yle.fi

Tapahtui osassa 9


Aila valitsee Villeltä ja Janilta joulukuusta kauppareissulla ja myös Sirkka pyytää varaamaan kuusen valmiiksi.
Aila kyselee kaupassa pieniä joulukelloja ja Sirkka puhuu Paulan kanssa Paavon viran hakijoista. Petteri ilmoittaa lähtevänsä hakemaan Lassea kentältä.
Martta tekee mökissään jouluvalmisteluja kissojen kanssa ja kaatuu kurottaessaan joulukoristeita. Hanna saa tiedon toisen eläinlääkärin onnettomuudesta ja pyytää ohjaamaan puhelut hänelle, samalla Kerttu kertoo Lassen tulosta.
Jaana ja Aila asettelevat kuusta pankin ikkunalle, kun Hanna tulee perumaan Lappiin lähdön Pertin kanssa ja saa samalla tiedon Lassen olevan hänen kilpahakijansa.
Jani ja Ville tulevat Martan mökille joulukuusikaupoille, löytävät Martan kaatuneena ja hälyttävät ambulanssin.

Hanna käväisee Jorman kanalassa, toteaa kanojen toipuneen ja saa tietää Jorman treffeistä koiranaisen kanssa. Hanna saa pikahälytyksen Martalle. Päivin ilmoitus Martan kaatumisesta keskeyttää Valden ja Sirkan tulevaisuudensuunnitelmat, ja he lähtevät Martan luo, jonka pihasta ambulanssi on lähtemässä ja Hanna hoitamassa orvoiksi jääneitä kissoja.
Lasse ja Petteri tulevat Paulan baariin syömään, mutta ruokailun keskeyttää tieto, että Hanna on kilpahakija Paavon virkaan. Jorma saa kaupasta toisen parin joulukelloista.
Lasse tulee kertomaan Hannalle ja Kertulle kuinka pahoillaan hän on kun joutui tahtomattaan kilpahakijaksi Hannalle.
Sanna ja Jaana ottavat yhteen jouluhöösäämisestä, mitä Sanna sitten purkaa Joonakselle navettatöiden lomassa.

Pertti pyytää Ailaa Lappiin, mutta saa rukkaset.
Minna, Petteri ja Ropi ovat joulukuusta kaatamassa. Pertti pakkaa kiukuissaan Lappivaatteita ja pyytää Joonakselta kyytiä bussille.
Lasse tulee kunnantalolta ja ottaa Villeltä ja Janilta kissanpennun. Pertti jää Joonaksen kyydistä pysäkille, nousee autoon, mutta jääkin keskustan pysäkillä pois, samalla missä Aila ja Jorma treffikavereina löytävät toisensa ja päättävät lähteä Jorman luo. Ville ja Jani kauppaavat kissoja edelleen Paulalle ja Petterille.

Sirkka ja Minna koristelevat joulukuusta ja kinastelevat Minnan työstressistä ja Sirkan kiivailu jatkuu Hannan kanssa. Aila ja Jorma saapuvat kauniisti valaistulle Jorman talolle ja Pertti palaa kotimökilleen ja kertoo Joonakselle ettei halunnut lähteä Lappiin, kun ei päässyt sinne Hannan kanssa.
Hanna saa kuulla että Lasse on valittu, Minna suututtaa lopullisesti äitinsä, joka pyytää päästä Valden luo vaikka heti. Jaana kaatuu kuusta koristellessaan, Markku tulee apuun ja saa kuulla samalla ripuloivista vasikoista.
Sirkka tuo tytöille tuoretta pullaa ja kertoo hänen ja Valden yhteen muuttamisesta, minkä Hanna hyväksyy täysin, mutta Minna tuomitsee.

Päivi antaa ohjeita pojille Kullervon lääkkeistä ja muista nautittavista joulun vietossa ja saa Ahdilta taulun joululahjaksi. Kerttu pahoittelee Hannalle Lassen valintaa kun Hanna saa hälytyksen Sutelaan. Hanna hoitaa vasikkaa ja Jaanaa, jonka toteaa olevan psykoosissa ja sairaalakunnossa. 


Taisto lupaa muuttaa saunakamariin Valden ja Sirkan tieltä. Aila ja Jorma ovat jouluaattona hautausmaakäynnillä Ailan miesvainaan haudalla. Petteri saa lahjaksi Minnan irtisanoutumisilmoituksen EU-tarkastajan virasta ja Minna kissanpennun kuin myös Pertti.

> Takaisin

 

Lähetä linkki

Esitysaika

YLE TV2 keskiviikoisin klo 21.00

Lehmän vuosi Areenassa

YLE Areena

Ohjelma katsottavissa YLE Areenassa 7 vuorokauden ajan.
> YLE Areena 

Lehmän vuosi teksti-tv:ssä