yle.fi

Tapahtui osassa 1

Eläinlääkäri Hanna Takala-Bergqvist saa klinikalle tiedon miehensä Antin kuolemasta. Hanna pistää klinikan myyntiin ja jo parin viikon päästä hän ajelee koiransa Ropin kanssa kohti kotikuntaansa Haapavirtaa. Hän ryhtyy kunnaneläinlääkäriksi kummisetänsä Paavon sairasloman ajaksi.

Ensimmäinen potilaskäynti osuu nuoruudenrakastetun Markku Sutelan navettaan. Markku hoitaa sukutilaa pankin ja EU:n painostuksen alla, vaimo on osapäiväinen pankkitoimihenkilö ja Hannan koulukaveri eikä ole kiinnostunut tilan pidosta. Sen sijaan lapset Sanna ja Jani auttavat karjatilan töissä.

Hanna asettuu asumaan palvelutalon johtajana toimivan leskiäitinsä hoiviin, jonne piipahtaa myös EU-tarkastajana urakoiva pikkusisko Minna.

Hanna jatkaa töitä vastaanotolla ja Valden tallilla. Valde on Sirkka-äidin rakastettu, reilusti äitiä nuorempi komea mustalaismies, joka asustelee isänsä Taiston kanssa vauraalla hevostilalla. Paula Surakan baarin hygieniatarkastus on seuraavana vuorossa sekä tutustuminen pankinjohtajaan perunkirjoitusasioissa.

Väkeväisten veljekset ja Kana-Jorma tähyävät baarin ikkunan läpi Hannaa tämän ollessa tankilla ja toteavat kelpo tohtoriksi Taiston säestyksellä. Kullervo Väkeväinen on livahtanut palvelutalosta Ropin kanssa päiväkaljalle ja komentaa pojat kotiin ja saman tekee hänelle Sirkka.

Jaana Sutelan tarjoaman muistelotäytteisen saunaillan keskeyttää talon Sanna-tytär. Hän hakee Hannaa avuksi jo kertaalleen hoidetulle poikimahalvauslehmälle, jolla todetaan kohdunkiertymä. Väkeväisten veljesten avustuksella tilanne hoidetaan ja pian navetassa on uusi lehmävasikka.

> Takaisin

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä