yle.fi

Tapahtui osassa 6

Paavo tulee sairaalasta ja uhkuu työintoa ja Hannakin on valmis vaihtamaan hommia koska vaan. Kerttu toppuuttelee ja muistuttaa Paavoa pitämättömistä kesälomista.

Jaana tuskailee märkien mattojen kanssa ja raivoaa Markulle talonpidosta ja lopuksi kertoo totuuden lapsen isästä. Sirkka toivoo Minnan jättävän Sutelan EU-tarkastuksen rippijuhlien jälkeen, mutta Minna ei suostu.

Sirkka nostaa pankista matkarahoja, Jaana riitelee Pertin kanssa ja kun huone vapautuu Väkeväiset tunkeutuvat Pertin juttusille pyytämään pankkikorttia. Villisikataulu eikä pontikkakaan lahjo Perttiä myöntämään Väkeväisille luottokorttia.

Minna löytää Sutelasta monta huomautuksen aihetta. Sutelan vasikka tarvii Hannan apua. Ajomatkalla Hanna törmää rengasta vaihtavaan Jaanaan, joka ei huoli apua ja sanoo Markun olevan vapaata riistaa.

Minnan ja Markun EU-tarkastuskiista päättyy Minnan auton ja Markun traktorin kolariin. Petteri hakee Minnan terveyskeskukseen tämän kolarissa saaman kasvonaarmun vuoksi ja saa uskotelluksi, että Minna itse ajoi traktorin eteen.

Markku purkaa EU-tarkastuksesta johtuvaa kiukkuaan Hannallekin. Pertti kutsuu Hannan saunaan ajaessaan tätä vastaan metsätiellä. Sirkka kertoo Hannalle Minnasta ja matkastaan Valden kanssa Ranskaan.

Sanna ei tavoita äitiään, mutta Joonas lähtee avuksi ostamaan tarvikkeita rippijuhlia varten. Joonas auttaa siivoamisessa ja kuuntelee saunassa Markun huolia. Paavo lähtee pelastamaan Helvin lehmää ja unohtaa Kertun. Molempien piti lähteä Sannan rippikirkkoon, jonne Kullervo, Inga, Paula, Seppo, Ahti, Markku, Joonas ja Raili mm. ovat saapuneet.

Rippilapset ja seurakunta laulavat. Jaana vie Janin kirkkoon ja paluumatkalla autolle hän saa keskenmenon. Rippijuhlat jatkuvat Sutelassa ja Pertti yrittää vietellä Hannaa mökillään. Paavo tuupertuu Helvin lehmän viereen.

Joonas lohduttaa Sannaa rippijuhlien jälkeen ja Hanna Jaanaa sairaalassa, jonne myöskin Kerttu on tullut katsomaan Paavoa. Hanna on purkanut klinikan esisopimuksen ja kertoo Markulle ettei kuulu maalle ja ajelee kohti tuntematonta.

> Takaisin

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä