iällä.

 

Harrastajakirjoittaja Jorma Viiki

Ennen täyttyivät pöytälaatikot, nyt täyttyvät kirjoittajakurssit ja opistot. Kukaan ei tiedä, kuinka monta harrastajakirjoittajaa Suomessa on. Lempääläinen Jorma Viiki on yksi heistä.

 

Studiokeskustelu harrastajakirjoittamisesta

Studiovieraamme Markku Hattula, koulutussuunnittelija ja kirjailija, on ohjannut pitkään harrastajakirjoittajia, nimenomaan elämäkertakirjoittajia.

 

Mitä kuuluu Kristian?

Bengt Huhdan (s.1949) muistavat pop-musiikin ystävät paremmin taiteilijanimellä ”Kristian”. Aikaa on vierähtänyt suosion huippuvuosista 1968 -1975, mutta edelleen on musiikki lähellä entisen popparin, nykyisen rehtorin sydäntä.

 

Suomalaisten jalat surkeassa kunnossa

Suuri osa suomalaisista potee jalkavaivoja ja kävely on hankalaa. Rankimpien arvioiden mukaan jopa seitsemälläkymmenellä prosentilla suomalaisista on jalkavaiva, monilla useitakin samanaikaisesti.