yle.fi

Tapahtui osassa 10


Hanna lukee Eelan raportteja Sutelan näytteistä ja Kerttu touhottaa Lassen tulosta. Pertti pyytelee viestissä Hannaa katsomaan kummikissaansa ja Aila kertoo tulevansa maanantaina vähän myöhään töihin. Sanna komentaa Jania siistimään paikkoja, koska äiti on tulossa kotiin. Hanna ja Markku valmistautuvat menemään vanhalle navetalle salmonellavasikoiden luo.

Naiset juovat kahvia palvelutalolla. Päivi tuo Kullervon paikalle pyörätuolilla. Markku valittaa Hannalle rahahuolia ja on myös huolissaan Jaanasta. Lasse ja Kerttu miettivät miten Hannalle saisi puhutuksi järkeä. Markku on lähdössä hakemaan Jaanaa kotiin ja kieltää nuorisoa puhumasta mitään salmonellavasikoista Jaanalle. Lasse lyöttäytyy Hannan kyytiin päivystysreissulle, jonka ensimmäinen käynti on Väkeväisten villisikafarmi.

Jaana kotiutuu ja Joonas suuttuu ja lähtee, kun Sanna kiukuttelee äidin hyssyttelystä. Lasse avaa Väkeväisillä kuolleen naakan ja löytää siitä salmonellan oireita ja saa Hannalta tunnustusta.
Jaana ottaa kotia haltuun ja Sanna kiukuttelee edelleen. Lassen ja Hannan keskustelu Antista jatkuu Paulan baarissa lounaalla. Taiston kahvittelun keskeyttää Sirkan lattialle pudottama kahvilusikka. Valde selittää että heillä ei saa laittaa pöytään sellaista, mikä on pudonnut lattialle.

Lasse ja Hanna palaavat kierrokselta ja Kerttu hoputtaa heitä syömään. Ruokaillessa Hanna saa puhelun Pertiltä, minkä Lassekin rekisteröi erilaiseksi soitoksi. Jaana tsekkaa tietokoneelta tonttikyselyt ja huomaa tilille tulleen ison summan rahaa, josta Markku ei ole tietävinään. Minna valittaa Petterille kylmyyttä Takalassa ja soittaa apua äidiltään. Sanna pyytelee puhelimessa anteeksi Joonakselta, joka on kavereiden kanssa oluella. Minna kiukuttelee Hannalle Takalan talon puutteista, kun Hanna palaa yöllä kierrokselta. Pertti saa Joonakselta puhelun, että on ajanut kevarilla ojaan. Petteri saa kyydin Minnalta ja lähtee pelastamaan Joonasta, jonka käsi on poikki.

Joonas soittaa Markulle tilanteestaan ja Sanna miettii jatkokoulutustaan. Lasse ja Hanna saapuvat Sutelaan, missä Lasse päättelee naakat salmonellan tartuttajiksi ja kyselee rantatontista. Jaana epäilee navetalla olevan joitain ongelmia ja hyvänä uutisena saa tietää Lassen kiinnostuksen tonttiin. Lasse ja Hanna ajelevat Kertulle päin ja baarin luona Pertti ja Joonas tunnistavat heidät. Lasse saa yllättävän työtarjouksen ja tarttuu siihen ja Hanna saa Paavon viran. Sanna saa päättää itse tulevaisuudestaan ja Pertti häviää taas Hannan päivystyspotilaalle.

> Takasin

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä