Kesätuulet kutsuu seikkailuun...

Juttuarkisto

Kesätuulet kutsuu seikkailuun...

Julkaistu lauantaina 26.05.2012

YLE Kuvapalvelu

Matkakohteina mm. Australian villi luonto, Peltsin Lappi ja Hubottien asustama tulevaisuus.

Televisio ei ole kesällä natisevaa laituria tai polttavaa asfalttia tärkeämpi asia, mutta sopivasti annosteltuna se voi viihdyttää, koskettaa ja rentouttaa tuttuun tapaan.

Kakkosen suvea rytmittää peräti kolme isoa urheilutapahtumaa, Jalkapallon EM-turnaus (8.6. – 1.7.), Yleisurheilun EM –kisat Helsingissä (27.6. – 1.7.) ja Lontoon olympialaiset (27.7. – 12.8.). Kakkonen on tv:ssä jokaisen kilpailun pääkanava.

Läpi kesän jatkuva tieteissarja Doctor Who on jo täydessä vauhdissa, kuten myös 2000-luvun kärkisarjoihin lukeutuva Harvoin tarjolla, jonka kuusiosainen jatko-osa huipentaa kesän draamatarjonnan 15. elokuuta alkaen. Vuosi sitten kuvattu Maailma on valmis kertoo, miten ja missä lyytinmäkeläisten elämä jatkuu puutaloidyllin romahtamisen jälkeen.

Elokuun puolivälissä alkaa toinen scifi-sarja, ruotsalainen Hubotit - melkein ihmisiä (Äkta människor, kuvassa alla). Sen tulevaisuuskuvassa ihmisen ominaisuuksia on kehitetty pidemmälle ja luotu lähes ihmisenkaltainen robotti. Yhteiskunta on jakautunut kahtia: osa ihmisistä hyväksyy robotti-ihmiset, kun taas toiset vastustavat niitä, jotkut heistä anarkiaan asti...

YLE Kuvapalvelu

Sinkkutanssit (kuvassa alla naisten haun Salla, Jaana ja Eva) on rempseä, 12-osainen perjantaisarja, jossa kolme naista ja kolme miestä etsii itselleen tanssittajaa, kenties kumppaniakin.

Sarjan kuvauksiin on mahdollista päästä mukaan ensi kuun loppuun asti, sillä Sinkkutanssit on paraikaa tanssilavakiertueella. Keikkapaikoilla sarjan amor Sutu Markkanen ja Janne Talasma opettavat tanssiaskelia myös yleisölle.

Uudistunut Summeri herättää 4.6. alkaen arkisin klo 11. Ohjelmalla on kuusi uutta juontajaa, jotka esittelevät ajankohtaisia ilmiöitä ja ihmisiä ja seikkailevat sekä Suomessa että vieraillakin mailla.

Ulkomaisina sarjoina nähdään Tanssiakatemian odotettu toinen tuotantokausi ja uusittava Nuori dracula. HUOM! Summeri julkaistaan Areenassa sekä kokonaisena että klippeinä, mikä mahdollistaa vain tiettyjen, itseä eniten kiinnostavien juttujen katsomisen suoraan.

YLE Kuvapalvelu

Kesän kolmas kova S on Sissipuutarhurit. Torstaina 14.6. alkavan sarjan idea on vallata yhteiset pihamaat niiden käyttäjien haltuun. Puistojen ja pihojen häpeäpilkut saavat kyytiä joukolta, jota johtaa näyttelijä ja stand up-koomikko Minna Kivelä.

Musiikkia on luvassa runsaahkosti, sillä näytämme Yle Livessä festaritaltiointeja tuoreeltaan mm. Provinssi- ja Ruisrockista ja uusimme kokonaisuudessaan aiemmin Teemalla nähdyn Rock-Suomen. Ajankohtainen kakkonen ei lepää kesälläkään.

Tasokasta ruotsalaistuotantoa edustavat Hubottien ohella Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa –sarjan uudet jaksot ja perjantaisin 8.6. alkaen Erätulilla-paikalla nähtävä Luontomatkalla Australiassa. Loppukesällä paikalla saa vuoron Peltsin Lappi.

YLE Kuvapalvelu

Uusien Louis Theroux –juttujen jälkeen keskiviikkoisin klo 22.15 esitetään kuusi Mistä tulen –dokumenttia, joiden keskushenkilöinä on synnyinmaahansa pitkän poissaolon jälkeen matkan tekeviä nuoria. Useimmat heistä ovat paenneet lapsina yksin tai perheineen jotain konfliktia kuten Ruandan kansanmurhaa tai Kongon sisällissotaa.

Muusta tarjonnasta mainittakoon vielä realitysarja Poikaystäväparantola (kuvassa yllä, neljä osaa 6.7. alkaen perjantaisin), jossa naismentorit pyrkivät muokkaamaan kelvottomista poikaystävistä unelmasulhasia, HBO:n turboahdettu sketsivyörytys Funny Or Die Presents ja tietysti elokuvat, joukossa mm. Clint Eastwood-länkkäreitä, Vaaleanpunainen pantteri –farsseja sekä kulttiklassikko This Is England. Jälkimmäistä seuraa maanantain myöhäisilloissa kaksi jatko-osaa – yhteensä seitsemän jaksoa modernia, vavahduttavaa brittidraamaa.

ps. muistatko googlaamatta, mistä vanhasta ohjelmasta artikkelin otsikko on lainattu? Niin tai näin, mainiota kesää! Tarkempia ohjelmaesittelyjä tulee sivuille ennen pitkää.

Huom. Aluksi jutussa esitelty sarja Borgiat - maan ja taivaan valtiaat alkaa vasta 2.9. eli syyskaudella ja selvyyden vuoksi maininta poistettiin, kesäartikkelista kun on kyse.

Miika Jalonen
TV2:n verkkotoimittaja

Kommentit

sunnuntaina 27.05.2012

Kakkonen pettää tänä kesänä meidät uskolliset katsojat, kun se ei näytä saksalaisdekkareita, iskelmäfinlandiaa, Kesäillan valssia eikä Kultaista harmonikkaa. Ja minä en ole mikään vanhus, vaan 23- vuotias.

maanantaina 28.05.2012

Entäs lastenohjelmat? Eikös noi Summeri -jutut ole enemmänkin kouluikäisille. Mitä näkyy Pikku Kakkosessa pienemmille?

maanantaina 28.05.2012

Pikku kakkonen näkyy normaaliin tapaan koko kesän ajan sekä aamulla että illalla.

Saksalaidekkareita ei ole hylätty ohjelmistosta, vaan niitä näyttävät kesällä TV1 ja Teema.

Sinkkutanssit esitetään Kesäillan valssin ohjelmapaikalla ja siinä on mukana sekä tanssia että musiikkia.

Miika / TV2

lauantaina 09.06.2012

Missä espanjalaiset kesäsarjat joita on joka kesä saatu katsoa?

maanantaina 11.06.2012

Meillä ei tänä kesänä ole valitettavasti muita espanjalaissarjoja kuin minisarja Serrallonga, joka esitettiin jo.

Miika / TV2


Muualla Yle.fi:ssä