yle.fi

Tapahtui osassa 5

Hanna ajelee aamuyöstä kotiin, kuulee Valden kännykän soivan ulkona, löytää sen auton viereltä ja vastaa. Taisto kertoo hätääntyneenä hevosen ähkystä. Hanna lupaa lähteä heti ja hälyttää Valdenkin mukaan Sirkan vierestä. Jaanan raskaustesti on positiivinen. Joonas ahkeroi Sutelassa ja saa vähän palkkaakin. Hanna antaa Varaanille ähkyn laukaisupiikin ja ajaa Valden takaisin Takalaan. Pertti törmää pankilla pullopoikiin ja saa kuulla Janilta totuuden pankeista.

Hanna tunnustaa Sirkalle pitävänsä Valdesta, mutta Sirkan on pidettävä suhde salassa. Hanna lähtee Kana-Jormalle lopettamaan vihaista kukkoa, joka löytyykin kuolleena. Kana-Jorma kutsuu Hannan kahville ja pyytää apua kirjeenvaihtoilmoituksen teossa.

Jaana tunnustaa Pertille olevansa raskaana, mutta Pertti vetäytyy isyydestä. Hanna törmää itkuiseen Jaanaan Pertin ovella. Pertti pyytää tarkistamaan klinikan esikauppasopimuksen summaa. Hanna löytää Jaanan tien poskesta oksentamasta ja saa kuulla tämän raskaudesta.

Paavo saa sairaalasta leikkauskutsun ja bulldogilta pureman käteensä. Hanna Sutelassa hoitamassa karanneita vasikoita, jotka ovat juoneet likaista vettä. Hanna ottaa vesinäytteen ja käyttäytyy Markkua kohtaan torjuvasti. Kullervo keskustelee Sirkan kanssa pojistaan ja saa pullopojat vieraakseen. Jaana tunnustaa syrjähyppynsä Hannalle, mutta ei kerro miehen nimeä. Käynti Valdella saa Varaanin ähkyn laukeamaan, mutta rivihevosen piikki menee suoneen ja hevonen kuolee.

Hanna hoitaa bulldogin loppuun, lohduttaa Paavoa, mutta murtuu kotipihassa. Sirkka vuorostaan lähtee lohduttamaan Valdea saatuaan kuulla hevosen kohtalosta.

Jaana kertoo raskaudestaan Markulle, joka epäröi isyyttään, mutta Jaana saa hänet vakuuttuneeksi.

Sanna lähtee riparileirille Joonaksen saattelemana. Väkeväiset suunnittelevat pankkikeikkaa, Hanna taas tekee keikan Pertin huvilalle klinikka-asioissa. Hanna näkee kuvansa Pertin makuuhuoneessa, viskaa sen grillituleen lohien päälle Joonaksen ihmetellessä tilannetta ja poistuu vihaisena mökiltä.

> Takaisin

 

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä