yle.fi

Tapahtui osassa 7


Petteri odottaa lentoasemalla Paavon hautajaisiin tulevaa Lasse Sjöbergiä. Hanna auttaa Kerttua valitsemaan hautajaishattua ja Jaana johtaa joukkonsa lähtöä huolehtien samalla auton puhtaudesta ja kotiin jäävien ruokailusta. Sirkka ohjeistaa Päiviä palvelutalolla ja jättää Ropin Kullervon huostaan. Petteri ja Lasse tulevat kukkakaupasta ja samaan aikaan kirkon eteisessä Aila ja Pertti löytävät pankin kukkalaitteen kuin myös Valde ja Jorma omansa. Hanna jättää Kertun kirkon portille ja tapaa Helvi-mummon, joka syyllistää itseään Paavon kuolemasta.


Lasse kyselee Hannalta Antista ja kuulee vasta nyt tämän kuolemasta. Albinonin Adagio soi täysillä, kun Petteri kiiruhtaa äitinsä tyrmistykseksi istumaan Minnan viereen kirkonpenkkiin.
Kullervo livistää Ropin kanssa rantasaunalle klapien tekoon. Joonas ja Sanna puhuvat koulusta mulliaitauksessa.
Kerttu lukee liikuttuneena Paavolle värssyä, jonka kuuleminen saa koko saattoväen pidättelemään kyyneleitä.
 

Inga ja Paula puuhaavat muistotilaisuutta kylätalon keittiössä keskustellen Lasse Sjöbergistä, Paavon lahjakkaasta oppilaasta.
Pertti kyselee pitopöydän äärellä Hannan jaksamisesta ja Jaana jatkaa samaa naistenvessassa. Jaana törmää Perttiin vessojen edustalla ja vakuuttaa kaiken olevan hallinnassa.
Markku haluaisi lähteä kyntämään, mutta pyyntö adressien lukijaksi viivyttää.

 
Väkeväisten Väinö kyntää kaukana pellon laidassa eikä kuule Ahdin kutsua syömään. Seppo paistaa munia ja voivottelee isän ensi viikon vierailua; jos kaikkea ei ole kynnetty ei tipu rahaa.
Kullervo tekee edelleen klapeja ja suistuu tukin viereen. Ropi lähtee hakemaan apua palvelutalolta ja saa Päivin mukaansa Railin kehotuksesta. Sirkka saa hautajaisiin tiedon Kullervosta ja ryntää matkaan kunnanlääkäri Puurtisen seuraamana.
Minna pyytää Petteriltä kyytiä kotiin, kun Sirkka joutui lähtemään sairaalaan. Paula antaa synkkänä luvan, mistä Minna saa syyn luulla, että kaikki vihaavat häntä.
 
Kertun kotona hautajaisten jälkeisissä tunnelmissa Lasse, Kerttu ja Hanna muistelevat Paavon selittämättömiä urotekoja.

Ahti ja Seppo saavat tiedon Kullervon halvauksesta ja yrittävät välittää asiaa myös Väinölle, joka kyntää edelleen yhä kauempana.
Taksi tulee noutamaan Lassea ja Hanna ja Kerttu jatkavat filosofointia, kunnes tieto Kullervon halvauksesta pakottaa Hannan hakemaan Ropin palvelutalolta. 

Sutelassa Jaana huomaa navettamonitorista Siron poikimisen alkavan ja
ryntää Janin kanssa navettaan, missä kohta onkin vasikka, Jaanan ensimmäinen.
Samaan aikaan Takalassa Hanna kertoo Minnalle totuuden Antista ja Tomista.
Ahti löytää Väinön iltahämärissä traktorin alle jääneenä.

> Takaisin

 

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä