yle.fi

Tapahtui osassa 11


Markku tulee Jaanan luo tietokoneelle ja varmistelee Jaanan lääkkeiden oton. Hanna herättelee Minnaa kuskiksi hakemaan autoa. Taisto kiukuttelee tallilla ja Sirkka päivittelee asiaa Valden kanssa keittiössä. Valde kiirehtii Taiston perässä saunakamariin selvittämään kiukuttelun syytä. Hanna saa matkalla varmistuksen salmonellan yhteydestä naakkoihin. Ympäristökeskuksen tarkastaja on saapunut kylälle ja Surakan valintaan, kyselee ajo-ohjeita eläinlääkärille. Hanna saa auton vasta illalla eli Minna jatkaa kuskina. Pertti ja Joonas tapaavat siskokset tankilla ja Hanna tekee treffit Pertin kanssa.
Martta ruokkii kissoja ja Kullervo pyytää Sirkkaa nostamaan taas rahaa tililtään. Päivi neuvoo baarin luona Ahtia ja Seppoa perintöveroasioissa ja saa kummallisen puhelun Sirkalta. Hanna selvittää Markulle salmonellaepidemiaa Sutelassa, joten tarkastaja ei tavoita häntä vastaanotolta, vaan saa tylyn kohtelun Kertulta.

Jaana saa kuulla vahingossa tilaa vaivanneesta salmonellasta Minnalta, joka taas ei voinut aavistaa että Jaana ei tiedä. Jorma yllättää tarkastajan kanalasta ja vakuuttaa tälle että kanat ovat terveitä. Tarkastaja jatkaa kierrosta, autosta loppuu polttoaine, mutta tarkastaja saa kyydin Petteriltä polttoainehakuun. Päivi tuo Sirkalle Kullervolta saamansa pastillit ja rasioista löytyy myöhemmin myös sata euroa jokaisesta.
Tarkastaja ei saa rahaa Ailalta eikä bensaa Paulalta, mutta Inga pelastaa ja heittää hänet myös takaisin autolle. Kullervo saa halvauksen ja pojat hälyttävät apua. Minna antaa lammasfarmarille eu-apua ja keksii vaihtaa ammatissaan puolta.

Tarkastaja suututtaa Markun naakkapuheillaan ja riita jatkuu Markun ja Jaanan välienselvittelyllä keittiössä, kun taas Hanna nujertaa tarkastajan Kertun säestyksellä. Markku ottaa haulikon ja pamauttaa pari naakkaa navetan katolle pelotukseksi muille. Ahti ja Seppo selvittävät Pertin kanssa veroasiat, mutta tarkastajan asiat menevät pieleen Ingan kanssa. Minna selvittää Petterille uusia urasuunnitelmiaan ja Markku ja Jaana tekevät sovinnon. Pertin ex-vaimo yllättää Hannan ja Pertin huvilalla.

> Takasin

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä