yle.fi

Tapahtui osassa 3

Valde katselee Sirkan makuuhuoneen ikkunasta ulos ja Sirkka varoittaa alakerrassa Hannaa Pertistä. Hanna lähtee Valden tallille saatuaan puhelun hevosenpäästä. Tieto saa Valden raivokkaasti liikkeelle kotia kohti. 

Kullervo on pankkiautomaatilla, kun Joonas haluaisi tavata Härkösen, Ailan vastusteluista huolimatta. 

Markku saa tyrmistyttävää postia, mutta rauhoittelee Sannaa, joka murehtii tilan kohtaloa.

Valde ja Taisto kuulevat Hannalta kuolleen hevosen todellisen iän. Markku ei saa tukea Jaanalta pankkiasioissa ja lähtee selvittämään niitä Härkösen kanssa, joka väittää, että vakuudet eivät riitä. Hanna sen sijaan saa Härköseltä ylenpalttista palvelua.

Markku käy palvelutalossa katsomassa äitiään ja saa tilaisuuden muistella Sirkan kanssa menneitä ja puhua luottorajasta. Takausapua ei löydy Sirkaltakaan.

Hanna tulee Väkeväisille tutkimaan kuolleita villisikoja ja joutuu poikien vangiksi, kun ei suostu kirjoittamaan vakuutuspapereita. Siat ovat kuolleet syötyään pontikanmäskiä. Valde ja Petteri tulevat vapauttamaan Hannan, jolla on kiire pankkiin kuulemaan Antin salaperäisestä tilisopimuksesta, jossa on ollut vilkas rahaliikenne.

Markku ja Hanna ovat toistensa lohduttajina, kun Markku poikkeaa hakemaan vastaanotolta lääkereseptiä.

Valde nuuhkii hajuvesipulloja Surakan valinnassa Paulan ja Ingan arvaillessa lahjan saajaa.
Paula tuo palvelutalolle tavaraa ja paljastaa Sirkalle Valden ostokset. Hajuvesipullo päätyy Hannalle kiitokseksi hevosen ikähuijauksen selvittämisestä.
 
Jaana yrittää lepytellä Markkua touhuamalla navetassa ja saunanlämmityksessä.
Markun ja Jaanan saunominen päättyy epätoivoon. Pertti on saanut selville, että Antti on maksanut Tomi-nimiselle nuorelle miehelle säännöllisesti tuhansia euroja kuussa ja Hanna kertoo asiasta äidilleen, joka päättelee Tomin Antin pojaksi.

Joonas kyselee Pertin naisasioista iltapuuhien lomassa ja Ahti taiteilee illan hämärässä Hannan alastonkuvaa.

> Takaisin

 

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä